NokiaYleinen

Tällainen oli Nokia-tabletti ”Senna” – kuvat paljastavat vuonna 2011 kehitetyn MeeGo-tabletin

Nokia-tabletti koodinimellä ”Senna”.

Nokia kehitti vuonna 2011 mielenkiintoista tablettia, joka perustui yhtiön silloiseen MeeGo-käyttöjärjestelmään. Meego nähtiin vain harvoissa puhelimissa ennen Windows Phoneen siirtymistä ja yksi niistä oli Nokia N9. Kehitteillä oli kuitenkin useita tuotteita uuteen käyttöjärjestelmään perustuen, jotka kuitenkin peruutettiin Nokian keskittyessä Microsoft-yhteistyöhön.

Yksi kehitteillä olleista laitteista olisi Senna-koodinimellä tunnettu tabletti, josta kuultiin aikoinaan huhuja, mutta lopulta sen kehitys lopetettiin vuonna 2011. Tabletissa olisi ollut Nokia N9 -puhelimen tyylikäs muotoilu isommassa koossa ja samalla käyttöjärjestelmänä piti olla MeeGo. Kehitteillä olleesta tabletista ei ole aikaisemmin nähty kovinkaan tarkkoja kuvia, mutta nyt Twitter-käyttäjä Dimitrios Vlachos on julkaissut muutamia live-kuvia prototyyppilaitteesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Senna-tabletin mallikoodi oli RX-92 ja kuvat vahvistavat muotoilun olevan pitkälti samanlainen kuin Nokia N9 -puhelimessa. Kuvissa esillä on valkoinen tabletti, jonka takaosassa on Nokia-logo tyylikkäässä metallilistassa. Kuvat paljastavat tabletissa olleen kaksi kaiutinta, kuulokeliitin, HDMI-liitin, muistikorttipaikka sekä USB-portteja.

Prototyyppilaitteen kerrotaan perustuneen ST-Ericssonin NovaThor U8500 -järjestelmäpiiriin ja käyttöjärjestelmänä oli puhdas MeeGo-käyttöjärjestelmä. Valitettavasti prototyyppilaitteessa ei ollut virallista käyttöjärjestelmää, joka paljastaisi käyttöliittymän tai sovellukset. Tabletissa kerrottiin olevan myös kamera, jolla pystyi kuvamaan 1080p -videota, joka ei vielä tuolloin ollut kovin yleistä.

Kuvat ja tiedot peruutetusta Senna-tabletista ovat jälleen mielenkiintoinen pala Nokian historiaa ja laitteita, joita olisi voitu nähdä markkinoilla. Nokia päätti kuitenkin keskittyä vain Windows Phoneen, jonka takia MeeGo-käyttöjärjestelmä päätettiin haudata. Aikaisemmin nähtiin myös kuvia Nokia Ion Mini 2 -puhelimesta, joka olisi voinut olla Nokian yksi mielenkiintoisimmista Android-puhelimista.


Lähde: Twitter (Dimitrios Vlachos)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nokia