ArvostelutOnePlusYleinen

Testissä OnePlus Buds Pro 2 – uutuusominaisuus oli suurin pettymys

OnePlus Buds Pro 2

OnePlus 11 -puhelimen rinnalla OnePlus julkisti globaalisti myös OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet, jotka edustavat yhtiön parhaimpia täyslangattomia kuulokkeita. Kyseessä ovat seuraajat OnePlus Buds Pro -kuulokkeille. SuomiMobiilissa uutuuskuulokkeita on päästy testaamaan jo pidemmän aikaa, joten niistä on saatu hyvä käsitys.

Koska kyseessä ovat niin sanotut huipputason kuulokkeet, niin OnePlussalta voikin odottaa paljon. OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet ovat toteutettu yhteistyössä tanskalaisen Dynaudion kanssa. Äänestä vastaavat 11 mm bassoelementti sekä 6 mm diskanttielementti. Melunvaimennus on 48 desibeliä ja akunkesto on latauskotelon kanssa parhaimmillaan 39 tuntia.

Suomessa OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet tulevat myyntiin helmikuun aikana ja hintaa niillä on 179 euroa. Kuulokkeista on kaksi väriversiota, jotka ovat musta ja vihreä.

Hieman alle 200 euron hintapisteessä täyslangattomien kuulokkeiden valikoima on laaja, joten OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet eivät asetu mihinkään helppoon kategoriaan. Kovia haastajia ovat muun muassa Huawei FreeBuds Pro 2- ja Sony LinkBuds S -kuulokkeet. Arvostelussa tutustutaan kuulokkeisiin kattavasti monelta kantilta katsottuna. Alapuolella on listattuna OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeiden tärkeimpiä teknisiä ominaisuuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeiden tekniset tiedot

  • Elementti: 11 mm (basso) + 6 mm (diskantti) elementit
  • Melunvaimennus: 48 db atiivinen taustamelun vaimennus (ANC)
  • Yhteys: Bluetooth 5.3 (Profiilit: BLE, SPP, HFP, A2DP, AVRCP | Koodekit: LHDC, AAC, SBC, LC3)
  • Kuulokkeiden akku: 60 mAh
  • Kotelon akku: 520 mAh
  • Ohjattavuus: puristusohjaus kuulokkeissa
  • Lataus: USB-C-liitännällä 5 watin teholla, langaton lataus 2 watin teholla
  • Muuta: pop-up-pariliitos (OnePlus-puhelimet), tunnistaa korvassa olemisen, Fast Pair, HeyMelody-sovellus
  • Kuulokkeiden mitat: 24,3 x 20,85 x 32,18 mm
  • Kuulokkeen paino: 4,9 g
  • Kotelon paino: 47,3 g
  • Vedenkestävyys: IP55 kuulokkeissa, IPX4 kotelossa
  • Väriversiot: vihreä ja musta
  • Hinta: 179 euroa

Ei suuria muutoksia ulkoisesti

Muotoilun osalta OnePlus ei ole lähtenyt keksimään kuulokkeita uusiksi, vaan OnePlus Buds Pro 2 on pitkälti identtinen alkuperäisien OnePlus Buds Pro -kuulokkeiden kanssa. Itse tykkäsin alun perinkin OnePlussan kuulokkeiden muotoilusta, joten se on jälleen hienoa nähdä osana uutuustuotetta. Kuulokkeet ovat myös selvästi tunnistettavissa OnePlussaksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Latauskotelo on korurasian mallinen, eli se on laatikkomainen. Latauskotelossa on omaan makuuni mukavasti suoria reunoja, mutta myös mukavasti pyöristystä, joka parantaa käyttömukavuutta. Latauskotelon yläpuolelle on laitettu OnePlussan ja Dynaudion logot, mutta alaosasta ei löydy mitään merkintöjä. Kotelon etuosassa on pieni lovi, josta kannen saa auki paremmin ja sen alapuolella on pieni LED-ilmaisinvalo. Kotelon takaosaan on asetettu USB-C-liitin, josta laitteen voi ladata.

Testiin saatu väriversio oli vihreä Arbor Green, jossa on mattapintainen viimeistely. Mattapinta on kotelossa erinomainen valinta, sillä se ei ole yhtä liukas kuin kiiltävät muovipinnat. Lisäksi mattapintainen viimeistely pitää latauskotelon parempana pidempään, sillä se ei kerää sormenjälkiä tai naarmuja. Myös kuulokkeiden musta Obsidian Black -väriversio on mattapintainen.

Latauskotelo ei ole kompakteimmasta päästä, mutta muotoilun ansiosta se ei juurikaan haittaa. Kotelon pyöristetty ja hyvin viimeistelty muotoilu mahdollistaa kuulokkeiden sujauttamisen helposti taskuun. Latauskotelon painoksi on kerrottu 47,3 grammaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Latauskotelon sisältä löytyy itse OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet, jotka ovat vaakatasossa omissa syvennyksissään. Kuulokkeet saadaan kotelosta helposti pois työntämällä niiden juurta sivusuunnassa, eikä ne ole kovinkaan vahvalla magneetilla kiinni. Toki magneetti on sen verran vahva, että kuulokkeet eivät lähde syvennyksistään pois koteloa kääntämällä ylösalaisin, mutta esimerkiksi kotelon tippuessa maahan, lensivät myös kuulokkeet sisältä pois.

Kuulokkeissa on tuttu muotoilu, joka nähtiin jo aikaisemmin. Kuulokkeiden toteutus on kaksiosainen, sillä yläosa on mattapintainen ja alaosa on kiiltäväpintainen, joka muistuttaa metallia. Kuulokkeiden kiiltävällä osuudella on tyylittelyn ohella myös käytännön tarkoitus. Kiiltävässä osassa on ohjaustoiminto.

OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeiden yläosassa on leveämpi kuulokeosuus, johon on liitetty kapea pitkulainen varsi, jossa on mikrofoni alaosassa. Kuulokkeissa on kolme mikrofonia, joista yksi on varren yläreunassa ja toinen alareunassa. Lisäksi yksi mikrofoni löytyy kuulokkeiden sisältä.

Testijakson aikana kuulokkeita oli erittäin miellyttävää pitää korvissa useitakin tunteja, eikä ne rasittanut korvia, vaikka kyseessä on tulpallinen rakenne. Kuulokkeet eivät ole suunniteltu niin, että tulpat tungettaisiin kokonaan korvakäytävään, vaan kuulokkeiden muu runko pitää ne korvissa. OnePlus toimittaa mukana myös kolmet eri kokoiset silikonitulpat, joilla kuulokkeet saa istumaan juuri omiin korviin sopivasti.

Kuulokkeet ovat kevyet ja kompaktit, joka parantaa käyttömukavuutta. OnePlussan mukaan kuulokkeiden mitat ovat 32,18 x 20,85 x 24,30 millimetriä sekä painoa yhdellä kuulokkeella on 4,9 grammaa. Painoa on saatu hieman lisää, mutta onneksi sitä ei huomaa päivittäisessä käytössä.

OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet ovat myös roiskevettä kestävät. Kuulokeille on luvattu IP55-luokituksen mukainen kestävyys, eli ne kestävät tiettyyn pisteeseen asti vettä sekä hikeä. Latauskotelossa on ainoastaan IPX4-luokitus, joten tarjolla ei ole yhtä kattavaa kestävyyttä kuin kuulokkeissa. IP-luokitus on vaadittu ominaisuus tässä hintapisteessä.

Testijakson aikana OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet tuntuivat kestävän hyvin käyttöä. Latauskoteloon ei tullut käytön jälkiä mattapintaisuuden ansiosta ja myös kuulokkeet itsessään pysyivät hyvänä. OnePlus on pystynyt luomaan siis laadukkaan kokonaisuuden, josta itse tykkäsin.

Äänenlaatu hyvällä tasolla, melunvaimennus aikaisempaa parempi

OnePlus on lähtenyt uudistamaan kuulokkeiden kaiutinelementtejä ja samalla on tehty yhteistyötä tanskalaisen kaiutinvalmistaja Dynaudion kanssa. OnePlus Buds Pro 2 tarjoaa uuden kaksoiskaiutinelementin, joka koostuu 11 mm ja 6 mm elementeistä. OnePlus kutsuu elementtejä nimellä ”MelodyBoost”, joiden avulla kuulokkeiden pitäisi tarjota kirkas lauluääni ja syvempi basso.

Henkilökohtaisesti olin tyytyväinen OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeiden tarjoamaan yleiseen äänenlaatuun. En ole mikään äänen ammattilainen, mutta mielestäni OnePlus pysty tuomaan hyvin esille korkeat taajuudet, mutta myös matalat taajuudet ovat hyvin edustettuina. Tykkään kuunnella musiikkia hieman bassoa korostaen, jota on mielestäni mukavasti esillä oletustilassakin.

OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet eivät kuitenkaan ylety äänikokemuksessa kovinkaan lähelle Sony WF-1000XM4 -kuulokkeita, joissa on testaamistani kuulokkeista edelleen paras äänenlaatu jokaisella osa-alueella. Omassa hintaluokassaan OnePlus ei mielestäni erotu juurikaan kilpailijoista, vaan tarjoaa äänenlaadultaan yhden hyvän vaihtoehdon.

Kuulokkeita varten on toteutettu myös tuki taajuuskorjaimelle, jonka avulla käyttäjät voivat optimoida ääntä oman mielensä mukaisesti. OnePlus tarjoaa neljä oletustaajuuskorjainta, jotka ovat ”tasapainoinen”, ”voimakas”, ”serenadi” sekä ”basso”. Kaikki näistä on optimoitu Dynaudion kanssa. Lisäksi käyttäjät voivat itse muokata taajuuskorjainta. OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet tukevat myös OnePlus Audio ID 2.0 -ratkaisua, jonka avulla taajuuskorjain optimoidaan kuulotestin perusteella juurikin käyttäjän oman kuulon mukaan. Itse tykkäsin kuulokkeiden monipuolisista optimointimahdollisuuksista.

Toisinaan pidemmässä käytössä testikuulokkeissa oli havaittavissa erikoista rätinää, joka korjaantui kuulokkeet käynnistämällä ja yhdistämällä uudelleen. Muutos äänenlaadussa oli hyvin erikoinen, jollaista ei ole tullut vastaan pitkään aikaan langattomissa kuulokkeissa. Suuresta ongelmasta ei kuitenkaan ollut kyse, sillä se saatiin toistettua testijakson aikana vain muutaman kerran.

OnePlus on varustellut kuulokkeet Bluetooth 5.3 -tuella, joka takaa hyvän yhteyden esimerkiksi puhelimien kanssa. Kuulokkeissa on tuettuna perinteiset koodekit LC3, AAC ja SBC, mutta myös huippukuulokkeille ominainen Sonyn kehittämä LDAC 4.0. LDAC:n avulla kuulokkeilla voidaan lähettää Bluetoothin kautta Hi-Res-ääntä 990 Kbps:n tasolla, kun normaalilla SBC-koodekilla se on mahdollista vain 328 Kbps:n tasolla. Ääniprofiileista tuettuna ovat BLE, SPP, A2DP, AVRCP ja HFP.

Kuulokkeissa on tuki yhteydelle kahteen laitteeseen samanaikaisesti. OnePlus Buds Pro 2 voidaan yhdistää siis esimerkiksi puhelimeen ja tietokoneeseen samaan aikaan. Laitteiden välillä vaihtaminen on helppoa, eikä yhteyttä tarvitse aina erikseen luoda. OnePlus on kuitenkin erikoisesti päättänyt, että ominaisuuden ei tarvitse olla automaattisesti käytössä, vaan se täytyy erikseen kuulokkeiden asetuksista aktivoida.

OnePlus on tällä kertaa panostanut myös melunvaimennukseen. Kuulokkeiden pitäisi tarjota valmistajan omien sanojen mukaan 48 desibelin melunvaimennuksen, joka on parempi kuin edeltäjissä nähty 40 desibelin melunvaimennus.

Itse koin melunvaimennuksen olevan riittävä monessa tilanteessa, mutta edelleenkään markkinoiden parhaimmasta ei ole kyse. OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet pystyvät miellyttävällä tavalla vaimentamaan matalia ääniä, mutta läpi pääsee kuitenkin yllättävän paljon korkeita ääniä.

Melunvaimennusta ajatellen OnePlus on toteuttanut kolme tilaa, jotka ovat ”maksimi”, ”kohtalainen” sekä ”pehmeä”. Nimiensä mukaisesti maksimi tarjoaa parhaimman melunvaimennuksen ja pehmeä tarjoaa hieman maltillisemman vaimennuksen. OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet tukevat myös älykästä tilaa, jossa vaimennusta optimoidaan mukautuvasti ympäristön äänien mukaan. Kuulokkeissa on myös personoitu melunvaimennus, jonka avulla vaimennus optimoidaan kuulokanavan rakenteen ja kuulokkeiden sopivuuden mukaan.

Testijakson aikana itse käytin lähes aina maksimi-tilaa, joka toimii hyvin esimerkiksi junamatkoille. Kuulokkeilla saa hyvin poistettua yleisen hälinän ja jyrinän, mutta esimerkiksi korkeammat äänet tulivat yllättävän hyvin läpi. OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeiden melunvaimennusta voidaan kehua siitä, että OnePlus on saanut häiritsevän suhinan siitä pois, joka oli jokseenkin esillä vielä edeltäjäversiossa.

OnePlus on toteuttanut kuulokkeisiin myös läpikuuluvuustilan, joka on vastakohta melunvaimennukselle. Kyseisessä tilassa päästetään ympäristöäänet läpi, jotta käyttäjä pysyy tietoisena ympäröivästä maailmasta. Kyseessä on hyvä ominaisuus esimerkiksi lenkillä tai keskustellessa jonkun toisen kanssa. Itselle ominaisuudesta ei ole juurikaan iloa, jonka takia sen testaamiset jäivät hyvin vähäiselle.

OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet tarjoavat mielestäni riittävän hyvän mikrofonien laadun, jonka ansiosta kuulokkeet sopivat hyvin käytettäväksi puheluita ajatellen. OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet myös vaimentavat taustamelua puheluissa, jotta vastaanottaja saa paremmin selvää puheesta.

Tilaääni ei vakuuta

OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeiden uusin ominaisuus on tuki tilaäänitekniikalle, joka nähdään ensimmäistä kertaa OnePlussan kuulokkeissa. Ominaisuus perustuu Android 13:n sisäänrakennettuun tilaääniratkaisuun, joka mahdollistaa kiinteän tilaäänen lisäksi myös pään seurantaan perustuvan toteutuksen.

Tilaäänestä saadaan kaikki hyöty irti OnePlus 11 -puhelimen kanssa. Tilaääni toimii lähes kaiken sisällön kanssa, eikä ainoastaan siihen optimoitujen äänilähteiden kanssa. OnePlussan tarjoama tilaääniratkaisu ei juurikaan wow-efektiä tarjoa, vaan mielestäni se on luokattoman huono.

Henkilökohtaisesti en edes pystynyt kuuntelemaan tilaäänitilaa käyttäen mitään sisältöä minuuttia pidempään, sillä se pilasi kuuntelukokemuksen. Kun tilaääni otetaan käyttöön, niin kokemus on kuin olisit jonkin suuren metallisen säilykepurkin sisällä ja kokemus oli erittäin kauhea. Laatu on erittäin metallinen, eikä millään tasolla luonnollinen.

OnePlussan toteutus pään seurannasta tilaäänitilassa ei myöskään juuri ilahduta. Itse olen ollut aina kriittinen kyseiseen ominaisuuteen muidenkin valmistajien laitteilla, sillä en tiedä missä siitä on hyötyä. Suurin hyöty olisi silloin, jos käytettävä laite olisi kiinteästi paikallaan, mutta mielestäni jatkuvasti liikkuvan puhelimen kanssa pään seuranta on melko turha.

OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeissa ominaisuudessa olisi myös aika paljon parannettavaa. Pään seuranta ei tuntunut toimivan aina, vaan kuulokkeet tuntuivat hukkaavaan toisinaan kiinteän äänilähteen. Välillä ääni siirtyi tulemaan vain toiselta puolelta, vaikka äänilähde olisi ollut suoraan edessä.

Henkilökohtaisesti en kokenut mitään syytä käyttää tilaääntä aktiivisesti, vaan käyttäminen jäi ainoastaan muutamiin testailuihin. Joten älä osta OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeita ainakaan tilaäänen takia.

Miellyttävä akunkesto

Akunkesto on osa-alue, johon OnePlus on panostanut uutuuskuulokkeissa. OnePlus Buds Pro 2 tarjoaa nimittäin edeltäjäänsä vieläkin paremman akunkeston, joka on nykymittapuulla jo hyvällä tasolla. Molempien kuulokkeiden sisälle on saatu 60 milliampeeritunnin kokoinen akku, joka on 20 milliampeerituntia edeltäjää enemmän. Latauskotelon akku on edelleen 520 milliampeerituntia, joten siihen ei ole tällä kertaa saatu parannusta.

OnePlus on luvannut kuulokkeiden takaavan ihanteellisimmassa tilanteessa 39 tunnin akunkeston latauskotelon kanssa, mutta kuulokkeissa akunkesto rajoittuu huonoimmillaan 6 tuntiin. 6 tuntia saavutetaan melunvaimennuksen kanssa, mutta perustilassa akku kestää 9 tuntia. Latauskotelon kanssa saadaan melunvaimennuksella akku riittämään 22 tunniksi ja ilman melunvaimennusta 39 tunniksi.

Testijakson aikana luvatun akunkeston todettiin olevan todellinen. Itse käytin kuulokkeita pääasiassa melunvaimennuksen kanssa ja yhtäjaksoisesti virtaa riitti kuudeksi tunniksi. Harvemmin kuulokkeita tuli pidettyä useita tunteja korvissa, joten kuulokkeet pääsivät latautumaan latauskotelossa aina täyteen ja virtaa löytyi taas seuraavalla käyttökerralla tarpeeksi.

Itselle virtaa kuulokkeista riitti noin viikoksi, jos kuulokkeita käytti päivän aikana 3-5 tuntia. OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeita ei tarvinnut siis olla jatkuvasti lataamassa. Kuulokkeiden akku riittää hyvin myös pidempiä matkustamisia ajatellen. Esimerkiksi melunvaimennusta käytettäessä akku ei lopu junamatkalla tai esimerkiksi Euroopan sisäisillä lennoilla. Mielestäni akunkesto on riittävän hyvä, joka on samalla tasolla monien kilpailijoiden kanssa.

Akun lataus tapahtuu langallisesti sekä langattomasti. Langallisesti tuetaan pikalatausta, joka antaa 3 tuntia akkua 10 minuutin latauksella. Langatonta latausta voidaan pitää kuulokkeiden valttikorttina, sillä nyt latausta varten ei tarvitse aina laittaa johtoa. Kuulokkeiden alaosasta löytyy langaton lataustekniikka, joten kuulokkeita voidaan ladata millä tahansa Qi-laturilla 2 watin teholla.

Langaton lataus on paljon hitaampi kuin langallinen USB-C-liittimen kautta tapahtuva lataus. Itse näen langattoman latauksen suurimman hyödyn olevan se, että latureita ei tarvitse kantaa useita mukana, vaan kuulokkeet voidaan ladata myös puhelimen käänteisen langattoman latauksen avulla. Valitettavasti OnePlus 11 -puhelimella ei uutuuskuulokkeita voi langattomasti ladata, mutta se onnistuu monilla kilpailijoiden puhelimilla tai OnePlussan vanhemmilla Pro-malleilla.

Lisäasetukset löytyvät OnePlus-puhelimista ja Oppon sovelluksesta

OnePlus on suunnitellut kuulokkeet toimimaan saumattomasti brändin omien laitteiden kanssa, mutta samalla ne toimivat myös kolmannen osapuolen laitteiden kanssa. OnePlussan omilla puhelimilla yhdistäminen on vaivatonta ja kuulokkeiden toiminnot ja asetukset löytyvät puhelimista sisäänrakennettuna. Kolmannen osapuolen laitteille on ladattava kuitenkin Oppon kehittämä HeyMelody-sovellus.

HeyMelody on sovellus, jonka avulla kuulokkeita voidaan säätää ja optimoida. Tärkein ominaisuus sovelluksessa oli itselleni melunvaimennuksen säätäminen, sillä OnePlus antaa mahdollisuuden säätää eri vaimennustasoja. Näitä ovat maksimi, kohtalainen ja pehmeä, joiden ohella on myös älykästila. Älykkään melunvaimennuksen ollessa päällä kuulokkeet optimoivat melunvaimennuksen voimakkuuden ympäröivän melun mukaisesti. Melunvaimennuksen saa kokonaan tarvittaessa myös pois.

Buds Pro 2 -kuulokkeet tukevat myös personoitua melunvaimennusta. Kuulokkeet pystyvät personoimaan kuulokanavan rakenteen mukaan vaimennuksen, joka tuottaa myös selkeämmän äänen. Sovelluksessa voidaan ottaa käyttöön myös niin sanottu läpikuuluvuustila, jolloin kuulokkeet korostavat hieman taustamelua. Ominaisuus on kätevä muun muassa toisten kanssa puhuttaessa, eikä kuulokkeita tarvitse ottaa pois korvista.

Kuulokkeissa on nyt tuki myös taajuuskorjaimelle. Oletusarvoisesti tarjolla on Dynaudion optimoimia tiloja, jotka ovat tasapainotettu, voimakas, serenadi sekä basso. Käyttäjät voivat myös luoda mukautettuja taajuuskorjaimia, joissa voidaan säätää matalia ja korkeita taajuuksia. Sovelluksen kautta voidaan myös ottaa käyttöön Hi-Res-tila, pelitila sekä kaksoisyhteystila. Pelitilassa äänen viivettä pyritään pienentämään ja kaksoisyhteystila mahdollistaa samanaikaisen yhteyden kahteen laitteeseen.

OnePlus on tuonut kuulokkeisiin mukaan Kultainen ääni -tilan, joka on sama asia kuin OnePlus Audio ID. Ominaisuuden avulla analysoidaan korvakäytävän rakenne, jonka avulla ääntä voidaan parantaa juuri käyttäjän kuulon perusteella.

Kuulokkeissa on säästetty myös edeltäjistä tuttu Zen Mode Air -tila. Ominaisuuden tarkoituksena on antaa käyttäjälle mahdollisuus rauhoittua tai keskittyä erilaisilla äänillä. Kuulokkeisiin voidaan ladata muutamia äänimaailmoja, joilla saa esimerkiksi linnunlaulun, meren äänet, nuotion äänet tai meditointiääniä suoraan kuulokkeista kuulumaan. Zen Mode Air on valinnainen ominaisuus, jonka saa käyttöön HeyMelody-sovelluksesta. Tilan saa kuulokkeista käyntiin myös 3 sekuntia puristamalla kuulokkeiden vartta.

HeyMelody-sovelluksen kautta löytyvät asetukset löytyvät OnePlussan omista puhelimista kuulokkeiden Bluetooth-asetuksien kautta. OnePlus-puhelimien omistajien ei tarvitse siis erikseen ladata mitään sovellusta. Lisäksi OnePlus-puhelimet tukevat nopeaa parinliitosta ja ponnahdusikkunaa, joka kertoo nopeasti kuulokkeiden ja latauskotelon akun varauksen. Muissa Android-puhelimissa kuulokkeet tukevat Fast Pair -ratkaisua.

HeyMelodyn kautta on mahdollista myöskin vaihtaa kuulokkeiden säätimien asetuksia. Kuulokkeille voidaan antaa eri toimintoja, jos kuulokkeiden vartta puristetaan kerran, kahdesti, kolmesti tai jatkuvasti.

OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeita pystytään ohjaamaan niin sanotusti ”puristelemalla”, sillä kuulokkeiden varressa on paineanturi, joka tunnistaa varren puristelut. Vastaava toteutus nähtiin myös aikaisemmissa malleissa. Yhdellä puristuksella saadaan pysäytettyä musiikkia, kahdella puristuksella pystytään ohittamaan kappale ja kolmella puristuksella siirrytään edelliseen kappaleeseen. Pitkällä puristuksella voidaan vaihdella taustamelun vaimennuksen tasoja.

Itse olen tykästynyt puristukseen pohjautuvaan hallintaan, sillä sen avulla virheohjaukset ovat vähäisempiä kuin normaalimmalla hipaisueleillä. Testijakson aikana en kokenut suuria ongelmia kuulokkeiden ohjauksen kanssa. Toki toisinaan kuulokkeet saattoivat liikahtaa korvassa, mutta merkittävästä ongelmasta ei ollut kyse.  Suurin puute toteutuksessa on mielestäni se, että äänenvoimakkuutta ei pysty säätämään suoraan kuulokkeista.

Riittävän hyvät kuulokkeet

OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet ovat odotettu päivitys OnePlussan lippulaivatason kuulokkeille, ja nyt mukaan on saatu myös erittäin mukavia päivityksiä ääniominaisuuksien sekä akunkeston osalta. Vaikka OnePlus on mennyt eteenpäin ominaisuuksien kanssa, niin tietyiltä osiltaan kuulokkeet olivat myös pieni pettymys.

Itse tykkäsin OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeiden laadukkaasta ja yllättävänkin tutusta muotoilusta. Kuulokkeet tarjoavat riittävän hyvän äänenlaadun, jossa on miellyttävästi bassoa. Melunvaimennus oli myös aikaisempaa parempi, ja sen todettiin riittävän hyvin erityisesti meluisissa tilanteissa. Akunkesto kuulokkeissa on parantunut ja ainakaan itse en kokenut sen kanssa ongelmia. OnePlus Buds Pro 2 tarjoilee myös monipuolisesti ominaisuuksia, mutta kaikki höyty saadaan irti vain OnePlussan laitteiden kanssa.

OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeissa suurin ongelma mielestäni koskee uutuusominaisuutta. Tilaäänitoiminto oli luokattoman huono, eikä sitä kestänyt käyttää minuuttia pidempään. Toivottavasti OnePlus pystyy parantamaan sitä päivityksillä. Pienenä miinuksena voidaan pitää myös sitä, että äänenvoimakkuutta ei pysty säätämään suoraan kuulokkeista.

Suomessa OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet tulevat tarjolle helmikuun aikana. Hintaa uutuuskuulokkeilla on 179 euroa ja ne ovat tarjolla kahdessa väriversiossa, jotka ovat musta Obsidian Black sekä vihreä Arbor Green.

Hyvää

  • Tuttu ja laadukas muotoilu
  • Hyvä äänenlaatu
  • Melunvaimennus riitti meluisissa tilanteissa
  • Miellyttävä akunkesto ja tukevat langatonta latausta
  • Monipuoliset ominaisuudet
  • Kuulokkeet toimivat yhdessä HeyMelody-sovelluksen kanssa

Huonoa

  • Tilaäänitoiminto erittäin huono
  • Äänenvoimakkuutta ei voi säätää kuulokkeista

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut