ArvostelutMotorolaYleinen

Testissä Motorola Moto G7 Plus – Kuten edeltäjänsä, mutta parempi

Motorola on tehnyt uutta tulemistaan Suomen markkinoille parin vuoden ajan ja tuonut nopeasti uusia puhelimiaan myyntiin. Lisäksi Motorola päivittää mallistoaan varsin nopeasti ja tällä kertaa testissä on keskihintainen Moto G7 Plus, joka on seuraaja viime vuoden kesällä Suomessa julkaistulle Moto G6 Plus -puhelimelle. Motorola ei ole lähtenyt tekemään suuria muutoksia Moto G6 Plus- ja Moto G7 Plus -puhelimien välille, sillä puhelimet näyttävät ulkoisesti varsin samanlaisilta.

Moto G7 Plussan kohdalla Motorola on tällä kertaa tehnyt muutamista osa-alueista enemmän nykypäivän trendien mukaisia. Näytön kuvasuhdetta on nostettu ja mukaan on tuotu pisaramainen loviratkaisu. Lisäksi järjestelmäpiiriä on päivitetty hieman tehokkaammaksi ja puhelin toimitetaan nyt varusteltuna tuoreimmalla Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmällä. Pienien muutoksien takia Motorola on myös päättänyt nostaa puhelimen hinnoittelua verrattuna edeltäjäversion suositushintaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tässä artikkelissa tulemme tutustumaan Motorola Moto G7 Plus -älypuhelimeen. Artikkelissa tulen kertomaan henkilökohtaisen mielipiteeni sekä kokemukset puhelimesta. Artikkeli tulee koostumaan perinteisistä ulkoisista seikoista, puhelimen ominaisuuksista, teknisen toteutuksen tutkimisesta sekä kameroihin tutustumisesta. Lisäksi testaamme puhelimen pakkaskestävyyttä.

Tekniset tiedot
Motorola Moto G7 Plus (XT1965-3)
Mitat: 157 x 75.3 x 8.3 mm
Paino: 176 g
Näyttö: 6.2 tuumaa Full HD+ (2270 x 1080) / 19:9-kuvasuhde
Suoritin: 8-ytiminen Snapdragon 636 (Adreno 509)
Muisti: 4 gigatavua RAM-muistia 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa (muistikorttipaikka)
Kamera: 16 MP (f/1.7 / 1.22um / OIS / PDAF) + 5 MP syvyysterävyyssensori (f/2.2) / kaksois-led-salama ja 12 MP etukamera (1.25um)
Akku: 3000 mAh (ei irrotettava) / 27W pikalataus
Käyttöjärjestelmä: Android 9.0 Pie (1. tammikuuta 2019 tietoturva)
Muuta: Dual-SIM / 27W Turbo Power -pikalataus
Liitännät: 3.5 mm kuulokeliitäntä / USB-C / USB 2.0 / NFC
Ääni: yksi kaiutin / Dolby Audio
Tunnistimet: valoisuustunnistin / etäisyystunnistin / kiihtyvyystunnistin / E-kompassi / gyroskooppi / sormenjälkilukija
Värit: Deep Indigo / Vivia Red
Hinta: 329 €

Myyntipakkaus

Motorola Moto G7 Plussan myyntipakkauksen sisältö.

Motorola toimittaa uutuuspuhelimen vihreän sävyisessä myyntipakkauksessa. Pakkauksen ulkopuolella on monesti Motorolan logo sekä Moto G7 Plus -mallinimi. Pakkauksen takaosassa on kuva puhelimesta kahdessa väriversiosta sekä listattuna laitteen tärkeimpiä teknisiä tietoja. Myyntipakkauksessa on ulkoapäin nähtävillä myös puhelimen IMEI-tiedot, väriversio sekä muistiversio.

Myyntipakkausta avatessa ensimmäisenä esille tulee Moto G7 Plus muoveihin käärittynä. Puhelinta on suojaamassa myös pehmeämuovinen suojakuori. Puhelimen alapuolelta löytyy metallinen SIM-korttiluukun avaustyökalu, takuutietoja sekä pikakäyttöohje. Myyntipakkauksen pohjalla on vielä 27 watin TurboPower-pikalaturi sekä lataus- ja tiedonsiirtokaapeli. Tällä kertaa kaapelin molemmat päät on varusteltu USB-C-tyypin liittimellä, joten kyseessä ei ole samanlainen kaapeli kuin Moto G6 Plussan mukana tullut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen myyntipakkaus on ulkoisesti varsin miellyttävän näköinen, minkä lisäksi se on sisällöltään kuten keskihintaluokan puhelimissa yleensäkin. Hienoa on, että Motorola on säästänyt perinteisen suojakuoren pakkauksessa, sillä sen avulla laitteen lasista takapintaa pystyy suojaamaan paremmin.

Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot

Rakennusmateriaaleina Motorola on hyödyntänyt uutuuspuhelimessa muovia sekä lasia, kuten edeltäjämalleissakin. Laitteen takapinta on niin sanottua 3D-muotoiltua Gorilla Glass -lasia, joka suojaa naarmuuntumiselta. Valitettavasti Motorola ei ole paljastanut mitä Gorilla Glass -versiota käytetään, mutta ainakaan testijakson aikana takaosaan ei tullut suuria naarmuja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käsituntumalta Moto G7 Plus on varsin mukava kaartuvan takaosan takia, eikä puhelimen rakenteessa ole teräviä saumakohtia, jotka heikentäisivät käyttömukavuutta. Rakenteeltaan kyseessä on myös erityisen jämäkkä laite, silla väännellessä ei ollut havaittavissa minkäänlaista natinaa. Kiiltävän muovikehyksen sekä lasipintojen takia Moto G7 Plus on myös erittäin liukas, mutta mukana tuleva suojakuori antaa selvästi paremman pidon.

Motorola on ilmoittanut laitteen mitoiksi 157 x 75,3 x 8,3 millimetriä ja painoksi 176 grammaa, joten kyseessä on kohtuullisen suuri laite, vaikka näyttöä kiertävät reunat onkin pyritty pitämään pieninä. Myöskin painoa löytyy kohtuullisesti, mutta se ei juurikaan haittaa käyttöä.

On myös hyvä huomioida, ettei Moto G7 Plus ole IP-sertifikaatin mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä, mutta jonkinlaista kestävyyttä puhelimelle kuitenkin luvataan. Motorola mainostaa laitteessa olevan vettä hylkivä suunnittelu, joka estää roiskeveden pääsemisen puhelimen tärkeisiin komponentteihin. Valmistajan tuotetietojen mukaan Moto G7 Plussassa on vettä hylkivä kalvo, joka suojaa pieniltä määriltä vettä, kuten roiskeilta, läikkymisiltä, hieltä tai vähäiseltä sateelta. Puhelinta ei saa upottaa veteen tai altistaa paineistetulle vedelle ja muille nesteille. Takuu ei kata minkäänlaisia nestevaurioita, joten Moto G7 Plussaa ei ainakaan tahallisesti kannata ottaa järveen mukaan.

Etuosassa Motorola on tällä kertaa panostanut näyttöön. Näytössä on varsin kapeat reunat, mutta näytön alapuolella oleva niin sanottu ”leuka” on varsin paksu. Tässä mustassa kaistaleessa on Motorolan logo sekä mikrofoni. Näytön yläreunaan Motorola on tehnyt vesipisaramaisen loviratkaisun, jossa on etukamera, valoisuuden- ja etäisyydentunnistimet sekä puheluihin käytettävä kuuloke. Suuremman näytön takia etuosassa on jouduttu luopumaan Moto G6 Plus -puhelimesta löytyneestä sormenjälkilukijasta sekä esimerkiksi etukameran salamavalosta. Sormenjälkilukija on siirretty takaosaan ja salamavaloa ei enää etupuolelle ole mahtunut.

Takaosasta katsottuna Moto G7 Plus näyttää hyvin pitkälti Moto G6 Plus -mallilta, vaikka joitakin yksityiskohtia on muutettu. Yleisilme molemmissa puhelimissa on kuitenkin samanlainen. Takaosassa huomattavin seikka on pyöreä kameraosa, joka on hieman muusta rungosta ulkoneva. Kameraosassa on kaksi kamerasensoria sekä kaksi LED-salamavaloa. Kameraosan alapuolella on pyöreä sormenjälkilukija, jossa on samalla myös legendaarinen M-logo. Takaosan alareunassa on myös yksi mikrofonireikä.

Moto G7 Plussan oikeassa reunassa on äänenvoimakkuuspainikkeet sekä käynnistyspainike, kun taasen vasen reuna on jätetty tyhjäksi. Puhelimen yläreunassa on yksi mikrofoni sekä SIM-korttiluukku, jonka takaa löytyy paikka kahdelle nano-SIM-kortille sekä yhdelle muistikortille saman aikaisesti. Laitteen alareunaan Motorola on päättänyt jättää perinteisen 3,5 millimerin kuulokeliittimen, jonka ansiosta langallisien kuulokkeiden käyttäminen on mahdollista. Alareunassa on myös USB-C-tyypin latausliitin sekä yksi kaiutin.

Näyttö

Huomattavimmat uudistukset Motorola on tehnyt näyttöön, sillä tällä kertaa hyödynnetään viime vuonna suosituksi noussutta näyttötyyliä. Näytön koko on noussut 6,2 tuumaan ja sen tarkkuus on Full HD+ -tasoa, eli siinä on 1080 x 2270 pikseliä. Tuumaa kohden pikseleitä on siis 405, eli paljain silmin yksittäisien pikselien havaitseminen on haastavaa. Motorola hyödyntää IPS LCD -näyttötekniikkaa. Näytössä on myöskin 19:9-kuvasuhde sekä pisaramainen loviratkaisu.

Kokonaisuudessaan näyttö on varsin miellyttävä, mutta ei mitenkään erityinen. Testijakson perusteella näytöstä jäi mielikuva, että kyseessä on vain keskivertainen näyttö, vaikka perustoiminnallisuus on hyvä. Oletusasetuksilla näyttö tuntuu hieman liian sinertävältä, eikä väriasetuksia puhelimesta kunnolla edes löydy. Asetuksissa on mahdollisuus muokata näytön värientoistamista kolmen oletusasetuksen välillä (luonnollinen, tehostettu, kylläinen), mutta muita asetuksia ei sitten olekaan. Näytön sinertävyyttä on mahdollista pienentää yövalo-ominaisuudella, joka tekee näytöstä kellertävämmän.

Näytössä on erittäin hyvät katselukulmat sekä kirkkaus on varsin hyvä. Toki auringonvalossa tuntui olevan pieniä ongelmia luettavuuden kanssa, mutta kokonaisuutena kirkkaus riitti monessa tilanteessa mainiosti.

Vaikka Moto G7 Plussan näytössä on pisaramainen loviratkaisu, niin Motorola ei anna mahdollisuutta sen piilottamiseen asetuksien kautta. Tämä on varmasti yksi puhelimen heikkouksista, sillä kaikki käyttäjät eivät pidä loviratkaisusta, minkä takia sen piilottamismahdollisuus pitäisi oletuksena löytyä puhelimesta.

Tekniikka ja suorituskyky

Suorituskykyyn Motorola on laittanut hieman lisää puhtia, sillä tällä kertaa siitä vastaa Qualcommin Snapdragon 636 -järjestelmäpiiri. Moto G6 Plussassa käytettiin vanhempaa Snapdragon 630 -järjestelmäpiiriä. Mielestäni Snapdragon 636 on varsin erikoinen valinta, sillä olisin olettanut päivitystä edes Snapdragon 660 -versioon.

Qualcommin Snapdragon 636 -järjestelmäpiiri rakentuu neljästä 1,6 GHz:n taajuudella toimivasta Kryo 260 LP -ytimestä sekä neljästä 1,8 GHz:n taajuudella hyrräävästä Kryo 260 HP -ytimestä. Grafiikkasuorittimen virkaa hoitaa Adreno 509. Suomessa myytävässä Moto G7 Plus -versiossa on 4 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Tallennustilaa voi saada lisää muistikortin avustuksella, jonka suuruus on maksimissaan 512 gigatavua.

Suorituskyvyn osalta Snapdragon 636 on erittäin pätevä. Ajoimme Moto G7 Plussassa läpi tutut suorituskykytestit ja alapuolella olevassa taulukossa on tulokset niistä verrattuna Nokia 7 Plussaan sekä edeltäjään Moto G6 Plussaan. Jos verrataan Moto G7 Plussan ja Moto G6 Plussan saamia tuloksia, niin Moto G7 Plus on jokaisessa testissä saanut hieman paremmat tulokset, mutta ero on silti varsin pieni.

Testitulokset
Motorola Moto G7 Plus (SD636) Nokia 7 Plus (SD660) Motorola Moto G6 Plus (SD630)
AnTuTu: 117 809 pistettä 140 399 pistettä 90 413 pistettä
Geekbench 4 (single): 1336 pistettä 1642 pistettä 872 pistettä
Geekbench 4 (multi): 4926 pistettä 5254 pistettä 4165 pistettä
PCMark 2.0: 6295 pistettä 6620 pistettä 5064 pistettä
3DMark Ice Storm Unlimited: 19 356 pistettä 25 972 pistettä 16 560 pistettä
3DMark Ice Storm Unlimited (graphics): 20 881 pistettä 28 885 pistettä 18 264 pistettä
3DMark Ice Storm Unlimited (physics): 15 415 pistettä 19 196 pistettä 12 483 pistettä
3DMark Slingshot Extreme: 946 pistettä 1326 pistettä 833 pistettä
3DMark Slingshot Extreme (graphics): 809 pistettä 1156 pistettä 721 pistettä
3DMark Slingshot Extreme (physics): 2336 pistettä 2740 pistettä 1830 pistettä

Huom. Mitä korkeammat pisteet, sitä tehokkaampi laite.

Päivittäisessä käytössä suorituskyvyn kanssa ei tullut ongelmia, vaan kaikki tuntui pelaavan ilman suurempia hidasteluja. Snapdragon 636 -järjestelmäpiiriä ei ole kuitenkaan tarkoitettu raskaimpien mobiilipelien pelaamista varten, jossa suurimmat eroavaisuudet tulevat verrattuna suorituskykyisempiin järjestelmäpiireihin.

Akunkesto ja pakkastesti

Motorola on pakannut laitteen sisälle kohtuullisen 3000 milliampeeritunnin akun, mikä tarkoittaa akun kapasiteetin tippuneen verrattuna edeltäjäversioon. Vielä Moto G6 Plussan kohdalla akun koko oli 3200 milliampeerituntia. Valitettavasti Moto G7 Plus ei päässyt vakuuttamaan akunkestollansa testijakson aikana. Akun sai helposti loppumaan kesken päivän peruskäytölläkin.

Onneksi Moto G7 Plussan kohdalla huonoa akunkestoa on paikattu varsin nopealla pikalatauksella. Puhelin tukee 27 watin TurboPower-latausta, joka on testien perusteella todella nopea. Alapuolella olevassa kuvaajassa on mukana toimitettavan pikalaturin latausnopeus.

Mukana toimitettavan pikalaturin latausnopeus kuvaajana.

Kuvaajan perusteella akku latautuu tyhjästä täyteen vain 50 minuutissa. Puolessa tunnissa akku latautuu yli 80 prosentin varaukseen ja lopun 20 prosentin lataamiseen kuluu 20 minuuttia. Moto G7 Plus latautuu nopeammin kuin yksikään SuomiMobiilin testissä aikaisemmin käynyt älypuhelin. Laitetta ladataan USB-C-tyypin latausliittimen kautta, eikä puhelin tue langatonta latausta.

Totuttuun SuomiMobiilin tyyliin testasimme Moto G7 Plussan testijakson aikana myös laitteen pakkaskestävyyden. Laitoimme puhelimen pakastimeen ja katsoimme kuinka paljon 60 minuutin oleskelu -18 asteessa kulutti akkua. Testi suoritettiin kahdesti: ensimmäisellä kerralla puhelimen näytön ollessa kiinni sekä toisella kerralla videon toistuessa näytöllä.

Ensimmäisellä testauskerralla puhelin laitettiin pelkiltään 60 minuutiksi -18 asteen pakkaseen näytön ollessa sammutettuna. Testin jälkeen puhelimen akunvaraus oli tippunut 99 prosenttiin, joten kovin suuresti akkua ei kulunut. Huomattava ongelma pakkasesta tuli jälleen laitteen näytölle, joka muuttui selvästi hyytelömäiseksi. Moto G7 Plussassa hyödynnetään LCD-näyttöpaneelia, joten hyytelöityminen ei ollut yllätys. Näyttö palautui ennalleen kuitenkin muutamassa minuutissa huoneenlämmössä.

Toisella testauskerralla puhelin laitettiin jälleen 100 prosentin akunvarauksessa 60 minuutiksi -18 asteen pakkaseen. Tällä kerralla puhelimen näyttö oli päällä koko testin ajan ja toisti puhelimen videoiden toistosovelluksen kautta Full HD -tasoista videota. Tämän testin jälkeen akkua oli kulunut 13 prosenttia, joten puhelimen akunvaraus oli 87 prosenttia. Tässä testissä akunkulutus oli varsin yleisellä tasolla, sillä keskimäärin akkua kuluu testissä noin 10-20 prosenttia.

Pakkastesti osoitti, että Moto G7 Plus on luotu kestämään hyvin Suomenkin kylmiä pakkastalvia, eikä pakkanen vaikuta suuresti laitteen käyttämiseen. Akunkulutus oli molemmilla testauskerroilla odotetulla tasolla ja ainoa ongelma oli näytön hyytelöityminen, mikä ei ole kuitenkaan suuri ongelma.

Kamerat

Kameran osalta Motorola ei ole tehnyt suuria muutoksia verrattuna Moto G6 Plus -malliin. Koska kyse on keskihintaluokan älypuhelimesta, niin kameraratkaisutkin ovat varsin perinteisiä. Moto G7 Plussassa on kaksoiskamera takaosassa sekä yksi 13 megapikselin kamera etuosassa. Kaksoiskamera koostuu kahdesta sensorista, joista päätarkoitukseen käytettävä on kooltaan 16 megapikseliä ja siinä on f/1.7-aukko, 1,22 um pikselikoko sekä vaiheentunnistava automaattitarkennus. Mielenkiintoinen yksityiskohta pääkamerassa on myös optinen kuvanvakain, jollaista ei usein edullisimmissa älypuhelimissa nähdä. Toinen sensoreista on tarkkuudeltaan vain 5 megapikseliä ja sitä hyödynnetään syvyysterävyyden taltioimista varten.

Pääkameralla pystyy taltioimaan hyvässä valaistuksessa hyviä kuvia, joissa on mukavasti yksityiskohtia ja värit ovat luonnolliset. Jos kuitenkin mennään kuvaamaan selvästi hämärämpään, niin kuvien rakeisuus lisääntyy huomattavasti ja kuvien laatu on enää kohtuullista. Peruskäyttöön Moto G7 Plussan kamera on kuitenkin hyvä, mutta puhelimella paljon kuvaavalle laitteen kamera ei pääse tarjoamaan parasta kokemusta. Alapuolella on muutama Moto G7 Plussalla taltioitu testikuva.

Huom. artikkelissa kuvat on pakattu, mutta täydessä resoluutiossa niitä voi tarkastella Google Drivesta.

Bokeh-kuvaaminen on ainoa todellinen hyöty, joka voidaan ottaa irti Moto G7 Plussan kaksoiskamerasta. 5 megapikselin kamera taltioi muotokuvatilassa syvyysterävyyden, jotta kuvattavan kohteen tausta saadaan sumennettua. Alapuolella on yksi kuva, jossa laitteen kaksoiskamerasta on otettu kaikki hyöty irti. Kuvasta nähdään, että Motorolan kaksoiskameratoteutus on lähes käyttökelvoton. Kamera ei osaa tunnistaa kohteen ääriviivoja kovinkaan hyvin, vaan tekee kuvasta todella ruman. Viime vuonna Moto G6 Plussassa oli vielä varsin hyvin toimiva bokeh-kuvaus, mutta nyt Moto G7 Plussan kohdalla Motorola on tehnyt todella huonoa jälkeä.

Kamerasovellus on tuttua Motorolaa. Sovelluksen päänäkymässä pääsee käsiksi lähes kaikkiin tarvittaviin kuvaustiloihin helposti ja samalla mukana on varsin laajasti säätömahdollisuuksia. Päänäkymässä pyyhkäisemällä oikealle tai vasemmalle voidaan helposti vaihtaa kuvastiloja, joita ovat muun muassa valokuvaus, videokuvaus, muotokuvatila sekä valikko, jossa on vieläkin enemmän erilaisia tiloja. Manuaalitilaan päästään kamerasovelluksen oikeassa yläkulmassa olevasta painikkeesta. Manuaalikuvaustila tuo vahvasti mieleen nykyisistäkin Nokia-puhelimista löytyvän Nokia Pro Camera -tilan. Manuaalitilassa on mahdollista säätää muun muassa valkotasapainoa, tarkennusta, ISO-herkkyyttä (100-3200), suljinnopeutta (1/6000-1/6) sekä valotusta.

Käyttöjärjestelmä

Käyttöjärjestelmänä Motorola luottaa luonnollisesti Googlen tuoreimpaan Android 9.0 Pie -versioon, joka on käyttökokemukseltaan hyvin lähellä puhtaita Android One -puhelimia. Motorola on lisännyt mukaan vain muutamia omia muutoksiaan sekä sovelluksia, minkä ansiosta käyttökokemus on miellyttävä. Puhelimen tuorein saatavilla ollut tietoturvakorjaus oli 1. tammikuuta 2019, joten Motorola ei päivitä tietoturvaa kovinkaan usein.

Puhelimen testijakson aikana ei tullut vastaan suuremmin ongelmia käyttöjärjestelmän kanssa, vaan se tuntui toimivan kokonaisuudessaan erittäin hyvin. Puhdas käyttökokemus oli miellyttävä ja käyttöjärjestelmä oli optimoitu hyvin, vaikka puhtaan käyttöliittymän takia puhelimesta uupuu tuttuja ominaisuuksia, kuten mahdollisuus piilottaa lovi.

Moto G7 Plussassa on myöskin muista Moto-puhelimista tuttu Moto-sovellus, jonka kautta on mahdollista aktivoida muutamia Motorolalle tyypillisiä toimintoja, joita ei asetuksien kautta ole mahdollista säätää. ”Moto Toiminnot” -asetuksen alta löytyy muun muassa mahdollisuus avata puhelimen lukitus laitetta nostamalla ja katsomalla suoraan näyttöön tai esimerkiksi ottaa näyttökuva pitämällä kolmea sormea puhelimen näytöllä samanaikaisesti. Sovelluksen kautta löytyy asetukset myös Moto-näytölle, joka on muutettu versio Androidista löytyneestä Always-on-Display-toiminnosta. Moto-näytöllä on mahdollista saada näkyviin kellonaika, akun varaus, päivämäärä sekä sovellusilmoitukset, kun Moto G7 Plussan näyttö on sammutettuna. Moto-näyttö tulee esille, kun puhelimen hieman nostaa tai ottaa esimerkiksi taskusta pois.

Yhteenveto

Motorola on tehnyt hyvää työtä uutuuspuhelimensa kanssa, vaikka tietyillä osa-alueilla oli myös selviä pettymyksiä. Testijakson aikana henkilökohtaisesti tykästyin laitteen erittäin nopeaan pikalataukseen, laadukkaaseen toteutukseen sekä puhtaaseen Android-kokemukseen. Lisäksi on hienoa, että Motorola on säästänyt 3,5 mm kuulokeliittimen ja lisännyt kameraan optisen kuvanvakaimen.

Moto G7 Plussan suurin heikkous on huono akunkesto, joka on heikentynyt selvästi verrattuna muun muassa Moto G6 Plus -malliin. Toinen heikkous on kaksoiskameran bokeh-toiminnallisuuden heikko toteutus, sillä lopputulos ei ollut kovin hyvä. Vaikka puhelimen rakenne onkin varsin mukava, niin se on myös erittäin liukas ja tämän johdosta myös lasinen takaosa on selvästi herkempi hajoamaan, jos puhelin pääsee tippumaan maahan. Moto G7 Plus ei ole myöskään IP-sertifikaatin mukaisesti vedenkestävä.

Suomessa Motorola Moto G7 Plus maksaa 329 euroa. Mielestäni laitteen hinnoittelu pitäisi olla alle 300 eurossa, kun katsotaan teknistä toteutusta. Kilpailu on keskihintaluokassa erittäin kovaa ja tällä kertaa Motorola ei valitettavasti pääse ainakaan hinnoittelun kanssa erottumaan joukosta.

Motorola Moto G7 Plus -puhelinta tarjoavat jälleenmyyjät sekä edullisimmat hinnat löytyvät kootusti Hintaseuranta.fi -palvelun kautta.

Yhteenveto

6.3

Hyvää
 • Erittäin nopea 27 watin pikalataus
 • Tuttu ja laadukas design
 • Puhdas Android-käyttökokemus
 • 3,5 mm kuulokeliitin on säästetty
 • Optinen kuvanvakain kamerassa
Huonoa
 • Ei IP-luokituksen mukaista vedenkestävyyttä
 • Liukas rakenne
 • Erittäin huono bokeh-kuvaus
 • Heikko akunkesto
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

 1. edelliseen puhelimeeni verrattuna, galaxy s7:aan, akunkestoa kun vertaa moto g7+:aan niin moton akku kestää mielestäni paremmin, kuin se kesti koskaan galaxy s7:ssa.
  Kameraa testaillut kanssa, mielestäni ei suurta eroa, galaxy s7:ssa hämärä otoksissa, ehkä piirun verran vähemmän kohinaa, ja näyttäisi että samsung osaa rakentaa optisen kuvanvakaimenkin paremmin. Automaattitarkennus näyttäisi kanssa olevan s7:an puolella. Mutta kyllä silti uskallan väittää, että parempaa kameraa, ilman optista kuvanvakainta et löydä kuin moto g7+:ssassa on.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut