SonyYleinen

Sonyn tuleva huippupuhelin esillä uusissa vuotokuvissa

Sony tulee suurella todennäköisyydellä esittelemään IFA 2019 -messuilla ensi viikolla uuden huippuominaisuuksilla varustellun älypuhelimen, jonka on odotettu huhuissa kantavan nimeä Xperia 2. On myös kuitenkin todennäköistä, että Sony tulee kutsumaan puhelinta jollain muulla nimellä, sillä laite on teknisesti erittäin lähellä alkuvuonna julkaistua Xperia 1 -puhelinta.

Vuotokuvissa tuleva puhelin on esillä kolmessa värissä, jotka ovat musta, sininen ja punainen. Ulkoisesti Sonyn tuleva puhelin on pitkälti samanlainen kuin jo markkinoilla oleva Xperia 1. Etuosassa on näyttö, jonka kuvasuhde on 21:9 ja näytön ylä- ja alareunoissa on hieman paksummat mustat kaistaleet. Etukamera löytyy näytön yläpuolelta yhdessä kuulokkeen kanssa. Laitteen oikeassa kyljessä on äänenvoimakkuuspainikkeet, sormenjälkilukija, virtapainike sekä erillinen kamerapainike. Puhelimen takaosassa on kolmoiskamera, joka on vasemmassa yläkulmassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi laitteen teknisiä tietoja ei ole vahvistettu, mutta todennäköisesti Sony tyytyy 6,1 tuuman näyttöön, jossa on Full HD+ -tarkkuus. Näytön odotetaan myös perustuvan AMOLED-paneeliin ja se saa HDR-tuen. Tehoista vastaa todennäköisesti Qualcomm Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 6 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa on huhujen mukaan ainakin 128 gigatavua. Takaosan kolmoiskameran odotetaan koostuvan tuttuun tyyliin kolmesta 12 megapikselin kamerasta, jotka tarjoavat muun muassa teleobjektiivin ja ultralaajakulmakameran.

Raporttien mukaan kompaktimman Xperia-puhelimen julkaisu tulee tapahtumaan IFA 2019 -messuilla Berliinissä. Totuttuun Sony-tyyliin puhelimen myyntiin saapuminen saattaa kuitenkin kestää pidempään.

Lähde: Winfuture.de

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony