ArvostelutXiaomiYleinen

Testissä POCO X4 GT – yllätyksetön, mutta toimiva

POCO X4 GT

Xiaomi on tuonut Poco-brändiä selvästi aikaisempaa vahvemmin esille Suomen markkinoilla kuluvan vuoden aikana. Olemme jo aikaisemmin testanneet huippusuorituskyvyn tarjoavan Poco F4 GT -älypuhelimen, mutta nyt testissä on käynyt Poco X4 GT. Kyseessä on edullisempaan hintapisteeseen suunnattu älypuhelin, joka tarjoaa hyvää suorituskykyä.

Puhelimessa on muun muassa 144 hertsin LCD-näyttöpaneeli, tehokas MediaTekin kehittämä Dimensity 8100 -järjestelmäpiiri sekä 64 megapikselin tasoinen kolmoiskamera. Xiaomi on laittanut puhelimeen lisäksi suuren 5080 milliampeeritunnin akun sekä 67 watin tehoisen pikalatauksen. Suomessa puhelin on tullut saataville elokuun aikana 8 + 128 gigatavun muistiversiossa 399 euron suositushintaan. Puhelimesta on kaksi väriversiota, jotka ovat musta sekä sininen.

Tässä arvostelussa tulemme tarkastelemaan Poco X4 GT -puhelinta noin kahden viikon mittaisen aktiivisen testijakson perusteella. Tulemme tutustumaan artikkelissa laitteen rakenteeseen, näyttöön, teknisiin ominaisuuksiin, kameroihin sekä puhelimen ohjelmistoon. Testijakson aikana toteutimme puhelimelle myös tuttuja testejä, joissa selvitettiin akun latausnopeus, puhelimen kestävyys pidemmässä raskaassa käytössä sekä tarkastellaan laitteen pakkaskestävyyttä. Alapuolella on lyhyt yhteenveto puhelimen teknisistä ominaisuuksista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tekniset tiedot
POCO X4 GT (22041216G)
Mitat: 163.64 x 74.29 x 8.87 mm
Paino: 200 g
Rakenne: Muovikehys / Gorilla Glass 5 -lasi edessä
Näyttö: 6.6 tuumaa Full HD+ (2460 x 1080) / 20.5:9-kuvasuhde / IPS LCD / 144 Hz / 650 nitiä / HDR10 / Dolby Vision
Järjestelmäpiiri: 8-ytiminen MediaTek Dimensity 8100 (4x 2.85 GHz Cortex-A78 & 4x 2.0 GHz Cortex-A55)
Grafiikkasuoritin: Mali-G610 MC6
Muisti: 8 Gt RAM-muistia [LPDDR5]/ 128 tai 256 Gt sisäistä tallennustilaa [UFS 3.1]
Takakamera: 64 MP pääkamera (f/1.89 / 24 mm / 1.6 µm / PDAF) + 8 MP ultralajaakulmakamera (f/2.2 / 120 asteen kuvakenttä) + 2 MP makrokamera (f/2.4) + kaksois-LED-salamaa
Etukamera: 16 MP etukamera (f/2.45)
Akku: 5080 mAh (ei irrotettava)
Lataus: Langallinen 67 watin lataus
Käyttöjärjestelmä: Android 12 + MIUI 13 for POCO (sisältää Googlen palvelut)
Päivityslupaus: Ei varsinaista päivityslupausta
Muuta: Dual-SIM / 5G-tuki (SA ja NSA)
Liitännät: USB-C / USB 2.0 / NFC
Ääni: Bluetooth 5.3 / aptX HD / stereokaiuttimet
Tunnistimet: valoisuustunnistin / etäisyystunnistin / kiihtyvyystunnistin / E-kompassi / gyroskooppi / sormenjälkilukija kyljessä
Värit: Sininen / Musta
Hinta: 399€ (8 + 128Gt)

Myyntipakkaus

POCO X4 GT:n myyntipakkaus ja sen sisältö.

Xiaomi toimittaa Poco X4 GT -puhelimen varsin normaalissa myyntipakkauksessa, johon on totuttu yhtiön puhelimissa aikaisemminkin. Myyntipakkaus on ulkoisesti Pocon tyylinen, eli täysin musta ja siinä on tuotemerkintöjä keltaisella värillä. Myyntipakkausta koristaa puhelimen mallinimi sekä Pocon logot useaan kertaan. Pakkauksen yhdellä sivulla on tarra, johon on merkattu mallikoodi ja muita tietoja.

Myyntipakkausta avatessa tulee esille pahvistasku, jossa on metallinen SIM-korttiluukun avaustyökalu, pikakäyttöopas, takuukortti sekä turvallisuustietoja. Lisäksi taskusta löytyy pehmeämuovinen suojakuori, joka suojaa naarmuilta sekä kolhuilta. Tämän jälkeen myyntipakkauksesta esille tulee itse puhelin vahvasti muoveihin käärittynä. Puhelimen alapuolella olevan välitasanteen alta löytyy myös 67 watin tehoinen pikalaturi sekä USB-C-lataus- ja tiedonsiirtokaapeli.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Poco X4 GT -puhelimen myyntipakkaus on siis pitkälti sitä, mitä voikin tässä kategoriassa odottaa. Mukana on kaikki käytön aloittamiseen vaadittava sekä hieman ekstraa. Itse olen tyytyväinen siitä, että Xiaomi toimittaa puhelimen mukana oletusarvoisesti edelleen tehokkaimman mahdollisen laturin sekä suojakuoren, jotka eivät ole itsestään selviä tässä hintapisteessä.

Laatutuntumat ja ulkoiset huomiot

Xiaomi ei ole lähtenyt tekemään Poco X4 GT -puhelimestaan mitään markkinoiden laadukkainta rakenteellisesti, sillä puhelimessa on käytetty pääasiassa vain muovia. Puhelimen kehys ja takaosa ovat mattapintaista muovia, mutta etuosassa on luonnollisestikin lasi. Poco X4 GT on saatavilla Suomessa kahdessa väriversiossa, jotka ovat sininen sekä testiinkin saatu musta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka puhelin on pitkälti muovia, niin Xiaomi on onneksi ottanut sen kanssa ainoan oikean lähestymistavan. Poco X4 GT:n muovirunko ja takaosa on viimeistelty mattapintaiseksi, eikä se ole kiiltävä. Mattapinnan ansiosta puhelin pysyy parempana pidemmän aikaa, sillä se ei naarmuunnu tai kerää sormenjälkiä samalla tavalla kuin kiiltävät muovipinnat. Testijakson aikana puhelimen takapintaan tuli hieman kulumisen jälkeä, mutta onneksi Gorilla Glass 5 -näyttölasiin ei tullut huomattavia naarmuja.

Mielestäni Xiaomi olisi voinut tuoda puhelimeen lasisen takaosan, sillä nyt kokonaisuus on erittäin muovisen tuntuinen. Muovisen tuntuman ohella Poco X4 GT on kädessä yllättävän kulmikas. Xiaomi luottaa tasaiseen kehykseen ja takapinta kaartuu vain hieman reunoja kohden. Mitään merkittäviä teräviä kohtia rakenteessa ei kuitenkaan ole, mutta Poco X4 GT ei ole kaikista ergonomisin puhelin omassa kategoriassaan. Poco X4 GT -puhelimen rakenteessa on myös edullisemmista puhelimista tuttu ylimääräinen muovikehys näyttölasin ympärillä, josta en itse tykkää ollenkaan. Se tekee rakenteeseen ylimääräisen saumakohdan ja tämän puhelimen kohdalla se on myös selvästi huomattavissa.

Xiaomi on ilmoittanut puhelimen mitoiksi 163,64 x 74,29 x 8,87 millimetriä, joten kyseessä ei ole kompakti älypuhelin. Lisäksi painoa laitteelta löytyy 200 grammaa, joten Xiaomi ei ole onnistunut pysymään alle maagisen 200 gramman alapuolella. Rakenteellisesti Poco X4 GT ei ole mielestäni aivan hintaluokkansa tasolla, mutta toki lähes kokonaan muovinen rakenne on samalla erittäin kestävä. Xiaomi on onnistunut tekemään laitteen rakenteesta jämäkän, mutta valitettavasti käsien välissä taivuteltaessa oli havaittavissa selvää natinaa.

Valitettavasti minkäänlaista vedenkestävyyttä Poco X4 GT -puhelimeen ei ole saatu, vaikka edeltäjästä löytyikin IP53-luokitus. Mielestäni vedenkestävyys saisi yleistyä myös edullisemmissa puhelimessa, mutta sen puute ei ole kovin suuri ongelma. Se kannattaa ottaa kuitenkin huomioon Poco X4 GT -puhelinta harkittaessa. Puhelinta ei kannata siis tiputtaa kokonaan veteen tai edes altistaa vedelle turhaan. Toki Xiaomi on ottanut todennäköisesti roiskevedenkestävyyden huomioon, sillä puhelimen SIM-korttiluukussa on erillinen suojakumi pitämässä suurimman veden pois laitteen sisältä.

Etuosaltaan Poco X4 GT ei pääse tarjoamaan mitään yllättävää, vaan on melko geneerinen. Näyttö peittää etuosaa noin 85 prosenttisesti, mutta näytön kehykset ovat silti paksut. Näytön alapuolelle on jätetty selvästi paksumpi kaistale. Näytön yläosassa on etukameraa varten tehty reikä, joka on yllättävän kookas. Näytön yläosaan on integroituna valoisuuden- ja etäisyydentunnistimet ja puheluihin käytettävä kuuloke löytyy omasta kolostaan näyttölasin ja muovikehyksen välistä.

Puhelimen takaosassa katse kiinnittyy heti vasemmassa yläkulmassa olevaan laatikkomaiseen kamera-alueeseen, joka ulkonee huomattavasti muusta rungosta. Kameroita on kolme kappaletta, joiden kaverina on kaksois-LED-salama sekä teksti ”64MP”. Poco X4 GT:n takaosassa on lisäksi Poco- ja 5G-logot sekä vaadittuja tietoja pienellä präntillä. Takaosasta on pyritty tehdä yllättävän pelkistetty, joka ei ole ollut aina Poco-brändille itsestäänselvyys.

Poco X4 GT:n oikeassa kyljessä on äänenvoimakkuuspainikkeet sekä virtapainike, johon on integroituna sormenjälkilukija. Kaikki puhelimen painikkeet on valmistettu kokonaan rungon tapaisesti muovista, mutta tästä huolimatta painikkeissa on hyvä tuntuma ja vaste. Poco X4 GT:n yläreunassa on infrapunalähetin, mikrofoni, kaiutinritilä sekä perinteikäs kuulokeliitin. Alareunassa on yksi kaiutin, mikrofoni, USB-C-tyypin latausliitin sekä SIM-korttiluukku, johon on mahdollista asettaa samanaikaisesti kaksi nano-SIM-korttia.

Näyttö, tekniikka ja suorituskyky

Poco X4 GT -puhelimen yksi säästökohteista on ollut näyttö, sillä tällä kertaa Xiaomi hyödyntää OLED-tekniikan sijasta edullisempaa LCD-paneelia. Näyttö on kooltaan 6,6 tuumaa ja siinä on Full HD+ -tarkkuus, eli 2460 x 1080 pikseliä, joka takaa 407 pikseliä tuumaa kohden. Näytössä on myös 20.5:9-kuvasuhde, erittäin korkea 144 hertsin virkistystaajuus, HDR10-tuki sekä etukameraa varten tehty reikä keskitetysti yläreunassa.

Teknisesti näyttöön on saatu vakuuttavia lukuja, mutta kokonaisuutena näyttö ei päässyt suuresti testijakson aikana vakuuttamaan. Kyseessä on toki hintaluokassaan yksi parhaimmista LCD-näyttöpaneeleista, mutta kokemuksen osalta ei päästä lähellekään OLED-näyttöjä. Itse tykkäsin näytön korkeasta virkistystaajuudesta, sillä 144 hertsiä tekee kokemuksesta erittäin sulavan.

Käyttäjät voivat pakottaa virkistystaajuuden 60, 90 tai 144 hertsiin, tai vaihtoehtoisesti käyttöön voidaan ottaa dynaaminen asetus. Tässä tilassa näytön virkistystaajuus vaihtelee näytettävän sisällön mukaan 30, 48, 50, 60, 90, 120 tai 144 hertsin välillä. Xiaomin mukaan kyseessä on niin sanottu DynamicSwitch-toiminto, joka parantaa akunkestoa. Näytössä on myös 270 hertsin kosketusherkkyys, joka vähentää kosketuksen viivettä alle 90 hertsin virkistystaajuutta käytettäessä.

Näytön värintoisto on mielestäni hyvällä tasolla, vaikka värit ovatkin hieman haaleampia kuin OLED-näytöillä. Lisäksi musta on usein enemmän harmaata, joka on tyypillistä LCD-näytöille. Xiaomi antaa käyttäjille mahdollisuuden säätää näytön väritilaa kolmen oletusasetuksen välillä, jotka ovat eloisa, kyllästetty ja alkuperäinen. Lisäasetuksien kautta voidaan ottaa käyttöön väriasteikot P3 tai sRGB, jonka lisäksi RGB-värejä voidaan säätää erikseen omista säätimistään. Poco X4 GT:n näytössä voidaan säätää myös kontrastia ja gammaa. Tarjolla on siis tutut Xiaomin monipuoliset asetukset.

Näytön kirkkaus yltää Xiaomin mukaan jopa 650 nitiin, joka on siis varsin normaali taso. Kirkkaassa auringonvalossa näytöstä sai mielestäni hyvin selvää, mutta luettavuus toki heikkeni. Poco X4 GT tukee myös valmistajan mukaan DC-himmennystä, mutta tätä varten ei erikoisesti löytynyt asetuksia.

Poco X4 GT -puhelimella on myös Widevine L1 -sertifikaatti, joka takaa HDR-toiston suoratoistopalveluissa, kuten YouTubessa. Esimerkiksi Netflix ilmoitti puhelimella olevan mahdollista katsoa korkeintaan Full HD -tasoista videota ja HDR 10 oli tuettuna. Tuttuun Xiaomin tyyliin puhelimeen on saatu myös tuki Dolby Vision -HDR-tekniikalle, jota myös Netflix tukee.

Kokonaisuutena Poco X4 GT tarjoaa hyvän LCD-näytön, mutta se ei pärjää useimmille OLED-näytöille. Näytön tarkkuus ja kirkkaus ovat riittävät monissa tilanteissa ja 144 hertsin virkistystaajuus tekee kokemuksesta todella sulavan. LCD-näytön värintoisto ei kuitenkaan ole parhaimmillaan ja samalla näytössä oli havaittavissa tuttua varjostusta erityisesti etukamerareiän kohdalla.

Poco X4 GT tarjoaa MediaTekin tehokkaan järjestelmäpiirin. Kyseessä on Dimensity 8100, joka nähtiin aikaisemmin muun muassa Realme GT Neo 3 -puhelimessa. MediaTekin paremmat järjestelmäpiirit eivät ole kovinkaan yleisiä globaaleilla markkinoilla, joten Dimensity 8100 -piirin löytyminen Poco X4 GT -puhelimesta on ihan tervetullut muutos. Aikaisempien kokemuksien perusteella kyseinen järjestelmäpiiri on todella pätevä.

Dimensity 8100 on valmistettu 5 nanometrin prosessilla, joka on tuttu parin vuoden takaisista huippupiireistä. Järjestelmäpiiri koostuu kahdeksasta ytimestä, joista neljä tehokkainta toimii 2,85 GHz:n kellotaajuudella ja perustuvat Cortex-A78-ytimeen. Neljä muuta toimii 2,0 GHz:n kellotaajuudella ja ne perustuvat pienempiin Cortex-A55-ytimiin. Grafiikkaprosessorina toimii Mali-G610 MC6.

MediaTekin mukaan Dimensity 8100 tarjoaa 20 prosenttia paremman grafiikkasuorituskyvyn kuin Dimensity 8000 ja tarjolla on myös 25 prosenttia parempi energiatehokkuus kuin aikaisemmissa Dimensity-järjestelmäpiireissä. Dimensity 8100 -järjestelmäpiirin pitäisi ainakin paperilla olla hyvin suorituskykyinen, joka tarjoaa erityisesti edullisempiin huippupuhelimiin hyvää suorituskykyä.

Testiin saatu Poco X4 GT tarjoaa 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Puhelimesta on olemassa myös 8 + 256 gigatavun versio, mutta sitä ei myydä Suomessa. Xiaomi hyödyntää tuttuun tyyliin lippulaivatason LPDDR5-RAM-muistia sekä UFS 3.1 -tallennustilaa. Muistikorttipaikkaa Xiaomi ei ole uutuuspuhelimeen saanut, vaan käyttäjien on luotettava tarjolla olevaan tallennustilaan tai erillisiin pilvitallennustiloihin.

Ajoimme Poco X4 GT -puhelimessa läpi tutut suorituskykytestit, jotka antavat hyvän kuvan laitteen raa’asta suorituskyvystä. Puhelimen saamat tulokset suorituskykytesteissä olivat ilahduttavia, ja ne olivat lähes samalla tasolla kuin samaan järjestelmäpiiriin perustuvan Realme GT Neo 3 -puhelimen kanssa. Dimensity 8100 -järjestelmäpiirin suorituskyky on myös lähellä Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiriä, mutta suurimmat todelliset kilpailijat piirille ovat aikaisemman sukupolven Snapdragon 870- ja Snapdragon 888 -järjestelmäpiirit. Alapuolella olevasta taulukosta voi verrata tuloksia selvästi kalliimpien Realme GT Neo 3- ja Motorola Edge 30 Pro -puhelimien vastaaviin tuloksiin.

Testitulokset
POCO X4 GT (MTK D8100) Realme GT Neo 3 (MTK D8100) Motorola Edge 30 Pro (SD8G1)
AnTuTu (V8): 763 041 pistettä 817 745 pistettä 942 249 pistettä
Geekbench 5 (single): 926 pistettä 974 pistettä 1188 pistettä
Geekbench 5 (multi): 3650 pistettä 4040 pistettä 3393 pistettä
PCMark 2.0: 12 285 pistettä 14 409 pistettä 15 485 pistettä
3DMark Wild Life: 3505 pistettä 5193 pistettä 6597 pistettä
Mitä korkeammat pisteet sitä suorituskykyisempi laite. *Testi ei ollut käytettävissä puhelimella tai sitä ei ole testattu.

Suorituskykytestejä ei kannata tarkastella liian tarkkaan, sillä ne eivät kerro laitteen todellisesta toimivuudesta normaalissa käytössä. Suorituskykytesteissä puhelin laitetaan äärirajoilleen, eikä peruskäyttö ole yleensä vastaavaa. Dimensity 8100 -piirin kyvykkyys on aikaisemminkin päästy todentamaan ja nyt Poco X4 GT:n kohdalla mielipide ei muuttunut. Suorituskyky riittää joka tilanteessa ja raskaatkin sovellukset tai pelit toimivat puhelimessa pitkälti samalla tavalla kuin kalliimmissa huippupuhelimissa.

Suuri mielenkiinto kaikissa suorituskykyisissä älypuhelimissa kohdistuu tällä hetkellä lämpenemiseen sekä suorituskyvyn pysymiseen tasaisena pitkässä käytössä. Erityisesti viime aikoina monet lippulaivapuhelimissa nähdyt Snapdragon-järjestelmäpiirit ovat käyneet kuumana, mutta MediaTekin osalta ei ole ollut suurempia kokemuksia.

Jotta lämpiämistä ja sen vaikutusta suorituskykyyn pystyttäisiin testaamaan, toteutimme Poco X4 GT -puhelimelle tutun stressitestin. Vaikka suorituskyvyn todettiin riittävän varmasti ongelmitta monessa tilanteessa, useille on tärkeää tietää miten puhelimen suorituskyky säilyy esimerkiksi mobiilipelejä pelattaessa pitkiä aikoja. Stressitestissä ajoimme puhelimessa AnTuTu-suorituskykytestin läpi yhteensä viisi kertaa peräkkäin.

Poco X4 GT -puhelimelle toteutettu stressitesti.

Ensimmäisellä testauskerralla Poco X4 GT -puhelimella saatiin AnTuTu-testissä 760 082 pistettä, mutta toisella testauskerralla pisteet lähtivät yllättäen nousuun. Huonoin tulos saatiin neljännellä testauskerralla, jolloin asetuttiin 757 471 pisteeseen. Yleisesti tulokset pysyivät hyvin tasaisena, joka oli jopa hyvin yllättävää nähdä, sillä aikaisemmin testatussa samaan järjestelmäpiiriin perustuvassa Realmen puhelimissa nähtiin selvästi suurempaa laskua suorituskyvyssä.

Kokonaisuudessaan suorituskyvystä katosi vain noin 6000 pistettä, joka vastaa ainoastaan noin 0,73 prosentin tiputusta. Kyseessä on merkittävästi parempi tulos kuin useimmilla muilla tämän hetken puhelimilla, joissa tiputus saattaa olla jopa 15-30 prosenttia. Suorituskyky pysyi siis vakaana ja se on varmasti puhelimen huolellisen suunnittelun sekä MediaTekin hieman teknisesti vanhemman järjestelmäpiirin ansiota.

Stressitestin aikana Poco X4 GT ei päässyt lämpenemään kovinkaan paljoa, joka on aina loistava juttu. Monet huippuluokan Snapdragon-järjestelmäpiireihin perustuvat puhelimet jopa kuumenevat, joten vaihtelu virkistää. Xiaomi on puhunut paljon myös puhelimen jäähdytyksestä, sillä käytössä on uusin LiquidCool 2.0 -tekniikka. Jäähdytysjärjestelmä koostuu suuresta höyrykammiosta sekä seitsemästä tasosta grafeenia, joka johtaa lämmön nopeasti pois suorittimelta. Jäähdytysjärjestelmälläkin on oma osuutensa puhelimen suorituskyvyn tasaisena pitämisessä, joten Xiaomin on tällä kertaa onnistunut.

5G-yhteydet löytyvät sisäänrakennettuna puhelimessa käytetyn Dimensity 8100 -järjestelmäpiirin sisältä. Xiaomi on saanut puhelimeen mukaan tuen SA- ja NSA-5G-tekniikoille (standalone ja non-standalone), mutta tukea mmWave-verkoille ei edes löydy järjestelmäpiirin modeemista. Puhelimessa olevan 5G-modeemin pitäisi teoreettisesti yltää jopa 4,7 Gbps latausnopeuksiin sekä 2,5 Gbps -lähetysnopeuksiin, mutta Suomessa vastaaviin tasoihin ei päästä liittymien nopeuksien rajoittuessa korkeintaan yhden gigabitin tasolle.

Poco X4 GT tukee kahtatoista 5G-taajuusaluetta, jotka ovat n1, 3, 5, 7, 8, 20, 28, 38, 40, 41, 77 ja 78. Suomessa 5G-verkot pohjautuvat tällä hetkellä pääosin sub-6 GHz:n n78-taajuusalueeseen, mutta 5G-verkkojen laajentuessa Suomessa ja Euroopan tasolla saattaa uusia taajuusalueita tulla käyttöön. Esimerkiksi Suomessa on otettu käyttöön myös n28-taajuusalue, jota ei tietojen mukaan löydy tuettuna puhelimesta. Poco X4 GT tukee myös Wi-Fi 6 -yhteyttä, joka takaa paremmat langattoman verkon yhteydet.

Testijakson aikana Poco X4 GT tuntui toimivan mobiiliverkoissa odotetulla tavalla, eikä ongelmia havaittu päivittäisessä käytössä. 5G-verkkojen alueella puhelinta ei päästy päivittäin käyttämään, mutta satunnaiset lataustestit osoittivat puhelimen pääsevän 5G-verkoissa tuttuihin korkeisiin lataus- ja lähetysnopeuksiin.

Muuta tekniikasta

Äänentoisto Poco X4 GT -puhelimessa on stereokaiuttimien varassa, joka on toteutukseltaan yllätyksetön. Pääkaiuttimena käytetään laitteen alareunassa olevaa kaiutinta ja toisena kaiuttimena puheluihin tarkoitettua kuuloketta puhelimen yläreunasta. Pääkaiuttimesta todettiin lähtevän selvästi enemmän ääntä kuin yläreunassa olevasta kuulokkeesta, joka ei kuitenkaan ollut mikään suuri yllätys.

Stereoäänentoisto on pitkälti odotetulla tasolla, eli laadullisesti ei päästä ihmeisiin, mutta toteutus tuo mukaan miellyttävän stereoefektin. Musiikin kuuntelu puhelimen omien kaiuttimien kautta on miellyttävää lyhyitä aikoja, mutta pitkiä aikoja musiikkia ei jaksa kuunnella. Kaiuttimet riittävät mielestäni hyvin puhepainotteisen sisällön kuunteluun.

Xiaomi ei ole lähtenyt karsimaan kuulokeliittimestä, sillä se on edelleen tarjolla halukkaille. Kuulokeliitin on laitteen yläreunassa, joten se on käytännöllisessä sijainnissa. Jos edelleen käytät langallisia kuulokkeita, niin edelleenkään ei ole siis tarvetta päivittää langattomiin kuulokkeisiin. Puhelimissa on myös panostettu langattomien kuulokkeiden ystäviin, sillä laitteissa on Bluetooth 5.3 -yhteys, joka takaa vakaan yhteyden kuulokkeiden kanssa. Puhelimessa on lisäksi Hi-Res Audio Wireless -sertifikaatti.

Poco X4 GT -puhelimesta OLED-näytön puuttuessa on Xiaomi joutunut tyytyvään kylkeen sijoitettuun sormenjälkilukijaan. Lukija sijaitsee oikeassa kyljessä virtapainikkeen yhteydessä. Itse tykkään näytönalaisista sormenjälkilukijoista, jonka takia sijainti kyljessä ei ole kaikista paras. Toki senkin käyttöön tottuu, mutta se vaatii aikaa. Toiminnaltaan sormenjälkilukija oli nopea ja sen avulla lukitus aukesi usein todella kätevästi.

Myös Poco X4 GT:n sormenjälkilukijan ongelmana on sen jatkuvasti ”käytettävissä” oleminen. Sormenjälkilukija ei ole syvennyksessä, vaan siihen osuu jatkuvasti. Tämä johti tilanteeseen, jossa puhelinta yrittäessä avata, laite ilmoitti jo yrityskertojen menneen täyteen. Kyseessä oli suurin ongelma sormenjälkilukijan kanssa ja se tuntui olevan jokapäiväistä. Sijainniltaan sormenjälkilukija oli kuitenkin miellyttävä, sillä siihen ei tarvinnut kurottaa.

Toinen biometrinen lukituksen avaustyyli on etukameraan pohjautuva kasvojentunnistus, mutta sitä ei testijakson aikana suuremmin testattu. Etukameraan pohjautuva kasvojentunnistus on yleisesti tietoturvattomampi vaihtoehto kuin sormenjälkilukija. Parin testauksen jälkeen kasvojentunnistus oli toimiva ratkaisu ja mukavan nopea. Päivittäisessä käytössä luotettiin kuitenkin sormenjälkilukijaan.

Xiaomin puhelimet ovat tulleet tutuksi infrapunalähettimistään, jotka ovat harvinaisuuksia muiden valmistajien puhelimissa. Ominaisuudesta ei ole lähdetty karsimaan Poco X4 GT -puhelimessa, vaan se on edelleen läsnä laitteen yläreunassa.

Infrapunalähettimen ansiosta puhelinta pystyy käyttämään kaukosäätimenä Mi Remote -sovelluksen avulla. Ominaisuus on kätevä, sillä suoraan puhelimella voi ohjata perinteistä televisiota tai muita kauko-ohjattavia kodin laitteita. Kaikille infrapunalähettimestä ei ole suurta hyötyä, mutta jos sitä oppii käyttämään, niin siitä saa kaiken hyödyn irti.

Akku ja pakkastesti

Poco X4 GT -puhelimessa on tuttuun Xiaomin tyyliin suuri 5080 milliampeeritunnin akku, jonka luvataan takaavan pitkän toiminta-ajan. Testijakson aikana akunkeston todettiin olevan yksi puhelimen selvistä valttikorteista, sillä aktiivisessakin käytössä kahden päivän käyttöaika olisi voinut olla myös mahdollinen. Xiaomin mukaan akku kestää esimerkiksi 36 tuntia jatkuvaa puhelua tai 120 tuntia musiikin kuuntelua.

Usein iltaisin akku oli tippunut hieman alle 40 prosentin varaustasoon aktiivisen päivän jälkeen. Harvoin akku pääsi alle 20 prosenttiin, joten Poco X4 GT vakuuttaa akunkestollaan. Aktiivisessakin käytössä akkua piisaisi siis pitkälle toiselle päivälle, mutta kevyemmällä käytöllä Poco X4 GT:n akku kestää varmasti kaksi kokonaistakin päivää.

Aktiivisen päivän aikana puhelinta käytettiin monesti kuvaamiseen, sosiaalisen median selaamiseen, viestittelyyn, videoiden katseluun sekä muutamiin puheluihin. Puhelin oli myös monesti yhdistettynä Bluetooth-laitteisiin, kuten kuulokkeisiin tai kaiuttimeen, joiden kautta musiikkia kuunneltiin päivän aikana parhaimmillaan useita tunteja.

Akunkesto on yksi puhelimen valttikorteista, mutta Xiaomi ei ole tyytynyt väin tähän. Poco X4 GT tarjoaa myös tutun 67 watin tehoisen pikalatauksen. Laturi toimitetaan myös oletusarvoisesti puhelimen myyntipakkauksessa, joten sitä ei tarvitse ostaa erikseen. Tämä mahdollisti myös lataustestin toteuttamisen oletuslaturilla, jonka tulokset löytyvät alapuolella olevasta kuvaajasta.

POCO X4 GT -puhelimen akun latausnopeus mukana toimitettavalla 67 watin pikalaturilla.

67 watin tehoisella pikalaturilla Poco X4 GT -puhelimen suuri akku saadaan tyhjästä täyteen alle tunnissa, tarkalleen 55 minuutissa. 30 minuutissa akkua on saatu ladattua 65 prosenttia ja 90 prosentin varastaso saavutetaan 43 minuutissa. Lataus hidastuu 85 prosentin kohdalla, mutta ei merkittävästi. Esimerkiksi ensimmäiset 10 prosenttia latautuivat 4 minuutissa, kun viimeiset 10 prosenttia vaativat latautuakseen 12 minuuttia.

Nopeampiakin latauksia on keskihintaluokassa nähty, mutta tähän vaikuttavat myös moni muu asia kuin pelkkä latausteho. Poco X4 GT:n suuri akku vaatii luonnollisestikin pidemmän latausajan. Kokonaisuutena alle tunnin mittainen latausaika on todella hyvä ja akkua saadaan muutamassa kymmenessä minuutissa paljon lisää.

USB-C-liittimen kautta tapahtuva langallinen lataus on ainoa tapa ladata puhelinta, sillä Poco X4 GT ei tue langatonta latausta.

Testijakson aikana Poco X4 GT laitettiin SuomiMobiilin tuttuun pakkastestiin. Testissä on tarkoitus testata kuinka hyvin älypuhelimet kestävät pakkasta. Laitoimme puhelimen pakastimeen ja katsoimme kuinka paljon 60 minuutin oleskelu -18 asteessa kulutti akkua. Testi suoritettiin kahdesti: ensimmäisellä kerralla puhelimen näytön ollessa sammutettu sekä toisella kerralla videon toistuessa näytöllä.

Ensimmäisellä testauskerralla Poco X4 GT laitettiin pelkiltään 60 minuutiksi -18 asteen pakkaseen näytön ollessa sammutettuna. Testin jälkeen akunvarausta oli jäljellä 99 prosenttia, joten akkua oli kulunut vain yhden prosentin verran. Puhelimessa käytettävä LCD-näyttöpaneeli muuttui huomattavan hyytelömäiseksi, joka on LCD-näytöille normaalia. Kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija tuntui toimivan hyvin ja kamera oli käytettävissä yhdessä salaman kanssa. Xiaomi ei ollut estänyt puhelimen latausta jääkylmänä.

Toisella testauskerralla puhelin laitettiin jälleen 100 prosentin akunvarauksessa 60 minuutiksi -18 asteen pakkaseen. Tällä kerralla Poco X4 GT:n näyttö oli päällä koko testin ajan ja toisti Full HD -tasoista videota. Tämän testin jälkeen akkua oli kulunut 7 prosenttia, eli varausta oli jäljellä 93 prosenttia. Akun kuluminen oli testissä normaalia, sillä yleisesti tässä testissä kuluu akkua 5-15 prosenttia. Myöskään tämän toisen testauskerran aikana ei havaittu muita ongelmia, joita ei olisi havaittu jo ensimmäisessä testissä.

Poco X4 GT on suunniteltu pakkaskestävyys mielessä, sillä pakkastestissä ei havaittu mitään kriittisiä ongelmia. Akku kesti molemmilla testauskerroilla hyvin ja suurin osa toiminnoista oli käytössä. Ainoa ongelma oli näytön hyytelöityminen, mutta sekin palautui muutamassa minuutissa huoneenlämmössä normaaliksi. Akun latausta ei ollut estetty, mutta Xiaomi onkin kehuskellut latauksen toimivan myös pakkasessa.

Kamerat

Kameroiden osalta Poco X4 GT ei pääse tarjoamaan mitään kovin suuria yllätyksiä, vaan Xiaomi on päättänyt luottaa tuttuihin keskihintaluokan ratkaisuihin. Tarjolla on pääkameran ohella ultralaajakulmakamera sekä makrokamera. Yllätyksiä ei siis ainakaan perustietojen valossa ole tarjolla.

64 megapikselin pääkamera perustuu Samsungin kehittämään ISOCELL GW1 -sensoriin, joka on kooltaan 1/1,72 tuumaa ja tarjoaa 0,8 µm pikselikoon. Xiaomi hyödyntää pääkamerassa linssiä, joka tarjoaa f/1.89-aukkosuhteen, mutta valitettavasti optista kuvanvakautusta ei ole.

Seuraava kamera on 8 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera, joka perustuu Samsungin kehittämään ISOCELL 4H7 -sensoriin. Kyseinen sensori on kooltaan 1/4.0 tuumaa ja siinä on 1,12 mikronin pikselikoko. Kamerassa on f/2.2-aukolla varusteltu linssi ja sen avulla voidaan taltioida kuvia 120 asteen kuvankentällä. Valitettavasti ultralaajakulmakameraan ei ole saatu automaattitarkennusta. Kolmas kameroista on 2 megapikselin makrokamera.

Xiaomi on laittanut Poco X4 GT -puhelimen etuosaan 16 megapikselin tasoisen etukameran. Se perustuu OmniVisionin kehittämään OV16A1-sensoriin, joka on kooltaan 1/3.06 tuumaa ja siinä on 1.0 mikronin pikselikoko. Etukamerassa on ainoastaan kiinteä tarkennus.

Poco X4 GT:n kamerat lyhyesti:

 • Takaosan kolmoiskamera:
  • Pääkamera: 64 megapikseliä (ISOCELL GW1, f/1.89, 1/1,72”, 0,8 µm, PDAF)
  • Ultralaajakulma: 8 megapikseliä (ISOCELL 4H7, f/2.2, 1/4.0”, 1.12 um, 120 asteen näkökenttä)
  • Makrokamera: 2 megapikseliä (f/2.4, 1.75 um)
 • Etukamera: 16 megapikseliä (OmniVision OV16A1, f/2.45, 1/3.06”, 1,0 µm, FF)

Huom. artikkelissa kuvat on pakattu, mutta täydessä resoluutiossa niitä voi tarkastella OneDrivesta.

64 megapikselin pääkamerassa käytetään hyödyksi tuttua pikseleiden yhdistämistekniikkaa, jolloin lopputulokseksi saadaan 16 megapikselin tasoisia kuvia. Vaikka oletusasetuksilla taltioidaankin 16 megapikselin kuvia, niin erillisessä kuvaustilassa myös 64 megapikselin kuvien ottaminen on mahdollista. Testijakson aikana kameraa käytettiin oletusasetuksilla, joten kuvatkin ovat taltioutuna 16 megapikselin tarkkuudella.

Hyvässä valaistuksessa pääkameran kuvien laatu oli odotettua parempaa, sillä Poco X4 GT pysty taltioimaan yksityiskohtaisia kuvia. Kuvissa tarkkuus on kohdallaan, värit ovat luonnolliset ja kohinaa on havaittavissa vain vähän. Kamera on loistava erityisesti lähikuvien ottamiseen, mutta maisemakuvauksessa on havaittavissa enemmän pehmeyttä. Joissakin tilanteissa pääkamera pyrki melko aggressiivisesti valottamaan varjokohtia, joka johti toisinaan kuvien värien haalistumiseen.

Heikossa valaistuksessa pääkamera ei yllätä, vaan kuvissa lisääntyy pehmeys ja kohina. Kuvat ovat perustasoa, sillä onneksi värit taltioituvat hyvin ja kokonaisuus on kohtuullinen. Onneksi pääkamera tukee myös erillistä yökuvaustilaa, jolla kuviin saadaan tarkkuutta ja hieman enemmän valoa. Erot eivät ole kuitenkaan yhtä suuria kuin voisi odottaa, mutta yökuvaustila parantaa tärkeimpiä kohtia.

Poco X4 GT:n pääkamera ajaa siis asiansa ja se on vahvimmillaan hyvässä valaistuksessa. Alapuolella on muutamia kuvia, jotka on otettuna pääkameralla.

8 megapikselin ultralaajakulmakameralta ei lähtökohtaisestikaan kannata odottaa ihmeitä, eikä Poco X4 GT:n kohdallakaan kuvien laatu päätä huimaa. Hyvässä valaistuksessa saadaan aikaiseksi kuvia, jotka ovat sellaisella tasolla, joita voidaan ilomielin jakaa sosiaalisessa mediassa. Mistään tarkoista kuvista ei ole kyse, ja pehmeys lisääntyy kulmia kohden mentäessä. Dynaaminen alue kuvissa ei ole parhaimmasta päästä, mutta värit kameralla taltioituvat yllättävän hyvin.

Heikossa valaistuksessa ultralaajakulmakameralla kuvaaminen on painajainen. Pehmeys ja kohina lisääntyvät merkittävästi, vaikka toki värit saadaan taltioitua edelleen miellyttävästi. Onneksi ultralaajakulmakamera tukee myös yökuvaustilaa, jolla saadaan hieman parempia kuvia. Ihmeisiin ei kuitenkaan pystytä.

Alapuolella on muutamia ultralaajakulmakameralla taltioituja kuvia.

Makrokamera on kolmas Poco X4 GT -puhelimen takaosan kameroista, joka on tarkkuudeltaan 2 megapikseliä. Makrokamerat ovat usein hyvin turhia, eikä Xiaomi ole tuonut kameraan nytkään mitään parannusta. Kuvat ovat laadultaan heikkoja, mutta hyvässä valaistuksessa voi saada kohtuullista jälkeä. Alapuolella on muutamia kuvia, jotka on otettu makrokameran avustuksella.

Videokuvauksen osalta Poco X4 GT tarjoaa juuri sitä, mitä keskihintaluokassa voikin odottaa. Tuettuna on 4K 30 fps -videokuvaus pääkameralla, mutta ultralaajakulmakameran videokuvaus rajoittuu 1080p 30 fps -tasolle. Videokuvan laatu on perustasolla pääkameralla, mutta ultralaajakulmakameralla taltioidessa video on hyvin pehmeää. Elektroninen kuvanvakautus ajaa asiansa mielestäni hyvin. Valitettavasti Poco X4 GT ei anna mahdollisuutta vaihdella kameroiden välillä kesken kuvaamisen, vaan kamera täytyy aina valita ennen kuvauksen aloittamista.

Poco X4 GT:n etukamera ei valitettavasti myöskään pääse yllättämään, vaan tuottaa laadultaan jopa odotettua huonompia kuvia. Kuvat ovat erittäin pehmeitä ja värit taltioituvat todella haaleina. Puhelinta ei kannata siis ostaa ainakaan selfiekuvausta varten, mutta etukamera riittänee kuitenkin videopuheluita ajatellen. Videokuvaa etukameralla voidaan taltioida korkeintaan 1080p 60 fps -tasolla.

Poco X4 GT -puhelimessa on sama kamerasovellus kuin Xiaomin muissakin puhelimissa, eikä merkittäviä uudistuksia ole saatu pitkään aikaan. Kamerasovellus on vakuuttanut aikaisemminkin ominaisuuksillaan ja käytettävyydellään, joten toimivaa kokonaisuutta on turha muuttaa. Kamerasovellus on käyttöliittymältään selkeä sekä käyttäjäystävällinen.

Sovelluksen päänäkymän yläreunassa on esillä tutut pikasäädöt muun muassa salamalle, HDR-kuvaukselle, AI-tilalle, filttereille sekä Google Lensille. Lisää pika-asetuksia löytyy valikkopainikkeen takaa, jolloin avautuu mahdollisuus säätää kuvasuhdetta, ajastusta, aktivoida sommittelua avustava ruudukko sekä muun muassa vaihtaa elokuvatilaan. Lisäksi valikosta löytyy pääsy kameran asetuksiin, joista löytyy lukuisia muita säätöjä.

Kamerasovelluksen päänäkymässä on myös tuttuun tapaan zoomivalitsin, joka on ilmaistu ympyröillä. Poco X4 GT:n kohdalla zoomivalitsimessa on mahdollista vaihtaa pääkameran (1x), ultralaajakulmakameran (0,6x) sekä digitaalisen zoomauksen (2x) välillä. Monipuolisempi zoomivalitsin saadaan auki pyyhkäisemällä painikkeita sivulle, jolloin tulee näkyville myös vaihtoehdot 5x ja 10x. Päänäkymässä on lisäksi tuttu karusellimainen kuvaustilavalitsin. Kameran kuvaustiloja ovat pro, asiakirjat, video, kuva, muotokuva ja yö sekä lisää tiloja löytyy lisää-valikosta.

Yksi Xiaomin puhelimien valttikorteista on ollut jo pitkään monipuolinen manuaalitila, joka löytyy myös Poco X4 GT -puhelimesta. Manuaalitilassa on mahdollista vaihtaa puhelimen kahden kameran välillä (pääkamera ja ultralaajakulma). Manuaalitilassa voi säätää tarkennusta, valkotasapainoa, suljinaikaa (1/4000 – 30 s), ISO-arvoa (50 – 6400) sekä valotuksenkorjausta (-4.0 … +4.0). Manuaalitilassa Xiaomi mahdollistaa myös pääkameralla 64 megapikselin kuvien taltioimisen ja kuvausasetuksien muokkaamisen samanaikaisesti. Poco X4 GT ei tue RAW-kuvien taltioimista. Manuaalitilan yksi vahvuus on myös videokuvausmahdollisuus, jolloin voidaan säätää reaaliaikaisesti kuvausasetuksia.

Käyttöjärjestelmä

Ohjelmiston ja käyttöjärjestelmän osalta Poco X4 GT on pitkälti samaa kuin muutkin Xiaomin puhelimet. Mitään puhelimelle erikoista ei ohjelmistoon ole saatu. Käytössä on Googlen viime vuonna julkaisema Android 12 -versio, jonka päällä hyrrää MIUI 13 for POCO -käyttöliittymä. Käyttöliittymä on siis sama kuin Xiaomin muissa puhelimissa, mutta käynnistysohjelma on kustomoitua Pocon tarpeita varten. Testijakson aikana Xiaomi julkaisi puhelimelle muutamia päivityksiä, joista tuorein piti sisällään Googlen 1. heinäkuuta 2022 julkaisemat tietoturvakorjaukset.

Valitettavasti Poco X4 GT ei ole saanut mitään tarkkaa päivityslupausta, joka on yksi suurimmista ongelmista. Tässä hintaluokassa voisi vaatia jopa 3 vuotta Android-versiopäivityksiä sekä 4 vuotta tietoturvapäivityksiä, mutta mitään lupausta ei anneta. Poco X4 GT:n voidaan odottaa saavan ainakin Android 13 -päivityksen, mutta se on todennäköisesti myös viimeinen päivitys. Poco X4 GT ei ole myöskään Android Enterprise Recommended -laite, joten sen myötäkään ei tule vaatimusta päivittää puhelinta.

Itsessään Xiaomin tuorein MIUI 13 -käyttöliittymäversio on hyvin pieni parannus verrattuna aikaisemmissa puhelimissa nähtyyn MIUI 12 -versioon. Kyseessä on tuttua Xiaomia, sillä ulkoinen olemus on samanlainen, eikä käyttökokemukseen ole tehty merkittäviä muutoksia. MIUI 13 tuo mukaan muutoksia erityisesti pinnan alle, mutta ulkoiset muutokset ovat jääneet hyvin vähäisiksi. Lisäksi luvatut paremmat widgetit eivät ole saatavilla Suomessa, joten kyseessä on MIUI 12 pääosin vain uudella nimellä.

Poco X4 GT -puhelimessa on myös Android 12:n tuttuja ominaisuuksia, joita on erityisesti paremman tietoturva- ja yksityisyysasetukset. Nyt esimerkiksi käyttäjät näkevät paremmin, jos jokin sovellus käyttää kameraa, mikrofonia tai paikannusta taustalla ja voivat paremmin hallita käyttöoikeuksia. Käytännössä MIUI 13 peittää kuitenkin suurimman osan Android 12 -version uudistuksista, joten esimerkiksi Material You -muotokieli ei ole tuettuna täysimittaisesti. MIUI 13:ssa sovelluksien värimaailmaa vaihdetaan taustakuvan mukaisesti, mutta sitä ei pysty itse jälkikäteen säätämään.

Testijakson ajan MIUI 13 ja Android 12 toimivat puhelimessa ongelmitta, eikä vastaan tullut häiritseviä bugeja. Xiaomi on mielestäni usein onnistunut optimoimaan ohjelmiston puhelimilleen erinomaisesti ja Poco X4 GT:n kohdalla kokemus oli myös todella hyvä. MIUI-käyttöliittymä jakaa varmasti mielipiteitä, mutta kyseessä on monipuolisilla toiminnoilla varusteltu Xiaomin näkemys Androidista.

Yhteenveto

Poco X4 GT on Xiaomilta jälleen yksi vaihtoehto keskihintaluokkaan, jossa on panostettu erityisesti suorituskyvyn tarjoamiseen. Kokonaisuutena kyseessä on yllätyksetön puhelin, joka on kuitenkin toimiva. Puhelimessa ei ole mitään erikoisuuksia, miksi se pitäisi ostaa, vaan Poco X4 GT ostetaan vain, jos tarvitsee 400 eurolla geneeristä puhelinta.

Testijakson aikana tykkäsin puhelimen sulavasta 144 hertsin näytöstä sekä Dimensity 8100 -järjestelmäpiirin tarjoamasta suorituskyvystä. Puhelimessa on myös hyvä akunkesto ja mukana toimitettava pikalaturi on aina plussaa. Poco X4 GT on saanut myös paljon hyviä toteutuksia, joita ovat kuulokeliitin, stereokaiuttimet, infrapunalähetin sekä kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija. Vahvuutena voidaan pitää myös monipuolista MIUI 13 -käyttöliittymää.

Heikkouksia puhelimessa on myös yllättävän paljon. Hintaluokassaan kokonaan muovinen rakenne ei vaikuta kovinkaan laadukkaalta ja LCD-näyttö ei pysty tarjoamaan yhtä miellyttävää kokemusta kuin monien kilpailijoiden OLED-näytöt. Erikoinen puute puhelimessa on se, ettei Xiaomi ole laittanut mukaan tukea muistikortille, jolle on paljon käyttöä tämän hintapisteen puhelimissa. Kameroiden takia Poco X4 GT -puhelinta ei kannata ostaa ja suurin pettymys oli etukameran tuottama laatu. Suuri ongelma puhelimen kohdalla on olematon päivityslupaus, sillä sellaista ei anneta. Käytännössä Xiaomi ei anna mitään takausta sille, että Poco X4 GT saisi edes yhtä päivitystä.

Poco X4 GT:n suurimmat kilpailijat omassa hintaluokassaan ovat mielestäni OnePlus Nord 2T sekä hieman kalliimpi Motorola Edge 30.

Poco X4 GT tuli saatavilla Suomessa elokuun alkupuolella ja se on myynnissä vain 8 + 128 gigatavun versiossa. Xiaomi on ilmoittanut laitteen suositushinnaksi 399 euroa. Poco X4 GT -puhelimesta on myynnissä kaksi väriversiota, jotka ovat musta sekä sininen. Puhelimen edullisimmat hinnat löytyvät Hintaseuranta.fin listauksesta alapuolelta.

POCO X4 GT

6.5

Poco X4 GT tarjoaa hintaluokassaan hyvää suorituskykyä, mutta muilta osin kyseessä on yllätyksetön laite.

Hyvää
 • Näytön 144 hertsin virkistystaajuus tekee kokemuksesta sulavan
 • Dimensity 8100 tarjoaa loistavan suorituskyvyn hintaluokassaan
 • Hyvä akunkesto ja nopea pikalataus
 • Kuulokeliitin ja stereokaiuttimet
 • Dual-SIM, NFC, USB-C ja infrapunalähetin
 • Nopea kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija
 • Hyvä pakkaskestävyys
 • Android 12 + monipuolinen MIUI 13
Huonoa
 • Muovinen rakenne ei anna parasta laatuvaikutelmaa
 • LCD-näyttöpaneeli ei ole yhtä laadukas kuin kilpailijoiden OLED-paneelit
 • Ei muistikorttipaikkaa
 • Mukana täysin turha makrokamera
 • Selfiekamera on heikko
 • Xiaomi ei tarjoa puhelimelle päivityslupausta
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut