SonyYleinen

Sony esittelee uusia Xperia-älypuhelimiaan 14. huhtikuuta

Sony on ilmoittanut järjestävänsä julkaisutilaisuuden huhtikuussa, jossa tullaan julkaisemaan yhtiön uusia Xperia-älypuhelimia globaalisti. Tilaisuus järjestään 14. huhtikuuta, eli kahden viikon päästä. Sonylta on odotuksien mukaan luvassa uusi huippuluokan älypuhelin sekä ainakin yksi keskihintainen 5G-puhelin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi Sony ei ole itse vahvistanut mitä puhelimia tilaisuudessa julkaistaan, mutta odotuksissa ovat ainakin Xperia 1 III sekä Xperia 10 III. Huhujen mukaan Xperia 1 III -huippupuhelimessa olisi 6,5 tuuman 4K OLED-näyttöpaneeli 120 hertsin virkistystaajuudella. Lisäksi tehoista pitäisi vastata Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 12 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Xperia 1 III -puhelimeen on odotettavissa myös 64 megapikselin pääkamera, jonka rinnalla on ainakin periskooppikamera. Laitteessa on todennäköisesti myös 5000 milliampeeritunnin akkua sekä 65 watin pikalataus.

Xperia 1 III on nähty jo aikaisemmin 3D-mallinnuksiin pohjatuvissa vuotokuvissa. Toinen odotettu uutuus on Xperia 10 III, josta on myös vuotanut kuvia. Xperia 10 III:n odotetaan olevan varusteltuna Snapdragon 690 -järjestelmäpiirillä sekä 21:9-kuvasuhteen OLED-näyttöpaneelilla. Puhelimeen on huhuttu myös kolmoiskameraa sekä tuoreinta Android 11 -käyttöjärjestelmää.

Kovin kauaa uusia Xperia-puhelimia ei kuitenkaan tarvitse odottaa, sillä kaikki tiedot paljastuvat vain kahden viikon päästä 14. huhtikuuta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony