SonySponsoroitu

Sony Xperia 1 VI on täydellinen viihdepakkaus kirkkaalla näytöllä, 2 päivän akunkestolla ja monipuolisilla ääniominaisuuksilla

Sony Xperia 1 VI

Sony Xperia 1 VI on ainutlaatuinen puhelin, jossa yhdistyy lippulaivatason kameraratkaisut sekä monet muut erittäin mielenkiintoiset teknologiset innovaatiot. Kyseessä on paljon muutakin kuin pelkkä kamerapuhelin, sillä samalla se on vertaansa vailla oleva viihdekeskus.

Tarjolla on muun muassa täysin uudistettu OLED-näyttöpaneeli, joka on kirkkaampi kuin yhdessäkään aikaisemmassa Xperia-puhelimessa. Xperia 1 VI tuo mukanaan myös upean äänikokemuksen muun muassa eteenpäin suunnattujen kaiuttimien ansiosta. Viihdettä varten puhelimesta löytyy myös pitkäksi aikaa virtaa, josta huolen pitää massiivinen akku.

Suomessa Sony Xperia 1 VI on nyt saatavilla 1399 euron suositushintaan 12 + 256 gigatavun muisteilla. Valittavissa on kolme väriversiota, jotka ovat khakinvihreä, platinahopea sekä musta.

Osta Sony Xperia 1V täältä!

Uudistettu näyttö on kirkkaampi kuin koskaan aikaisemmin

Sony on varustellut Xperia 1 VI -puhelimen aivan uudella näytöllä, joka parantaa kokemusta jokaisessa tilanteessa. 6,5 tuuman kokoinen OLED-teknologiaan perustuva näyttöpaneeli on saanut uuden 19.5:9-kuvasuhteen, jonka avulla esimerkiksi elokuvien ja sarjojen katsominen on mukaansatempaavampaa. Näytössä on myös korkea 2340 x 1080 pikselin tarkkuus, joka tekee sisällöstä selkeämpää.

Näytössä hyödynnetään huipputason Sony-televisioista tuttua BRAVIA-teknologiaa, ja esimerkiksi Powered by BRAVIA -aurinkotila hyödyntää AI remastering -tekniikkaa kuvan kontrastin, värien ja selkeyden parantamiseksi. Ominaisuus toimii laitteessa, joten sitä voidaan hyödyntää sisällöstä riippumatta.

Katselukokemuksen parantamiseksi erityisesti kirkkaassa valaistuksessa, kuten kesäpäivänä ulkona, Xperia 1 VI:n uusittu näyttö saavuttaa 1,5-kertaa korkeamman kirkkauden kuin edeltäjämalli. Näyttöä ei tarvitse enää kirkkaassa auringonvalossa tihrustaa, vaan luettavuus pysyy erinomaisena. Uusittu Sunlight Vision -ominaisuus ei ainoastaan kirkasta kuvaa, vaan suorittaa myös tekoälyn avulla kuvankäsittelyä, joka estää ylivalottuneet kohdat analysoimalla kohtauksia ja kuvia sekä ympäristön kirkkautta reaaliaikaisesti.

Xperia 1 VI:n näyttökokemuksen kruunaa vielä LTPO-teknologia, joka tekee näytöstä energiatehokkaamman. LTPO-teknologian ansiosta näyttö kuluttaa vähemmän virtaa dynaamisesti muuttuvan virkistystaajuuden avulla. Virkistystaajuus voi vaihdella 1-120 hertsin välillä tilanteesta riippuen, joka optimoi akunkeston laadusta tinkimättä.

Joka tilanteessa ei ole tarvetta päivittää näyttöä 120 kertaa sekunnissa, joten esimerkiksi paikallaan olevaa kuvaa katseltaessa virkistystaajuus voi tippua jopa 1 hertsiin, jolloin näyttö päivittää itsensä vain kerran sekunnissa. Tällöin säästyy virtaa, joka mahdollistaa selvästi pidemmän käyttöajan Xperia 1 VI -puhelimelle.

Upea äänikokemus langallisesti, langattomasti sekä eteenpäin suunnatuilla kaiuttimilla

Xperia 1 VI on markkinoiden monipuolisimpia älypuhelimia myös äänentoiston osalta. Puhelimessa itsessään on nimittäin laadukkaat eteenpäin suunnatut kaiuttimet, jonka ohella siihen voidaan yhdistää langattomien kuulokkeiden lisäksi myös langalliset kuulokkeet 3,5 mm ääniliittimen avulla. Jos sinulla on vaativa musiikkimaku, niin Xperia 1 VI vastaa kaikkiin vaatimuksiin.

Studiolaatuiset stereokaiuttimet on suunniteltu tuottamaan kaikkien aikojen paras Xperia-äänenlaatu. Xperia 1 VI:n kohdalla kaiuttimiin on saatu parempaa bassontoistoa ja selkeyttä, jonka lisäksi puhelin takaa upean äänen sekä pysty- että vaaka-asennossa. Kaiuttimet on lisäksi optimoitu tarjoamaan tasapainoinen äänikokemus laadusta tinkimättä.

Langattomat kuulokkeet yhdistämällä saa käyttöön LDAC-ominaisuudet, joka mahdollistaa nauttimisen High-Resolution Audio Wireless -äänestä. Advanced Audio Coding (AAC) -koodauksen ja uudistetun mukautuvan bittinopeuden ansiosta puhelimeen voi yhdistää Sonyn langattomat kuulokkeet ja nauttia laadukkaammasta äänestä jopa 320 kb/s:n bittinopeudella. Tilanteissa, joissa yhteys saattaa muuttua epävakaaksi, kuten suurissa väkijoukoissa, toiminto vähentää automaattisesti bittinopeutta. Tämä auttaa takaamaan katkeamattoman äänentoiston.

Vastaavasti DSEE Ultimate parantaa kaiken digitaalisen musiikin laatua, sillä se laajentaa tekoälyllä äänitaajuuksia ja dynaamista aluetta. Parannus vaikuttaa erityisesti korkeisiin taajuuksiin ja äänen yksityiskohtien realismiin ja tuo jokaisen raidan lähemmäs korkean resoluution äänentoistoa. Se toimii sekä langallisilla että langattomilla kuulokkeilla.

3,5 mm kuulokeliitin on nykypäivän puhelimissa harvinaisuus, joten Xperia 1 VI on sen osalta hyvinkin uniikki. Puhelimeen voidaan yhdistää langalliset kuulokkeet suoraan, eikä mitään ylimääräisä adaptereja tarvita.

Vaikuttavasta äänestä pääsee nauttimaan langallisilla ja langattomilla kuulokkeilla että sisäänrakennetuilla kaiuttimilla. Xperia tukee monia äänialan tekniikoita ja muotoja, mukaan lukien High-Resolution Audio, High-Resolution Audio Wireless, LDAC, Bluetooth LE Audio ja Snapdragon Sound.

Suorituskyvystä ei tingitä

Xperia 1 VI on luotu vastaamaan nykypäivän sisällöntuottajien sekä viihdekäyttäjien haastavimpiinkin toiveisiin. Puhelimen tehoista vastaa nimittäin Qualcommin tämän hetken tehokkain Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiiri, jonka ansiota laitetta voi käyttää ongelmitta pelaamiseen, luomiseen, suoratoistoon ja moneen muuhun.

Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirin suorituskyvyn avulla voit saavuttaa omat ennätykset suosikkipeleissä, jonka lisäksi se avaa joukon täysin uusia mahdollisuuksia. Tehokas piiri vie eteenpäin Xperia 1 VI -puhelimen tekoälyominaisuuksia, joten sen avulla voidaan taata vertaansa vailla olevat kamera-, ääni-, peli- ja näyttökokemukset.

Puhelimeen on tuotu nyt myös ensimmäistä kertaa Xperia 1 -sarjassa höyrykammiojäähdytys, joka optimoi yleisen suorituskyvyn. Uudenlainen lämmönhallintajärjestelmä takaa, että puhelin pysyy viileänä myös raskaimpien pelien aikana. Vaikka kyseessä on suurin jäähdytysjärjestelmä Xperia-laitteiden historiassa, niin Xperia 1 VI on siitä huolimatta ohuempi kuin aikaisemmat Xperia-puhelimet.

Akunkesto on myös luokkansa parasta, sillä Xperia 1 VI -puhelimessa on massiivinen 5000 milliampeeritunnin akku. Akku kestää tyypillisessä käytössä jopa kahden päivän ajan, joten jatkuvasti ei tarvitse olla laturin vieressä.

Suuresta akusta on todellista hyötyä myös viihdekäytössä, sillä Xperia 1 VI kykenee jopa 36 tunnin jatkuvaan videotoistoon yhdellä latauksella.

Xperia 1 VI on varusteltu lisäksi akun hoitotoiminnolla ja adaptiivisella Xperia-latauksella, jotka varmistavat, että akku ei ylikuormitu latauksen aikana. Akku säilyy pidempään erinomaisessa kunnossa, ja Sony lupaakin Xperia 1 VI:ssä olevan hyväkuntoinen akku neljän vuoden ajan.

Akkua ladataan tehokkaalla 30 watin pikalatauksella USB-C-liittimen kautta. Sen avulla saadaan 30 minuutissa 50 prosenttia virtaa. Latausratkaisut eivät kuitenkaan lopu tähän, sillä Xperia 1 VI tukee myös langaton latausta Qi-standardin latureilla. Puhelimesta löytyy myös käänteinen langaton lataus, joten puhelinta voi käyttää kätevästi latausalustana esimerkiksi kuulokkeille.

Xperia 1 VI on luotu kestämään

Sony on rakentanut Xperia 1 VI -puhelimen kestävyys edellä, sillä se on IP65/68-sertifioitu. Puhelimen kanssa ei tarvitse pelätä vettä, vaan se on suunniteltu kestämään jopa hetkellinen upotus makeaan veteen. Xperia 1 VI on suunniteltu kestämään elämän haasteita, eikä ainakaan pientä vettä tarvitse pelätä.

Metallinen kehys on viimeistelty V-muotoisilla uurteilla, jotka tuovat parempaan pitoa ja tyylikkyyttä. Xperia 1 VI pinnat ovat lasia, ja etuosassa hyödynnetäänkin tuoretta ja kehuttua Gorilla Glass Victus 2 -lasia. Kyseessä on ekologinen lasi, sillä keskimäärin 22 prosenttia siitä on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Lasi on luotu kestämään paremmin pudotuksia koville pinnoille. Takaosassa on Gorilla Glass Victus -lasia, joka on viimeistelty käytännölliseksi.

Takapinnassa on uudenlainen tekstuuri, joka ei ole liukas. Sen ansiosta puhelimesta saa paremman otteen, ja huurreviimeistely lasipinta kerää vähemmän sormenjälkiä ja pintanaarmuja kuin muut vastaavat materiaalit. Xperia 1 VI -puhelinta on miellyttävää pitää käsissä, sillä paksuutta sillä on vain 8,2 millimetriä ja painoa ainoastaan 192 grammaa.

Sony Xperia 1 VI on saatavilla myös useissa väreissä, jotka ovat hillittyjä sekä samalla näyttäviä. Värit ovat khakinvihreä, platinahopea sekä musta.

Tutustu puhelimeen tarkemmin Sonyn virallisilta tuotesivuilta tämän linkin takaa!

LUE MYÖS: Sony Xperia 1 VI mullistaa mobiilikuvaamisen – Ainutlaatuinen optisen zoomin telekamera tarjoaa laajoja mahdollisuuksia myös makro- ja muotokuvaamiseen

Sony Xperia 1 VI tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,5 tuumaa, OLED, Full HD+ (2340 x 1080), 19.5:9-kuvasuhde, 1-120 Hz virkistystaajuus, HDR10+
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3
 • RAM-muisti: 12 gigatavua (LPDDR5x)
 • Tallennustila: 256 gigatavua (UFS 4.0) + muistikorttipaikka
 • Takakamerat: Kolmoiskamera + kaksois-LED-salama
  • Pääkamera: 52 MP (f/1.9, 1/1.35″, 2.24 um, 24 mm, 48 mm, Dual-PDAF, OIS)
  • Ultralaajakulma: 12 MP (f/2.2, 1.4 um, 16 mm, 120 asteen näkökenttä)
  • Telekamera: 12 MP (f/2.3-f/3.5, 1.0 um, 85-170 mm (3.5-7.1x), Dual PDAF, OIS)
 • Etukamera: 12 MP (f/2.0, 24 mm, 1.22 um, 1/2.9”)
 • Akku: 5000 milliampeerituntia (ei irrotettava)
  • Lataus: 30W langallinen pikalataus, 15 langaton lataus, käänteinen langaton lataus
 • Liitännät ja tekniikka: USB-C, USB 3.2, Bluetooth 5.4, NFC, kuulokeliitin
 • Muuta: Dual-SIM, sormenjälkilukija kyljessä, kasvojentunnistus, eteenpäin suunnatut stereokaiuttimet
 • Käyttöjärjestelmä: Android 14
  • Päivityslupaus: 3 vuotta Android-versioita ja 4 vuotta tietoturvapäivityksiä
 • Mitat: 162 x 74 x 8,2 millimetriä, painoa 192 grammaa
 • Rakenne: Alumiinikehys ja Gorilla Glass Victus -lasipinnat / IP65/68
 • Värit: Musta, Platinanhopea ja khakinvihreä
SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

  Kommentoi

  Lisää aiheesta:Sony