SamsungYleinen

Samsungin tulevat Galaxy Z Fold 3 ja Galaxy Z Flip 3 ovat IPX8-luokituksen mukaisesti vedenkestäviä

Samsung Galaxy Z Fold 3 ja Galaxy Z Flip 3. / Kuva: Evan Blass

Taittuvanäyttöisten älypuhelimien yksi ongelmista on rakenteen kestävyys, mutta myös monimutkaisen toteutuksen takia vedenkestävyys on ollut hyvin haastava toteuttaa. Viime vuonna Samsung esitteli Galaxy Z Fold 2 -puhelimen, joka tarjosi erittäin vakuuttavia huippuominaisuuksia, mutta vedenkestävyyttä ei mukaan ollut saatu. Tänä vuonna Samsung on nähtävästi tuomassa vedenkestävyyden uusiin taittuvanäyttöisiin älypuhelimiinsa.

Samsung-tiedoistaan varsin luotettava Max Weinbach on kertonut Twitterissä Galaxy Z Fold 3- ja Galaxy Z Flip 3 -puhelimien saavan vedenkestävän rakenteen. Vastaavaa huhua on kuultu jo aikaisemmin, mutta varmuutta vedenkestävyyden tasosta ei ole ollut. Weinbach kertoo Samsungin tarjoavan uutuuspuhelimissa IPX8-luokituksen mukaisen vedenkestävyyden, joka kuulostaa todella vakuuttavalta. Tämä tarkoittaa, että taittuvanäyttöiset puhelimet tarjoavat täysin saman vedenkestävyyden kuin aikaisemmat perinteiset huippupuhelimet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Valitettavasti tiedot eivät kerro löytyykö Galaxy Z Fold 3- ja Galaxy Z Flip 3 -puhelimista myöskin pölynkestävyys. Hyvä vedenkestävyys on kuitenkin kriittinen osa älypuhelimia, sillä se estää laitetta hajoamasta pienestä vedestä tai tippuessa vahingossa kokonaan veteen. Vedenkestävyyttä ei ole aikaisemmin nähty missään muissa taittuvanäyttöisissä älypuhelimissa, joten Samsung pääsee olemaan tämänkin ominaisuuden kanssa edelläkävijä.

Samsung on tänään vahvistanut julkaisevansa uudet Galaxy Z -malliston älypuhelimet 11. elokuuta järjestettävässä Galaxy Unpacked -tilaisuudessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jo ennen julkaisua kaikista uutuuslaitteista on nähty useita vuotokuvia sekä tietoja, joten suuria yllätyksiä Samsungilta ei ole luvassa. Galaxy Z Fold 3 tulee olemaan tabletiksi taittuva hieman teknisesti päivitetty puhelin, kun taasen Galaxy Z Flip 3 jatkaa simpukkapuhelimena, mutta ulkopuolen näyttö olisi nyt selvästi suurempi kuin aikaisemmin. Galaxy Z Fold 3 -malliin on huhuttu näytönalaista etukameraratkaisua sekä S Pen -kynää. Tarkemmin tuleviin puhelimiin voi käydä tutustumassa aikaisemmista artikkeleistamme alapuolelta.

Lähde: Twitter (Max Weinbach)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung