InfinixYleinen

Suomalaisille tuntematon Infinix julkaisi ensimmäisen 5G-puhelimensa – tällainen on Infinix Zero 5G

Infinix Zero 5G

Suomalaisittain täysin tuntematon älypuhelinvalmistaja Infinix on julkaissut yhtiön tuoreimman ”lippulaivapuhelimen”, joka on samalla yhtiön ensimmäinen 5G-laite. Infinix on Hongkongissa majapaikkaansa pitävä älypuhelinvalmistaja, joka suunnittelee puhelimiaan muun muassa Ranskassa. Uutuuspuhelin ei vaikuta tietojen perusteella yhtään hullummalta laitteelta.

Ulkoisesti puhelin on pääosin muovia, mutta muotoilu on joukosta hieman erottuva. Infinix on koittanut saada kamera-alueen sulavasti yhteen takapaneelin kanssa, ja vastaava ratkaisu on nähty muun muassa Oppon puhelimissa. Etuosassa on tasainen näyttöpaneeli, jota on suojaamassa lasipinta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Infinix Zero 5G

Näyttö on kooltaan huimat 6,78 tuumaa ja siinä on Full HD+ -tarkkuus yhdessä korkean 120 hertsin virkistystaajuuden kanssa. Näytön kosketusherkkyys on 240 hertsiä ja kirkkaus yltää 500 nitiin. Näyttö perustuu IPS LCD -tekniikkaan ja siinä on etukameraa varten tehty reikä yläreunassa.

Tehoista on vastaamassa MediaTekin kehittämä Dimensity 900 -järjestelmäpiiri, joka on alemman keskihintaluokan 5G-piiri. RAM-muistia on mukavat 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa löytyy 128 gigatavua. Erikoisesti Infinix ilmoittaa käyttävänsä huippuluokan LPDDR5-RAM-muistia sekä UFS 3.1 -tallennustilaa. Tarvittaessa lisää tilaa saa microSD-muistikortin avustuksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Infinix Zero 5G

Kameroita laitteen takaosassa on kolme, jotka ovat 48 megapikselin pääkamera, 13 megapikselin telekamera 2x optisella zoomauksella sekä 2 megapikselin syvyyskamera. Etuosassa on 16 megapikselin tasoinen kamera selfiekuvia varten.

Infinix Zero 5G

Akunkesto on suuren 5000 milliampeeritunnin akun varassa ja sitä voidaan ladata 33 watin teholla. Käyttöjärjestelmänä on vielä vanha Android 11, jonka päällä on yhtiö oma XOS 10 -käyttöliittymä.

Infinix ei ole vielä ilmoittanut Zero 5G -puhelimen tarkkaa hintaa, mutta se on saatavilla kolmessa väriversiossa, jotka ovat musta, sininen sekä oranssi. Todennäköisesti puhelinta tullaan myymään ainakin Infinixin avainmarkkinoilla, eli Afrikassa ja Aasiassa.

Infinix Zero 5G

Lähde: Infinix

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Infinix