HMDNokiaYleinen

Suomalainen HMD Global valmistelee uutta Nokia-puhelinta 5G-yhteyksillä – kuva ja tietoja paljastui

Nokia TA-1573

HMD Global julkisti hiljattain 5G-yhteydet tarjoavan Nokia XR21 5G -älypuhelimen, mutta samalla yhtiö on alkuvuoden aikana laajentanut 4G-puhelimien ja peruspuhelimien valikoimiaan. HMD Global valmistelee Yhdysvaltojen markkinoille Nokia C300 -puhelinta, jonka lisäksi tulossa on myös uusi 5G-puhelin.

Uutuuspuhelimelle on saatu Yhdysvalloissa FCC-viranomaisen hyväksyntä, ja laitteen mallikoodi on Nokia TA-1573. Sertifiointitiedot eivät paljasta paljoa puhelimesta, mutta tiedostojen joukosta paljastuu live-kuvia itse puhelimesta. Sertifioinnista voidaan myös päätellä, että kyseinen puhelin on suunniteltu juurikin Yhdysvaltojen markkinoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvassa tuleva Nokia-puhelin näyttää pitkälti samalta kuin muutkin viimeisen vuoden aikana julkaistut Nokia-puhelimet. Laite on valmistettu muovista ja väriversio on sininen. Takaosassa on hyvin geneerinen laatikkomainen kamera-alue, jossa on kolme kamerasensoria sekä LED-salamavalo. Etuosassa nähdään näytön yläreunassa pisaramainen lovitoteutus.

Vuotaneen puhelimen koodinimi saattaa olla ”Nokia Shadow 5G”, jos Nokiamob.net-sivuston käsiinsä saamat tiedot pitävät paikkansa. Tietojen mukaan puhelimen tehoista olisi vastaamassa Qualcommin kehittämä Snapdragon 480+ -järjestelmäpiiri ja RAM-muistia olisi 4 tai 6 gigatavua. Puhelimeen on tulossa myös 5000 milliampeeritunnin akku sekä Android 13 -käyttöjärjestelmä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelin voisi kantaa Yhdysvalloissa mahdollisesti nimeä Nokia G310 5G, sillä se on paljastunut HTML5-testistä. Kyseessä voisi olla siis seuraaja vuonna 2021 julkaistulle Nokia G300 5G -puhelimelle.

Tarkempia tietoja puhelimesta saadaan todennäköisesti vielä ennen julkaisua.

Lähde: Nokiamob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD