XiaomiYleinen

Tältä näyttää Xiaomi Mi 11 Lite – keskihintaisessa 5G-puhelimessa nähdään todennäköisesti uusi Snapdragon-järjestelmäpiiri

Xiaomi Mi 11 Lite

Xiaomin on tiedetty valmistelevan Xiaomi Mi 11 Lite -puhelimen julkaisua, mutta toistaiseksi puhelinta ei ole nähty markkinoilla. Xiaomi on kyllä julkaissut jo Mi 11 -huippupuhelimen ja odotuksissa on alkuvuoden aikana myös vuotokuvissa nähty Xiaomi Mi 11 Ultra. Tällä kertaa Xiaomi Mi 11 Litestä on julkaistu vuotokuvia, jotka paljastavat puhelimen ensimmäisen kerran. Kiinassa samainen laite tullaan todennäköisesti näkemään Mi CC11 -mallinimellä.

Kiinassa julkaistut kuvat paljastavat laitteen, jonka mallinumero on M2101K9AG. Kuvat paljastavat puhelimessa olevan muun muassa 6 gigatavua RAM-muistia, Android 11 -käyttöjärjestelmä sekä järjestelmäpiiri, jossa on 2,3 GHz:n kellotaajuudella toimiva ydin. Kuvat paljastavat Mi 11 Liten takaosassa olevan tuttu laatikkomainen kamera-alue, jossa on kolme kamerasensoria sekä LED-salamavalo. Etuosassa on näyttöpaneeli, jonka vasemmassa yläkulmassa on etukameraa varten tehty reikä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi Mi 11 Lite muistuttaa vahvasti isoveljeään, mutta rakenteessa on havaittavissa muutamia selviä eroavaisuuksia. Esimerkiksi etuosassa on tasainen näyttöpaneeli reunoilta kaartuvan sijasta. Myös takaosassa on lähes tasainen lasipinta, joten reunoilta laitetta ei ole suuremmin pyöristetty. On myös mahdollista, että alumiinikehys on saanut Mi 11 Litessä vaihtua muoviin, mutta tätä eivät nyt paljastuneet kuvat vahvista.

Huhujen mukaan Xiaomi Mi 11 Lite voisi olla markkinoiden ensimmäinen älypuhelin, jossa tullaan näkemään Snapdragon 775 -järjestelmäpiiri. Toistaiseksi Qualcomm ei ole vielä kyseistä piiriä julkistanut, mutta odotuksissa on kevään aikana päivitystä myös keskihintaisten 5G-järjestelmäpiirien valikoimaan. Huhujen mukaan Xiaomi Mi 11 Lite tulisi saamaan myös 120 hertsin näyttöpaneelin, 4150 milliampeeritunnin akun sekä 64 megapikselin kolmoiskameran. Toisinaan on huhuttu puhelimessa nähtävän myös 5x optinen zoomaus, mutta tuoreissa vuotokuvissa periskooppikameraa ei nähdä.

Xiaomi tulee selvästi julkaisemaan Mi 11 -mallistoon uusia jäseniä tulevien kuukausien aikana. Huhuissa on ollut Mi 11 Liten lisäksi myös Mi 11 Pro- ja Mi 11 Ultra -puhelimet. Todennäköisesti vielä ennen julkaisua puhelimista tullaan kuulemaan ja näkemään lisätietoja.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Olisihan se outoakin, jossei tuossa huhutussa Xiaomi Mi 11 Lite:ssä olisi edellisen sukupolven puhelinmallissa, Xiaomi Mi 10 Lite:ssä olevaan Snapdragon 765G:hen nähden vähintäänkin samantasoinen suoritinkin.
    Tai sitten jotain muuta osa-aluetta, esim. kamerapuolta pitäisi parantaa vaihtoehtoisesti esim. optisella kuvanvakautuksella tai etenkin optisella zoomilla.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi