SonyYleinen

Sony vahvisti Xperia 1 III -huippupuhelimen saavan kaksi Android-versiopäivitystä

Sony Xperia 1 III

Viime viikolla nettiin levisi tieto, jonka mukaan Sony olisi tarjoamassa huippuluokan Xperia 1 III -puhelimelleen ainoastaan yhden Android-versiopäivityksen, mutta nyt asiaan on saatu tarkennusta. Suomessa Xperia 1 III maksaa 1299 euroa, joten huippuluokan puhelimelta vain yksi päivitys ei ole hyväksyttävää, sillä monet kilpailivat tarjoavat jo 3-4 vuodenkin mittaista päivitystukea.

Sony on nyt vahvistanut Android Authority -sivustolle, että Xperia 1 III -puhelinta kohtaan nousseet päivityshuolet eivät pidä paikkaansa, vaan päivityslupaus tulee olemaan hieman parempi. Sony on vahvistanut tavoitteena olevan tukea Xperia 1 III -puhelinta vähintään kaksi vuotta uusilla Android-versiopäivityksillä, joka tarkoittaisi Android 12- ja Android 13 -versioiden julkaisua laitteelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Ei ole oikein, että Xperia 1 III:lle tarjotaan vain yksi Android-käyttöjärjestelmäpäivitys. Sonyn tavoitteena on tukea Xperia 1 III -puhelinta kahden vuoden ajan uusimmilla Android-päivityksillä julkaisun jälkeen ja odotamme Android-päivityksiä useammin kuin kerran tuona aikavälinä”, kertoi Sony Android Authority -sivustolle.

Lupaus päivityksistä ei siltikään ole kovinkaan erikoinen, sillä kahden vuoden Android-versioiden päivitystuki on selvästi huonompi kuin monilla kilpailijoilla. Samsung tarjoaa edullisemmillekin puhelimilleen 4 vuoden päivitystuen sekä HMD Global kolmen vuoden päivitystuen.

Suomessa Sony on tuomassa Xperia 1 III -puhelimen myyntiin elokuun alkupuolella 1299 euron hintaan. Kyseessä on yhtiön tuorein huippuluokan älypuhelin, joka tarjoaa mielenkiintoisia innovaatioita kameran, näytön ja muiden teknisten ratkaisuiden osalta. Puhelin tullaan arvostelemaan SuomiMobiilissa lähempänä toimituksien alkamista.

Lähde: Android Authority

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony