SamsungYleinen

Telia tuo ensimmäisenä Suomeen eSIM-tuen Samsung Galaxy Watchille

Samsung Galaxy Watch

Telia ilmoitti perjantaina tuovansa eSIM-laitteet verkkoon ja näin ollen tukevan vastajulkaistua Samsung Galaxy Watchia. eSIM tarkoittaa siis sähköistä SIM-korttia, joka ohjelmoidaan laitteeseen sen sijaan, että siihen asetetaan muovinen kortti. Toiminnaltaan eSIM-kortti toimii kuten oikea SIM-kortti. eSIM-tekniikasta on etua kokoon keskittyvien laitteiden, kuten älykellojen suunnittelussa, sillä laitteista voi nyt jättää pois arvokasta tilaa vievän SIM-korttipaikan. Tekniikasta on myös hyötyä ympäristölle, sillä muovin käyttö vähenee SIM-korttien osalta sekä niitä tarvitsee valmistaa, pakata ja kuljettaa vähemmän.

”Palvelut digitalisoituvat, ja myös SIM-kortin tulevaisuus on digitaalinen. Halusimme olla etulinjassa tarjoamassa asiakkaille vaivattomampaa palvelua nyt, kun eSIM-laitteet alkavat yleistyä. Asioinnista tulee eSIMin myötä nopeampaa ja helpompaa, kun yhä useammat älylaitteet kodeissa ja muualla ympärillämme tarvitsevat yhteyden internetiin”, sanoo Telian laiteliiketoiminnasta vastaava Jussi Vuorinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

eSIM-korttia käyttää älykelloista myös uusin Apple Watch Series 3, josta Apple on tuonut Suomen markkinoille pelkän Bluetooth-version. Telia esitteli ensimmäisenä operaattorina Pohjolassa ja Baltiassa eSIM-palvelut Norjassa ja Virossa vuonna 2016. Telian eSIM-ratkaisu on toteutettu GSM Associationin standardin mukaan, jolloin myös muita markkinoille tulevia eSIM-laitteita voidaan käyttää Telian verkossa.

Lähde: Telia

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung