SonyYleinen

Sony julkistaa uusia Xperia-puhelimia 11. toukokuuta – vihjaa Xperia 1 IV -huippupuhelimesta

Sony on tänään ilmoittanut julkaisevansa reilun kahden viikon päästä 11. toukokuuta uusia Xperia-puhelimia. Sony on julkaissut asiasta tiedon sosiaalisen median kanavissaan ja antanut vahvan viittauksen julkaistavaksi odotettavasta tuotteesta.

Tilaisuus järjestetään siis 11. toukokuuta kello 10 Suomen aikaan. Tilaisuuden vihjataan vahvasti liittyvän Xperia 1 -sarjaan, sillä Sonyn mukaan ”Next ONE is coming”, joten luvassa on Xperia 1 -sarjan huippupuhelin. Kyseessä on huhujen mukaan neljännen sukupolven Xperia 1 IV, joka olisi looginen jatke viime vuonna julkaistulle Xperia 1 III -puhelimelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sony on julkaissut aikaisemmin Xperia 1 -sarjan rinnalla myös Xperia 5- ja Xperia 10 -sarjan älypuhelimia, mutta muista laitteista Sony ei ole antanut vielä mitään selviä vihjeitä. Jo aikaisemmin on nähty vuotokuvia CAD-mallinnuksiin pohjautuen Xperia 1 IV- ja Xperia 10 IV -puhelimista, mutta Xperia 5 IV ei ole vielä ollut kovinkaan tarkasti vuotojen kohteena.

Huhujen mukaan Xperia 1 IV olisi ulkoisesti samanlainen kuin aikaisempi sukupolvi, joten Sony luottanee tuttuun muotoiluun. Puhelimeen on odotettavissa tuorein Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri sekä huhuissa on puhuttu 6,5 tuuman näytöstä. Kamerat ovat aina olleet avainroolissa uusissa Xperia 1 -sarjan puhelimissa, joten niitä ei todennäköisesti ole unohdettu tänäkään vuonna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sonyn julkaiseman teaser-videon tulevasta julkaisusta voi katsoa alapuolelta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony