HMDNokiaYleinen

HMD Global aloitti Android 11 -päivityksen jakelun Nokia 3.4 -puhelimelle

Suomalainen HMD Global on ilmoittanut tänään aloittaneensa Android 11 -päivityksen jakelun Nokia 3.4 -älypuhelimelle. Alun perin HMD Global lupasi Nokia 3.4 -puhelimelle Android 11 -päivitystä viimeistään kesäkuun loppuun mennessä, mutta syystä tai toisesta päivityksen julkaisu on hieman viivästynyt.

Aluksi Android 11 on jaossa Nokia 3.4 -puhelimelle ensimmäisen aallon maissa, joihin myös Suomi sisältyy muiden Pohjoismaiden ohella. Ensimmäiseen aaltoon kuuluvissa maissa Nokia 3.4 -puhelimelle päivitys on saatavilla nyt noin 30 prosentille, 21. elokuuta mennessä 50 prosentille ja 22. elokuuta kaikille käyttäjille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä hetkellä HMD Global on julkaissut Android 11 -päivityksen jo useille puhelinmalleille, joita ovat Nokia 8.3 5GNokia 3.2Nokia 2.3, Nokia 8.1Nokia 4.2Nokia 2.2Nokia 2.4Nokia 1 Plus, Nokia 1.3 sekä Nokia 5.3. Edelleen Android 11 puuttuu kuitenkin useilta puhelimilta, joita ovat Nokia 5.4, Nokia 1.4, Nokia 7.2, Nokia 6.2 ja Nokia 9 PureView.

Android 11 on suuri päivitys Androidiin ja se tuo mukanaan monia uusia ominaisuuksia sekä parannuksia aikaisempaan. Google on halunnut tehdä käyttöjärjestelmästä nyt ihmiskeskeisen ja esimerkiksi ihmiset-sovellus tukee nyt ”keskustelut” näkymää ilmoitusvalikossa. Lisäksi Android 11 tuo vihdoin tarjolle ”kuplat”, eli esimerkiksi viestit-sovellus pystyy pienentymään kuplaksi laitteen näytölle, josta keskustelun saa myös tarvittaessa nopeasti auki.

Pikavalinta- sekä sammutusnäkymistä Google on tehnyt aikaisemmasta selvästi eroavan. Ilmoitusnäkymässä on nyt helpompi kontrolloida esimerkiksi musiikkia sekä laitteita. Yksityisyyteen Google on myös panostanut jälleen kerran, sillä nyt sovelluksille voi antaa muun muassa vain yhden kerran käyttöoikeuksia mikrofoniin, kameraan tai sijaintiin. Lisäksi Android 11 osaa myös automaattisesti resetoida annetut käyttöoikeudet, jos sovellusta ei ole käytetty pitkään aikaan. Lisätietoja Android 11 -päivityksen ominaisuuksista voi lukea aikaisemmasta artikkelistamme.

LähdeNokia Community

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD