ArvostelutOnePlusYleinen

Testissä OnePlus Buds Pro – kattavat ominaisuudet ja tyylikäs toteutus

OnePlus Buds Pro

OnePlus on julkaissut aikaisemminkin täyslangattomia kuulokkeita, mutta heinäkuussa brändiltä nähtiin ensimmäiset huippuluokan ominaisuuksilla varustellut OnePlus Buds Pro -kuulokkeet. Kyseessä ovat kuulokkeet, joissa on muun muassa pitkä akunkesto, aktiivinen taustamelun vaimennus sekä muutama OnePlussan uniikki ominaisuus.

Kuulokkeiden äänenlaatu on 11 millimetrin dynaamisien elementtien varassa ja OnePlussan mukaan yksi kohokohdista on aktiivinen taustamelun vaimennus, joka voi suodattaa jopa 40 desibelin melun. Akunkesto on parhaimmillaan OnePlus Buds Pro -kuulokkeissa jopa 38 tuntia ja tuettuna on pikalataus ja langaton lataus. OnePlus ei ole myöskään unohtanut kevyttä tai tyylikästä muotoilua, sillä kuulokkeet erottuvat joukosta. Suomessa OnePlus Buds Pro -kuulokkeet tulevat myyntiin 25. elokuuta 2021 alkaen 149 euron hintaan. Kuulokkeista on tarjolla kaksi väriversiota, jotka ovat musta Matte Black ja valkoinen Glossy White.

Tällä hetkellä 150 euron hintapisteestä löytyy jo monia mielenkiintoisia täyslangattomia kuulokkeita, kuten Huawei FreeBuds Pro- tai Samsung Galaxy Buds 2 -kuulokkeet. Ominaisuudet tässä hintaluokassa ovat varsin samanlaiset monissa kuulokkeissa. OnePlus Buds Pro -Kuulokkeita on päästy testaamaan SuomiMobiilissa parin viikon ajan, joten varsin hyvä kuva laitteista on jo syntynyt. Alapuolella on listattuna OnePlus Buds Pro -kuulokkeiden tärkeimpiä teknisiä ominaisuuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus Buds Pro -kuulokkeiden tekniset tiedot

  • Elementti: 11 mm dynaaminen
  • Melunvaimennus: Aktiivinen taustamelun vaimennus (ANC)
  • Yhteys: Bluetooth 5.2 (Profiilit: A2DP 1.3, AVRCP 1.5, HFP 1.6 | Koodekit: SBC, AAC, LHDC)
  • Kuulokkeiden akku: 40 mAh
  • Kotelon akku: 520 mAh
  • Ohjattavuus: puristusohjaus kuulokkeissa
  • Lataus: USB-C-liitännällä 5 watin teholla, langaton lataus 2 watin teholla
  • Muuta: pop-up-pariliitos (OnePlus-puhelimet), tunnistaa korvassa olemisen, HeyMelody-sovellus
  • Kuulokkeiden mitat: 32 x 23,2 mm
  • Kotelon mitat: 60,1 x 49,1 x 24,9 mm
  • Kuulokkeen paino: 4,35 g
  • Kotelon paino: 52 g
  • Vedenkestävyys: IP55 kuulokkeissa, IPX4 kotelossa
  • Väriversiot: valkoinen ja musta
  • Hinta: 149 euroa

Onnistunut muotoilu

Ulkoisesti OnePlus Buds Pro -kuulokkeet ovat täysin erilaiset kuin aikaisemmat OnePlussan kuulokkeet, mutta vain hyvällä tavalla. Ulkoisessa toteutuksessa on selvästi havaittavissa muovinen premium-viimeistely, joka on persoonallisempi ja selvästi erilaisempi, mihin on totuttu. Toki mitään mullistavaa ei OnePlus ole muotoilun osalta tarjoamassa kuulokemarkkinoilla.

Latauskotelossa OnePlus on ottanut oppia Samsungilta, sillä se on laatikkomainen ja aukeaa korurasian tavoin. Latauskotelossa on omaan makuuni mukavasti suoria reunoja, mutta myös mukavasti pyöristystä, joka parantaa käyttömukavuutta. Latauskotelon yläpuolelle on kaiverrettu OnePlussan logo, mutta alaosasta ei löydy mitään merkintöjä. Kotelon etuosassa on pieni lovi, josta kannen saa auki paremmin ja sen alapuolella on pieni LED-ilmaisinvalo. Kotelon takaosaan on asetettu USB-C-liitin, josta laitteen voi ladata.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Testiin saatu väriversio oli musta, jossa on mattapintainen viimeistely. Mattapinta on kotelossa erinomainen valinta, sillä se ei ole yhtä liukas kuin kiiltävät muovipinnat. Lisäksi mattapintainen viimeistely pitää latauskotelon parempana pidempään, sillä se ei kerää sormenjälkiä tai naarmuja. OnePlus Buds Pro -kuulokkeiden valkoinen väriversio on kiiltäväpintainen, mutta valitettavasti sitä ei saatu myös testattavaksi. Henkilökohtaisesti suosisin mustaa väriversiota sen mattapintaisuuden takia.

Latauskotelo ei valitettavasti ole OnePlus Buds Pro -kuulokkeissa kaikista kompaktein, mutta ei myöskään liian suuri pidettäväksi housujen taskussa. OnePlussan mukaan latauskotelon mitat olisivat 60,1 x 49,1 x 24,9 millimetriä, joten koko tuskin on ongelma kenellekään. Kotelon pyöristetty ja hyvin viimeistelty muotoilu mahdollistaa myös sen, että se voidaan sujauttaa helposti taskuun. Painoa ei latauskotelolla ole mielestäni yhtään liikaa, sillä se painaa 52 grammaa.

Latauskotelon sisältä löytyy itse OnePlus Buds Pro -kuulokkeet, jotka ovat vaakatasossa omissa syvennyksissään. Kuulokkeet saadaan kotelosta helposti pois työntämällä niiden juurta sivusuunnassa, eikä ne ole kovinkaan vahvalla magneetilla kiinni. Toki magneetti on sen verran vahva, ettei kuulokkeet lähde syvennyksistään pois koteloa kääntämällä ylösalaisin, mutta esimerkiksi kotelon tippuessa maahan, lensivät myös kuulokkeet sisältä pois.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuulokkeissa on hieman massasta poikkeava muotoilu, vaikka toki ne näyttävät edelleen varsin tutuilta kuulokkeilta. Kuulokkeiden toteutus on kaksiosainen, sillä yläosa on mattapintainen ja alaosa on kiiltäväpintainen, joka muistuttaa metallia. Kuulokkeiden kiiltävällä osuudella on tyylittelyn ohella myös käytännön tarkoitus. Kiiltävässä osassa on painetunnistin, jota puristamalla saadaan vaihdettua kappaleita tai pysäytettyä musiikintoisto.

OnePlus Buds Pro -kuulokkeiden yläosassa on leveämpi kuulokeosuus, johon on liitetty kapea pitkulainen varsi, jossa on mikrofoni. Kuulokkeissa on kolme mikrofonia, joista yksi on varren yläreunassa ja toinen alareunassa. Lisäksi yksi mikrofoni löytyy kuulokkeiden sisältä. Testijakson aikana kuulokkeita oli erittäin miellyttävää pitää korvissa useitakin tunteja, eikä ne rasittanut korvia, vaikka kyseessä on tulpallinen rakenne. Kuulokkeet eivät ole suunniteltu niin, että tulpat tungettaisiin kokonaan korvakäytävään, vaan kuulokkeiden muu runko pitää ne korvissa. OnePlus toimittaa mukana myös kolmet eri kokoiset silikonitulpat, joilla kuulokkeet saa istumaan juuri omiin korviin sopivasti.

Kuulokkeet ovat myös todella kevyet ja kompaktit, joka parantaa käyttömukavuutta. OnePlussan mukaan kuulokkeiden mitat ovat 32 x 23,2 millimetriä sekä painoa yhdellä kuulokkeella on vain 4,35 grammaa. Todella kevyen rakenteen ansiosta kuulokkeet ovat lähes huomaamattomat korvissa.

OnePlus on varustellut uudet kuulokkeensa myös roiskevettä kestävällä suojauksella. OnePlus on luvannut Buds Pro -kuulokkeille IP55-luokituksen mukaisen pölyn- ja vedenkestävyyden, joten kuulokkeet kestävät roiskeita ja hikeä. Suoraan veteen upottamista kuulokkeet eivät kuitenkaan kestä. OnePlus Buds Pro -kuulokkeiden kotelolla on myös IPX4-luokituksen mukainen roiskevedenkestävyys, mutta takuuta ei ole pölynkestävyydelle.

Hyvä äänenlaatu, melunvaimennus ei niin hyvä

Vaikka OnePlussalta on nähty monia äänituotteita, niin valitettavasti aikaisempien tuotteiden äänenlaatu ei ole ollut mikään mullistava. Nyt uusien OnePlus Buds Pro -kuulokkeiden luvataan takaavan laadukkaampi ääni. Kuulokkeissa on suuret 11 mm kokoiset dynaamiset elementit, jotka ovat OnePlussan mukaan optimoitu toistamaan täyteläinen basso, mutta unohtamatta myöskään muita osa-alueita. Lisäksi kuulokkeet tarjoavat tuen Dolby Atmos -tekniikalle, joka on kuitenkin tuettuna ainoastaan yhtiön huippupuhelimien kanssa.

Testijakson aikana äänenlaatu todettiin olevan hyvällä tasolla, sillä ääniala on laaja, vaikka toki bassoa korostetaan ehkä hieman liikaa. Mielestäni OnePlus Buds Pro -kuulokkeiden äänenlaatu on riittävän hyvä suurimmalle osalle käyttäjistä, mutta jos on tottunut vieläkin laadukkaampiin kuulokkeisiin, niin silloin kannattaa harkita jotain muita kuulokkeita. 150 euron hintapisteessä äänenlaatu on ymmärrettävä ja ainakin itse tykkäsin testijakson aikana kuunnella musiikkia kuulokkeilla pidempiäkin aikoja.

Kuulokkeet ovat varusteltuna tuoreimmalla Bluetooth 5.2 -yhteydellä, joten vakaa yhteys puhelimen tai muiden laitteiden kanssa on taattu. Testijakson aikana OnePlus Buds Pro -kuulokkeiden yhteyden kanssa ei havaittu ongelmia, eikä vastaan tullut yhtään yhteyden pätkimisiä. Toki Bluetooth-yhteyden kantama on aina rajallinen, mutta itse koin kantaman olevan kuulokkeissa tarpeeksi hyvä. Kuulokkeita testattiin OnePlussan, Samsungin ja Sonyn puhelimien kanssa, eikä missäkään ollut havaittavissa ongelmia yhteyden kanssa.

OnePlus on varustellut kuulokkeet lisäksi erillisellä erittäin matalan latenssin tilalla, joka toimii ainoastaan OnePlussan omissa puhelimissa, joissa on OxygenOS 11 -versio. Erittäin matalan latenssin tila toimii vain Pro Gaming -tilassa ja sen avulla viive on saatu tiputettu jopa 94 millisekuntiin. Yleisestikin todettiin kuulokkeiden latenssin olevan todella pieni, sillä mitään suurta viivettä äänessä ei havaittu testijakson aikana.

Kuulokkeissa on myös aktiivinen taustamelun vaimennus, joka on tuttu jo monista muistakin tämän hintapisteen kuulokkeista. OnePlussan kuulokkeissa melunvaimennusta ei ole aikaisemmin nähty, joten oli hyvin mielenkiintoista nähdä, mitä OnePlus on nyt saanut aikaiseksi. Kyseessä on hyvin perinteikäs aktiivinen taustamelun vaimennus, joka todettiin testijakson aikana vähintäänkin hyväksi, mutta mistään parhaimmasta ratkaisusta ei ole kyse.

Oikeastaan itse olin jopa vähän pettynyt melunvaimennukseen tässä hintapisteessä. OnePlus on luvannut melunvaimennuksen takaavan jopa 40 desibelin melun hävittämisen, mutta mielestäni melunvaimennus on samalla tasolla alle 100 euron kuulokkeiden kanssa. Vaikka melunvaimennus olisi parhaimmassa ”paras melunvaimennus” -tilassa, niin silloinkin kuulokkeet päästävät melua ikävästi lävitse. Toki melua vaimennetaan mukavasti, mutta läheskään kaikkea häiritsevää ääntä ei saada pois.

Aktiivisella taustamelun vaimennuksella on kolme tasoa, jotka ”melunvaimennus”, ”älykäs” ja ”paras melunvaimennus”. Perustasolla melunvaimennus on hieman vaimeampi, mutta parhaassa melunvaimennuksessa voimakkuus on selvästi suurempi. Älykäs-tilassa kuulokkeet osaavat itse automaattisesti optimoida melunvaimennuksen voimakkuuden ympäristön melujen mukaan. Itse käytin testijakson aikana vain parasta melunvaimennusta, sillä tykkään käyttää kuulokkeita niin, ettei melu tulisi liikaa läpi. Melunvaimennuksen saa kokonaan myös pois.

Yksi melunvaimennuksen ongelmista testijakson aikana oli se, että toiminto vaatii sen, että kuulokkeet ovat täysin oikein asetettuna korviin. Vaikka kuulokkeet olivat mielestäni hyvin korvissa, niin syystä tai toisesta kuulokkeet eivät läheskään ikinä tunnistaneet olevansa korvissa. OnePlus Buds Pro -kuulokkeet täytyi asettaa useaan kertaan korviin, ja vasta toisen tai kolmannen kerran jälkeen ne tajusivat olevansa korvissa. Asento pitää olla millilleen oikea, muuten melunvaimennus ei kytkeydy päälle. Ongelmaa OnePlus ei korjannut kuulokkeille tulleen yhden päivityksen aikana.

Yksi OnePlus Buds Pro -kuulokkeiden ominaisuuksista on myös läpikuuluvuustila, joka on lähes kaikissa tämän hintaisissa kuulokkeissa. Ominaisuus mahdollistaa sen, ettei kuulokkeita tarvitse aina ottaa pois korvista, vaikka puhuisi jonkun kanssa. Läpikuuluvuustila vahvistaa hieman ääniä, joten kyseessä on vastakohta melunvaimennukselle. Kaikkien tilojen välillä voidaan vaihdella kuulokkeiden puristusohjauksen avulla.

Puheluita varten OnePlus Buds Pro -kuulokkeet tuntuivat olevan hyvät, sillä puheluiden äänet kuuluivat kirkkaasti. Lisäksi vastaanottaja kuuli puheen hyvin ja kuulokkeet osasivat myös tiettyyn pisteeseen asti vaimentamaan taustamelua. Kokonaisuudessaan kuulokkeiden äänenlaatu on siis hyvä ja melunvaimennus vähintään kohtuullinen.

Akunkesto on valttikortti, ja kuulokkeet tukevat langatonta latausta

Akunkesto on yksi osa-alue, johon OnePlus on tällä kertaa panostanut. OnePlussan mukaan akunkesto ei tule olemaan ongelma Buds Pro -kuulokkeissa, ja sama pystyttiin todentamaan testijakson aikana. OnePlus on laittanut molempien kuulokkeiden sisälle 40 milliampeeritunnin kokoisen akun, kun taasen latauskotelossa on kookas 520 milliampeeritunnin akku. OnePlus on luvannut kuulokkeiden takaavan ihanteellisimmassa tilanteessa 38 tunnin akunkeston latauskotelon kanssa, mutta kuulokkeissa akunkesto rajoittuu noin 7 tuntiin.

Testijakson aikana akunkesto oli riittävä jokaisessa tilanteessa. OnePlus Buds Proista löytyy virtaa 5 tunniksi aktiivisen tausmelun vaimennuksen kanssa ja 7 tunniksi ilman sitä. Harvemmin kuulokkeita tuli pidettyä 5-7 tuntia korvissa, joten kuulokkeet pääsivät latautumaan latauskotelossa aina täyteen ja virtaa löytyi taas seuraavalla käyttökerralla tarpeeksi. Jos kuulokkeita käytettiin aktiivisesti useiden päivien ajan, niin omassa käytössäni virtaa riitti noin 5 päiväksi, jos kuulokkeita käytti noin 5 tuntia päivässä. Kovin usein kuulokkeita ei tarvinnut ladata, eikä virta loppunut koskaan kesken. Toki pelkkien kuulokkeiden akunkesto saisi olla myös pari tuntia pidempi, jos ajattelee esimerkiksi pidempiä juna- tai lentomatkoja, joilla kuulokkeita voisi käyttää jatkuvasti.

Akunkesto on kuitenkin riittävä tai tarpeeksi hyvä. Latauskotelo pelastaa, jos kuulokkeista on loppumassa akku, sillä vain muutaman kymmenen minuutin latauksen jälkeen virtaa on taas pariksi tunniksi. Latauskoteloon OnePlus on tuonut tuen Warp Charge -pikalataukselle, vaikka toki puhelimien tasoisesta pikalatauksesta ei ole kyse. OnePlussan mukaan 10 minuutin latauksen jälkeen latauskotelosta löytyy virtaa jälleen 10 tunniksi musiikinkuuntelua.

Kuulokkeita voidaan ladata langattomasti.

Yksi OnePlus Buds Pro -kuulokkeiden valttikorteista on langaton lataus, ja kyseessä ovatkin OnePlussan ensimmäiset kuulokkeet kyseisellä ominaisuudella. Kuulokkeiden alaosasta löytyy langaton lataustekniikka, joten kuulokkeita voidaan ladata millä tahansa Qi-laturilla 2 watin teholla. Langaton lataus ei ole kuulokkeissa mikään tärkein ominaisuus, sillä lataus on sen kautta paljon hitaampaa kuin langallisesti USB-C-liittimen kautta. Itse näen langattoman latauksen suurimman hyödyn olevan se, ettei latureita tarvitse kantaa useita mukana, vaan kuulokkeet voidaan ladata myös puhelimen käänteisen langattoman latauksen avulla. Esimerkiksi OnePlus 9 Prosta löytyvä käänteinen langaton lataus toimii erinomaisesti OnePlus Buds Pro -kuulokkeiden kanssa.

Lisäominaisuudet vaativat sovellukset, mutta ei OnePlus-puhelimissa

OnePlus on suunnitellut Buds Pro -kuulokkeet toimimaan hyvin yhtiön omien puhelimien kanssa, mutta myöskin kolmannen osapuolen Android- tai iOS-laitteilla. OnePlussan omilla puhelimilla yhdistäminen on vaivatonta ja kuulokkeiden toiminnot ja asetukset löytyvät puhelimista sisäänrakennettuna. Kolmannen osapuolen laitteille on ladattava kuitenkin Oppon kehittämä HeyMelody-sovellus.

HeyMelody-sovellus on varsin yksinkertainen sovellus, jonka avulla kuulokkeita voidaan säätää ja optimoida. Tärkein ominaisuus sovelluksessa oli itselleni melunvaimennuksen säätäminen, sillä OnePlus antaa mahdollisuuden käyttää kolmea erilaista melunvaimennuksen tasoa, jotka ovat melunvaimennus, älykäs sekä paras melunvaimennus. Älykkään melunvaimennuksen ollessa päällä kuulokkeet optimoivat melunvaimennuksen voimakkuuden ympäröivän melun mukaisesti. Melunvaimennuksen saa kokonaan tarvittaessa myöskin pois.

Sovelluksessa voidaan ottaa käyttöön myös niin sanottu läpikuuluvuustila, jolloin kuulokkeet korostavat hieman taustamelua. Ominaisuus on kätevä muun muassa toisten kanssa puhuttaessa, eikä kuulokkeita tarvitse ottaa pois korvista. HeyMelodyn kautta on mahdollista myöskin vaihtaa kuulokkeiden säätimien asetuksia. Kuulokkeille voidaan antaa eri toimintoja, jos kuulokkeiden vartta puristetaan kerran, kahdesti, kolmesti tai jatkuvasti.

Kuulokkeiden yksi mielenkiintoisista ominaisuuksista on Zen Mode Air -tila, joka on tuttu jo OnePlussan puhelimista. Tarkoituksena on antaa käyttäjälle mahdollisuus rauhoittua tai keskittyä erilaisilla äänillä. Kuulokkeisiin voidaan ladata muutamia äänimaailmoja, joilla saa esimerkiksi linnunlaulun, meren äänet, nuotion äänet tai meditointiääniä suoraan kuulokkeista kuulumaan. Zen Mode Air on valinnainen ominaisuus, jonka saa käyttöön HeyMelody-sovelluksesta. Tilan saa kuulokkeista käyntiin myös 3 sekuntia puristamalla kuulokkeiden vartta. Kyseessä on mielenkiintoinen ominaisuus, mutta suurimmalle osalle varmasti hieman turha.

HeyMelody-sovelluksen kautta päästään käsiksi myös OnePlus Buds Pro -kuulokkeiden mainostettuun OnePlus Audio ID -ominaisuuteen. Kyseessä on noin 3 minuutin mittainen kuuntelutesti, joka antaa eri taajuuksilla ääniä, joiden perusteella luodaan käyttäjälle yksilöllinen kuuloprofiili. Tarkoituksena on optimoida kuulokkeiden äänimaailma ja korostukset käyttäjän oman kuulon mukaiseksi. Kyseessä on hyvää ominaisuus ja se yksilöi kuulokkeiden käyttökokemusta. OnePlus on laittanut sovellukseen mukaan myös kuulokkeiden istuvuustestin, jonka avulla pystytään tarkistamaan, että käyttäjän valitsemat tulpat ovat sopivan kokoiset.

Myöskin HeyMelody-sovelluksen kautta löytyvät asetukset löytyvät OnePlussan omista puhelimista kuulokkeiden Bluetooth-asetuksien kautta. OnePlus-puhelimien omistajien ei tarvitse siis erikseen ladata mitään sovellusta. Lisäksi OnePlus-puhelimet tukevat nopeaa parinliitosta ja ponnahdusikkunaa, joka kertoo nopeasti kuulokkeiden ja latauskotelon akun varauksen. Kokonaisuudessaan OnePlus on pystynyt rakentamaan OnePlus Buds Pro -kuulokkeille myös hyvän ohjelmistokokemuksen ja tarjolla on kattavia asetuksia.

OnePlus Buds Pro -kuulokkeita pystytään ohjaamaan niin sanotusti ”puristelemalla”, sillä kuulokkeiden varressa on paineanturi, joka tunnistaa varren puristelut. Yhdellä puristuksella saadaan pysäytettyä musiikkia, kahdella puristuksella pystytään ohittamaan kappale ja kolmella puristuksella siirrytään edelliseen kappaleeseen. Pitkällä puristuksella voidaan vaihdella taustamelun vaimennuksen tasoja.

Ominaisuus on idealtaan hyvä, eikä se tuota mitään virhe hipaisuja. Itse en kuitenkaan ollut toteutuksen suurin ystävä, sillä kuulokkeiden varsien puristelu oli tutumpia eleohjauksia hitaampi sekä vaarana oli myös kuulokkeen liikkuminen korvassa. Jos kuuloke pääsi liikkumaan korvassa, niin usein myös melunvaimennus katosi, sillä kuulokkeet eivät olleetkaan enää oikein korvissa. Toki kuulokkeiden puristeluun varmasti tottuu pidemmässä käytössä, mutta itse en tykästynyt kahdessa viikossa.

Pääosin hyvät kuulokkeet

OnePlus Buds Pro -kuulokkeiden kanssa OnePlus on ottanut suuren harppauksen kohti täyslangattomien nappikuulokkeiden kärkeä, ja kyseessä ovat kokonaisuudessaan hyvät kuulokkeet. Aivan Samsungin tai Huawein saman hintaluokan kuulokkeiden tasolle OnePlus ei mielestäni pääse, mutta kovinkaan kauaksi ei tällä kertaa jäädä.

Testijakson aikana itse tykkäsin kuulokkeiden mattapintaisesta viimeistelystä ja kevyestä tulpallisesta rakenteesta. Lisäksi kuulokkeiden äänenlaatu oli hyvällä tasolla ja yhteys useiden puhelimien kanssa tuntui olevan vakaa. Myöskin akunkeston voidaan katsoa olevan kuulokkeissa hyvällä tasolla, jota paikkaa latauskotelon suuri akku. Plussaa OnePlus ansaitsee myös tuesta langattomalle lataukselle, joka ei ole itsestäänselvyys tässä hintaluokassa. OnePlus Buds Pro -kuulokkeita voidaan hallita HeyMelody-sovelluksen kautta, joka tuntui testijakson aikana toimivalta sekä yksinkertaiselta.

Täydellisiä kuulokkeita OnePlus ei kuitenkaan ole onnistunut luomaan, vaikka teknisesti ja muotoilultaan kaikki tuntuu olevan kunnossa. Suurin ongelma oli melunvaimennus, joka ei ollut aivan niin voimakas, mitä olin itse odottanut. Lisäksi kuulokkeet eivät tunnistaneet korvissa olemista läheskään aina, jonka takia melunvaimennus ei toiminut. Itse en myöskään tykästynyt kuulokkeiden puristusohjaukseen, vaikka ideana toteutus on mielenkiintoinen. Yhdessä korvissa olemisen tunnistuksen ongelmien kanssa puristusohjaus oli melkoinen katastrofi.

Suomessa OnePlus Buds Pro -kuulokkeet ovat jo ennakkomyynnissä, mutta niiden varsinainen myynti alkaa 25. elokuuta. Hintaa uutuuskuulokkeilla on 149 euroa ja ne ovat tarjolla kahdessa väriversiossa, jotka ovat musta Matte Black sekä valkoinen Glossy White. Kaikki OnePlus Buds Pro -kuulokkeita tarjoavat jälleenmyyjät sekä edullisimmat hinnat löydät Hintaseuranta.fi -palvelusta tämän linkin takaa.

Hyvää

  • Laadukas rakenne ja tyylikäs muotoilu
  • Tulpallinen rakenne pysyy korvissa hyvin
  • Äänenlaatu hintaluokassaan hyvällä tasolla
  • Vakaa yhteys puhelimien kanssa
  • Hyvä akunkesto ja tuki langattomalle lataukselle
  • IP55-luokituksen mukainen roiskevedenkestävyys
  • Kuulokkeet toimivat yhdessä HeyMelody-sovelluksen kanssa

Huonoa

  • Melunvaimennus voisi olla parempi
  • Kuulokkeet täytyy olla oikeassa asennossa korvissa, jotta melunvaimennus toimii
  • Kuulokkeiden puristusohjaus ei kovinkaan käytännöllinen

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut