TeliaYleinen

Telia aloitti myymään 5G-puhelimia ja liittymiä – Valikoimassa aluksi vain Huawei Mate 20 X 5G ja Samsung Galaxy S10 5G

Operaattori Telia on ilmoittanut tänään aloittaneensa 5G-laitteiden ja liittymien myymisen kuluttajille. Aikaisemmin tänä vuonna Elisa avasi kaupallisen 5G-verkon sekä aloitti 5G-laitteiden myymisen.

”Olemme käynnistäneet 5G-verkon rakennusohjelman Suomen suurimpiin kaupunkeihin ja tuomme parhaat 5G-laitteet asiakkaidemme saataville. Nyt on oikea aika aloittaa 5G-palveluiden tarjoaminen laajalle asiakaskunnalle”, sanoo Telian 5G-ohjelmasta Suomessa vastaava johtaja Janne Koistinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Telian ensimmäiset 5G-puhelimet ovat Huawei Mate 20 X 5G ja Samsung Galaxy S10 5G. Mobiililaajakaista-asiakkaille myyntiin tulee kaksi laitetta, Nokia 5G FastMile- ja Huawei 5G CPE Pro –reitittimet.

Huawein laitteet ovat välittömästi toimitettavissa myynnin alkaessa. Ennakkomyyntiin tulevan Nokia 5G FastMile -reitittimen toimitukset alkavat arviolta lokakuun lopussa. Samsung Galaxy S10 5G:n myyntiaikataulu tarkentuu lähiaikoina. Uudet 5G-laitteet ovat valmistajiensa kärkilaitteita, jotka takaavat parhaan käyttökokemuksen myös Telian 4G-verkossa.

Telian tarjoamat vaihtoehdot 5G-puhelimiin ovat 1 000 ja 450 Mbit/s maksiminopeuksiin yltävät Rajaton-paketit. Mobiililaajakaistakäyttöön tarjolle tulee 1 000 Mbit/s Yhteys mukaan -liittymä.

”5G:n yleistyessä päivitämme valikoimaamme niin, että 5G-asiakkaillamme on aina parhaat palvelut käytössään. Jo nyt 5G-laite ja liittymä ovat kiinnostavin ratkaisu aktiiviselle mobiilidatan käyttäjälle”, sanoo Janne Koistinen.

Telia ja Nokia ovat kehittäneet 5G:tä kohti kaupallisia palveluita Suomessa vuodesta 2016 lähtien pilottien, esimerkkien ja ensimmäisten kaupallisten toteutusten kautta. Telian ensimmäisen vaiheen 5G-verkon palvelualueita on Helsingissä, Vantaalla ja Oulussa. 5G on käytössä Helsingissä mm. Töölössä Telia 5G Arenan ympäristössä, Postitalon ja Narinkkatorin alueella, Messukeskuksessa ja Vallilassa sekä Tapaninkylässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Kiihdytämme verkon rakentamista nyt kun ensimmäiset 5G-laitteet tulevat myyntiin. Vuoden lopussa verkkomme on laajentunut jo Suomen seitsemään suurimpaan kaupunkiin, ja ensi vuoden alkupuolella verkon peitto laajenee entisestään”, Koistinen lupaa.

5G:n odotetaan parantavan mobiiliverkon yhteysnopeuksia jopa 20-kertaiseksi ja niiden suorituskykyä satakertaiseksi nykyisestä. Vallankumoukselliseksi tekniikan tekee kyky palvella valtavaa määrää verkkoon kytkettyjä laitteita sekä mahdollisuus rakentaa reaaliaikaisia, erittäin luotettavia yhteyksiä vaativia palveluita. 5G mahdollistaa esimerkiksi itsestään ajavat autot, uudenlaisia etäoppimisen ja -terveydenhuollon palveluita sekä kriittisiä teollisia prosesseja. 5G:llä voidaan myös kirittää virtuaalisen ja täydennetyn todellisuuden ratkaisuja sekä tuoda uudenlaisia käyttökokemuksia media- ja sisältöliiketoimintaan.

Lisätietoja Telian 5G-verkoista voi käydä tarkastelemassa Telian sivuilta.

Lähde: Telian lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Telia