SamsungYleinen

Samsungin uutuuspuhelimet pettivät odotukset – jopa ihmishenkiä pelastava tekniikka jäi uupumaan

Samsung Galaxy S23 -puhelimet.

Samsung on esitellyt Galaxy S23 -sarjan älypuhelimet, jotka tarjoavat tämän hetken parhaimpia ratkaisuja suorituskyvyn, näyttöjen sekä kameroiden osalta. Samsung ei kuitenkaan pystynyt täyttämään kaikkia odotuksia, sillä uutuuspuhelimista puuttuu jopa ihmishenkiä pelastava toiminnallisuus.

Galaxy S23 -puhelimet eivät saaneet tukea satelliittiyhteyksille, jota odotettiin ennakkoon. Apple toi viime syksynä iPhone 14 -puhelimiin tuen satelliittiyhteyksille, joka on otettu käyttöön valituilla markkinoilla viime kuukausien aikana. Applen toteutus on jopa pelastanut ihmishenkiä, jonka takia tekniikan puuttuminen Samsungin uutuuksista on jopa hämmästyttävää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qualcomm on jo aikaisemmin julkistanut oman Snapdragon Satellite -tekniikan, jonka avulla Samsung olisi voinut tuoda tuen satelliittiyhteyksille Galaxy S23 -puhelimiin. Samsung on kuitenkin myös kommentoinut asiaa CNET-sivustolle.

Samsungin Mobile Experience -liiketoiminnan johtaja TM Roh on kertonut, että yhtiöllä on kiinnostusta satelliittiyhteyksien tuomiseksi puhelimiin, ja sitä voidaan odottaakin. Hänen mukaansa ominaisuuden tuominen puhelimiin on kuitenkin tällä hetkellä liian aikaista, sillä sen tarjoamat toiminnot ovat vielä rajallisia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Kun aika on oikea, infrastruktuuri ja tekniikka ovat valmiit, niin tietysti harkitsisimme aktiivisesti ominaisuuden käyttöönottamista”, kommentoi Samsungin Mobile Experience -liiketoiminnan johtaja TM Roh.

Roh on kertonut, että satelliittiyhteydet ovat yksi tapa parantaa älypuhelimia auttamaan ihmisiä hätätilanteissa, mutta se ei ole lopullinen ratkaisu käyttäjien mielenrauhan varmistamiseksi. Samsungin kerrotaan tehneen muita toteutuksia turvallisuuden parantamiseksi, anturien parantamiseksi sekä 5G-peittoalueen laajentamiseksi.

Satelliittiyhteyksien puuttuminen Galaxy S23 -puhelimista on erikoista, vaikka Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri sen teoriassa mahdollistaisi. Snapdragon Satelliten on kuitenkin kerrottu tulevan saataville tietyillä alueilla vuoden 2023 toisen puoliskon aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Snapdragon Satellite tukee kaksisuuntaista viestintää hätätilanteissa, tekstiviesteissä ja muissa viestintäsovelluksissa. Qualcommin mukaan Snapdragon Satellite ei ole vain hätätilanteita varten, vaan se mahdollistaa viestinnän esimerkiksi syrjäisillä paikoilla, maaseudulla ja merialueilla.

Satelliittiverkkoja ei tuskin nähdä edes päivityksen muodossa Galaxy S23 -puhelimissa, sillä Qualcommin mukaan puhelimet on rakennettava erityisesti tukemaan palvelua. Snapdragon-pohjaisiin Android-puhelimiin satelliittiyhteyksiä saa vielä siis odotella.

Android-puolella muun muassa Huawei on pystynyt tarjoamaan satelliittiyhteyksiä Kiinassa. Euroopassa tullaan julkaisemaan alkuvuodesta MediaTekin järjestelmäpiireihin perustuvia CAT- ja Motorola-puhelimia satelliittiyhteyksillä.

Lähde: CNET

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Montako ihmistä Suomessa on satelliittipuhelin pelastanut?

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung