SonyYleinen

Sonyn uutuuspuhelimen hinta nousee Euroopassa jopa 1199 euroon

Sony julkaisi aikaisemmin tällä viikolla uuden huippuluokan Xperia 1 II -puhelimen sekä keskihintaisen Xperia 10 II -puhelimen. Sony vahvisti molempien uutuuspuhelimien olevan tulossa myyntiin Suomessa, mutta vain Xperia 10 II -mallin suositushinta vahvistettiin. Xperia 1 II:n hinnoittelun kerrottiin vahvistuvan vasta myöhemmin.

Vaikka hinnoittelua ei Suomessa vahvistettukaan, niin Sony on kertonut puhelimen hinnan olevan ainakin Saksassa huimat 1199 euroa. Xperia 1 II -puhelimen hinnoittelun voidaan Saksassa katsovan olevan hyvin lähellä Suomen hinnoittelua, sillä muun muassa Xperia 10 II -mallin on kerrottu maksavan Saksassa 369 euroa, eli saman verran kuin Suomessakin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viime vuonna julkaistu Xperia 1 -huippupuhelin maksoi vain 949 euroa, joten Xperia 1 II -puhelimen hinnoittelu on noussut huimat 250 euroa verrattuna edeltäjäänsä. Suuria muutoksia Sony ei ole tehnyt Xperia 1 II -puhelimeen verrattuna edeltäjään, jonka takia selvästi noussut hinnoittelu herättää ihmetystä. Uutuuspuhelimen hinta on siis hyvin lähellä jo Samsungin tuoreinta Galaxy S20 Ultraa, joka on teknisesti ja rakenteeltaan vielä astetta kunnianhimoisempi huippupuhelin.

Suomessa puhelin on tulossa myyntiin kesäkuun aikana. Suomessa tarjolle ovat tulossa väriversiot musta sekä violetti, ja Sony tulee ilmoittamaan Xperia 1 II -puhelimen hinnoittelun myöhemmin Suomen markkinoilla. Tarkemmin Xperia 1 II -puhelimen ominaisuuksiin voi tutustua aikaisemmasta artikkelistamme. Lisäksi puhelinta voi verrata Xperia 1 -malliin tämän linkin takaa.

Lähde: Sonyn lehdistötiedote (saksaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony