SonyYleinen

Sony esitteli Xperia 10 III Lite -puhelimen – vähemmän tallennustilaa ja muutama karsittu ominaisuus

Sony julkaisi jo keväällä Xperia 10 III -puhelimen, mutta nyt Japanissa on julkaistu uusi Xperia 10 III Lite -nimeä kantava versio. Kyseessä on käytännössä täysin sama puhelin, mutta muun muassa muisteihin on tehty muutamia muutoksia. Sony on tuskin tuomassa Lite-versiota myyntiin globaalisti.

Xperia 10 III Lite -puhelimessa on 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa, joka on puolet vähemmän kuin perusmallissa. Muistikorttipaikka puhelimesta edelleen löytyy ja RAM-muisti on pidetty 6 gigatavussa. Erikoisesti Lite-malli tarjoaa ainoastaan yhden fyysisen SIM-korttipaikan, mutta toinen saadaan käyttöön kuitenkin eSIM-toiminnon ansiosta. Yksi karsittu ominaisuus on myös FM-radio.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muilta osin Xperia 10 III Lite ja Xperia 10 III ovat täysin samanlaiset. Puhelimessa on Snapdragon 690 -järjestelmäpiiri, 5G-yhteydet, AMOLED-näyttöpaneeli sekä kattava kolmoiskamera. Yksi puhelimen mielenkiintoisista ominaisuuksista on myös säästetty, eli laite on IP68-luokituksen mukaisesti vedenkestävä. Laitteessa on kerrottu olevan myös Android 11 -käyttöjärjestelmä sekä 4500 milliampeeritunnin akku.

Tarkemmin Sonyn uuteen Xperia 10 III -puhelimeen voi käydä tutustumassa aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa. Lisäksi olemme SuomiMobiilissa jo testanneet Xperia 10 III -puhelimen, eli myös arvostelun voi käydä lukemassa tämän linkin takaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Siinä missä Suomessa Sony myy Xperia 10 III -perusmallia 449 euron hintaan, niin Japanissa Xperia 10 III Lite -versio maksaa 46 800 jeniä, joka on suoraan muunnettuna 365 euroa.

Lähde: Sony (japaniksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony