HuaweiYleinen

Tämä Huawei-puhelin saa 66 watin pikalatauksen ja Snapdragon-piirin – Huawei Nova 8i ensimmäistä kertaa kuvassa

Huawei Nova 8i

Huawei on julkaisemassa valikoiduilla markkinoilla pitkästä aikaa uuden älypuhelimen, joka tulee tarjolle alempaan keskihintaluokkaan. Jo aikaisemmin Huawei Nova 8i -puhelimesta kuultiin joitakin huhuja sekä teknisiä ominaisuuksia, mutta nyt tietojen rinnalle on julkaistu myös kuva laitteesta. Kuva paljastaa puhelimen ulkoisen toteutuksen erityisesti takaosasta.

Kuva vahvistaa aikaisemmat tiedot siitä, että Huawei hyödyntää Nova 8i -puhelimessa jo Mate 30 Prosta tuttua pyöreää kamera-aluetta. Kameroita nähdään neljä kappaletta, joiden rinnalla on LED-salamavalo. Kuva paljastaa Nova 8i:n tarjoavan muovisen kehyksen ja oikeassa reunassa ovat virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet. Huawei on myös integroinut sormenjälkilukijan virtapainikkeeseen. Kuvassa Huawei Nova 8i on esillä väriversiossa, joka on violetin ja hopean yhdistelmä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Nova 8i -puhelimeen on huhuttu 6,67 tuuman IPS LCD -näyttöpaneelia, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä etukameraa varten tehty reikä. Tehoista pitäisi vastata yllättäen Qualcommin kehittämä Snapdragon 662 -järjestelmäpiiri, joten kyseessä ei ole 5G-puhelin. Akunkeston tiedetään olevan 4300 milliampeeritunnin akun varassa ja se tukee Huawein tehokasta 66 watin pikalatausta. Akun pitäisi latautua tyhjästä täyteen vain 38 minuutissa.

Takaosan pyöreään kamera-alueeseen on odotettu neljää kamerasensoria, jotka ovat 64 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin tasoiset syvyys- ja makrokamerat. Käyttöjärjestelmänä Nova 8i -puhelimessa toiminee edelleen Android 10, jonka päällä hyrrää Huawein oma EMUI 11 -käyttöliittymä. Todennäköisesti puhelimeen on lupa odottaa myös HarmonyOS 2.0 -päivitystä myöhemmin.

Huawei Nova 8i -puhelinta odotetaan markkinoille kolmessa väriversiossa, jotka ovat Moonlight Silver, Starry Black ja Interstellar Blue. Nova 8i -puhelimen saatavuutta laajasti globaaleilla markkinoilla ei ole vahvistettu, joten todennäköisesti puhelinta ei kannata odottaa Euroopassa myyntiin.

Lähde: Playfuldroid.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei