XiaomiYleinen

Tarkalla 108 megapikselin kameralla varusteltu Xiaomi Mi Note 10 julkaistaankin jo 6. marraskuuta Espanjassa

Xiaomi on tänään vahvistanut julkaisevansa odotetun Mi Note 10 -puhelimensa jo ensi viikolla Euroopassa. Aikaisemmin kerroimme Xiaomin vahvistaneen Puolassa julkaisun tapahtuvan vasta 14. marraskuuta, mutta virallinen julkaisu tapahtuu jo selvästi aikaisemmin. Espanjassa Xiaomi tulee järjestämään Mi Note 10 -puhelimen julkaisutilaisuuden jo 6. marraskuuta, eli ensi keskiviikkona.

Kiinassa Mi Note 10 tunnetaan nimellä Mi CC9 Pro ja se tullaan julkaisemaan tiistaina 5. marraskuuta, eli globaali julkaisu tapahtuu vain päivän Kiinan julkaisun jälkeen. Tämä on osoitus siitä, että Xiaomilla on uuden Mi Note 10 -puhelimen kanssa suuria odotuksia Euroopassa, sillä kyseessä on maailman ensimmäinen 108 megapikselin kameralla varusteltu älypuhelin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tietojen mukaan Xiaomi Mi Note 10 saisi viitoiskameran, OLED-näyttöpaneelin sekä suuren akun. Näyttö on tietojen mukaan kooltaan 6,47 tuumaa ja siinä on kaartuvat reunat sekä pisaramainen loviratkaisu. Tehoista odotetaan vastaavan Snapdragon 730G -järjestelmäpiirin, jonka kaverina on 8 gigatavua RAM-muistia ja akun suuruudeksi on paljastanut 5170 milliampeerituntia.

Pääpaino Mi Note 10 -mallissa tulee löytymään kuitenkin kameroista, sillä puhelimessa on peräti viisi erilaista kamerasensoria takaosassa. Laitteessa olevan telekameran avulla pystytään tuottamaan 5x optinen zoomaus, 10x häviämätön zoomaus, jossa yhdistellään kameroiden tietoja sekä 50x digitaalinen zoomaus. Muotokuvakameran tarkkuus on 12 megapikseliä ja siinä on 50 mm polttoväli sekä 1.4 µm pikselikoko. Xiaomi Mi Note 10:n pääkamerana on 108 megapikselin kamera, joka on Samsungin kehittämä ISOCELL Bright HMX -sensori. Sensori on kooltaan 1/1.33 tuumaa ja siinä hyödynnetään Tetracell-tekniikkaa, mikä tarkoittaa sensorin ottavan 27 megapikselin kuvia 0,8 μm pikselikoolla. Kamerassa on myöskin f/1.7-aukko.

Järjestyksessään neljäs kamera on tarkkuudeltaan 20 megapikseliä ja kyseessä on ultralaajakulmakamera. Kameran avulla on mahdollista napsia 117 asteen näkökentällä varusteltuja kuvia. Viimeinen kamera on tarkoitettu ainoastaan makrokuvaamista varten. Kameran tarkkuus on 2 megapikseliä ja se mahdollistaa kuvien ottamisen 1,5 senttimetrin päästä kohteesta.

Espanjassa Xiaomi Mi Note 10 tullaan näkemään siis virallisesti keskiviikkona 6. marraskuuta 2019, mutta toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin puhelimen myynti alkaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Xiaomi (Twitter)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi