ArvostelutYleinen

Testissä täyslangattomat nappikuulokkeet: Huawei FreeBuds 3, Samsung Galaxy Buds+ ja Jaybird Vista

Samsung Galaxy Buds+, Huawei FreeBuds 3 ja Jaybird Vista.

SuomiMobiilissa on viime aikoina panostettu erityisesti älypuhelimien testaamiseen, mutta testiin on päätynyt toisinaan myös mielenkiintoisia muita laitteita. Tällä kertaa tullaan tutustumaan kolmen eri valmistajan täysin langattomiin Bluetooth-kuulokkeisiin, jotka ovat Huawei FreeBuds 3, Samsung Galaxy Buds+ sekä Jaybird Vista.

Kaikki kolme täyslangatonta Bluetooth-kuuloketta asettuvat hinnoittelultaan 179-189 euron paikkeille, joten niitä on helppo verrata toisiinsa. Huawei ja Samsungin ovat erityisesti tuttuja älypuhelinmaailmasta, kun taasen Jaybird on juurikin keskittynyt kuulokkeiden kehittämiseen ja valmistamiseen. Kaikilla kolmella valmistajalla on paljon kokemusta kuulokkeista ja laadukkaan äänen tuottamisesta, minkä vuoksi on hienoa, että olemme päässeet vertailemaan juurikin näitä kolmea kuuloketta rinnakkain.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tässä artikkelissa tulemme tutustumaan siis Huawein, Samsungin ja Jaybirdin tuoreimpiin täyslangattomiin Bluetooth-kuulokkeisiin käyttökokemustasolla, eikä tarkoituksena ole syventyä kovinkaan tarkasti äänenlaadun analysointiin.

Huawei FreeBuds 3

Huawei FreeBuds 3 -kuulokkeiden tyylikkäässä myyntipakkauksessa toimitetaan kuulokkeiden lisäksi myös USB-C-tyypin latauskaapeli ja pikakäyttöopas.

Huawei esitteli FreeBuds 3 -kuulokkeensa viime syksynä IFA-messujen yhteydessä Berliinissä. Suomessa ne ovat olleet myynnissä marraskuusta 2019 lähtien. Hintaa kuulokkeilla on 179 euroa, joten kyseessä ei ole mitkään halvat Bluetooth-kuulokkeet. Huawei on tuonut kuulokkeisiin mielenkiintoisia ratkaisuja, kuten yhtiön oman Kirin A1 -järjestelmäpiirin sekä aktiivisen taustamelun vaimennuksen.

FreeBuds 3 -kuulokkeet eroavat muista testissä olleista kuulokkeista erityisesti tyylikkään kotelonsa ansiosta, joka ei ole muiden tapaisesti kapselimainen, vaan pyöreä. Kotelo on saanut Huawein mukaan inspiraation luonnosta. Vaikka kotelo on kilpailijoista poikkeava, niin se on silti varsin käyttäjäystävällinen ratkaisu.

Muotoilu

Huawei on toteuttanut FreeBuds 3 -kuulokkeiden ulkoisen toteutuksen hieman poikkeavasti, sillä kotelo on pyöreä sekä itse kuulokkeet muistuttavat erehdyttävästi Applen kuulokkeita. Kotelo on valmistettu kiiltävästä muovista, mikä ei ole mielestäni ollut mikään paras materiaalivalinta. FreeBuds 3 -kuulokkeiden kotelo naarmuuntuu käytössä erittäin herkästi sekä on varsinainen sormenjälkimagneetti. Kotelo ei pysy siis millään puhtaana. Kuulokkeiden kotelo päästää myös häiritsevää natinaa, jos sitä kämmenessä hieman puristaa.

Kotelon ulkopuolella on metallinen laatta, jossa on Huawein tuttu logo. Alareunasta löytyy USB-C-tyypin latausliitin sekä LED-ilmoitusvalo, mikä osoittaa akun varauksen tilan. FreeBuds 3 -kuulokkeiden kotelon kansi aukeaa helposti yhdellä kädellä tai jopa heilauttamalla koteloa jämäkästi. Sisäpuolella on omat kolonsa kummallekin kuulokkeelle, joissa niiden akun pääsevät latautumaan. Lisäksi sisäpuolella on vielä erillinen LED-ilmoitusvalo, joka ilmoittaa akun varauksesta. Kotelon korkeus on 60,9 millimetriä sekä paksuutta löytyy 21,8 millimetriä. Painoa on vain 48 grammaa, joten FreeBuds 3 -kuulokkeet eivät ole kotelon kanssa kovinkaan painavat tai edes häiritsevän suuret. Pyöreän muotoilun ansiosta kotelo sujahtaa hyvin esimerkiksi taskuun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

FreeBuds 3 -kuulokkeet muistuttavat erehdyttävästi Applen vastaavia kuulokkeita, sillä Huawei luottaa tulpattomaan rakenteeseen ja pitkulaiseen muotoiluun. Kuulokkeet on valmistettu kotelon tapaisesti kiiltävästä muovista, minkä vuoksi myöskään kuulokkeissa ei pystytä välttymään sormenjäljiltä. Kuulokkeiden päälipuolella on anturi, joka tunnistaa ohjausnapautuksia. Kuulokkeiden alapäädystä löytyy mikrofoni, jota käytetään esimerkiksi puheluissa. Kuulokkeissa ei ole siis minkäänlaisia tulppia tai siivekkeitä, minkä johdosta pysyvyys korvassa on yksi haasteista. Pysyvyys on täysin käyttäjästä kiinni, mutta esimerkiksi itselläni kuulokkeet pysyivät korvissa myös lenkkeillessä.

Kuulokkeet ovat erittäin kevyet, sillä yksi kuuloke painaa vain 5,5 grammaa. Ne ovat niin kevyet, että välillä myös unohtuu niiden olevan korvissa. Kuulokkeen mitat ovat 41,5 x 20,4 x 17,8 millimetriä, joten pitkulaisen toteutuksen takia kuulokkeet ovat kooltaan varsin suuret. Huawei on varustellut FreeBud 3 -kuulokkeet myös IPX4-luokituksella, joten ne ovat suojattu hieltä ja vesisateelta.

Äänenlaatu ja aktiivinen taustamelun vaimennus

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei FreeBuds 3 -kuulokkeet eivät jätä kylmäksi äänentoistonsa osalta, sillä se on odotettua paremmalla tasolla. Haaste äänenlaadussa on juurikin se, ettei kuulokkeet ole kovin tukevasti korvissa, vaan taustamelu pääsee ikävästi kuulumaan musiikin päälle. Ongelman Huawei on ratkaissut tuomalla kuulokkeisiin aktiivisen taustamelun vaimennuksen, johon tutustutaan hieman myöhemmin.

FreeBuds 3 -kuulokkeisiin Huawei on pakannut 14 mm dynaamisen elementin ja kuulokkeissa on myös erillinen bassoputki vahvistavassa matalia äänitasoja. Kovin suuria odotuksia ei kuulokkeiden äänenlaadusta ollut, sillä aikaisemmat Huawein täyslangattomat nappikuulokkeet eivät suoranaisesti ole päässeet vakuuttamaan. Nyt kuitenkin FreeBuds 3 -kuulokkeet yllättivät positiivisesti, sillä laatu oli oikeasti todella hyvä.

Äänenlaatu ei pääse aivan samalle tasolle kuin Samsungin tai Jaybirdin kuulokkeissa, mutta kokonaisuus on tasapainoinen. Kuulokkeet tuottavat hyvän määrän bassoa ottaen huomioon, ettei kuulokkeet ole oikeastaan millään tiivistettynä korviin. Korkeat äänet toistuvat miellyttävän vahvasti ja selkeästi sekä keskiäänet ovat erinomaisella tasolla.

Suurin haaste FreeBuds 3 -kuulokkeiden tulpattomuudessa on se, että kuulokkeet eivät tiivisty korvaan kunnolla, minkä vuoksi taustamelu pääsee varsin voimakkaasti läpi. Huawei tarjoaa kuitenkin aktiivisen taustamelun vaimennuksen, jonka voi aktivoida napauttamalla vasenta kuuloketta kahdesti. Henkilökohtaisesti olin yllättynyt siitä, kuinka hyvin FreeBuds 3 -kuulokkeet pystyivät suodattamaan taustamelua pois. Ominaisuudesta oli hyötyä muun muassa lentokoneessa, kauppakeskuksissa sekä muissa meluisissa paikoissa.

Täysin aktiivinen taustamelun vaimennus ei saa ympäristön ääniä piilotettua, vaan se vain vaimentaa niitä. Taustamelu tulee siis edelleen läpi, mikä ei ole kovin suuri yllätys kuulokkeiden rakenteen huomioon ottaen. Lisäksi taustamelun vaimennus tuotti hiljaisessa ympäristössä häiritsevää sähköistä kohinaa taustalla, minkä vuoksi ominaisuuden käyttäminen on mielekästä vain meluisissa ympäristöissä.

Akunkesto

Akunkesto on yksi Huawei FreeBuds 3 -kuulokkeiden pettymyksistä, sillä testin kahdessa kilpailijassa akku kestää pidempään. Huawei lupaa kuulokkeiden akun kestävän 4 tuntia yhdellä latauksella, mikä on varsin todenmukainen lupaus. On kuitenkin hyvä huomata, että tulos perustuu todennäköisesti musiikin kuunteluun ilman taustamelun vaimennusta, sillä emme testijakson aikana koskaan päässeet vastaavaan lukemaan taustamelun vaimennuksen ollessa päällä. Jopa kolmen tunnin mittaisien lentojen aikana akku saattoi loppua kesken. Akunkesto ei siis ole ainakaan FreeBuds 3 -kuulokkeiden valttikortti. Molemmissa kuulokkeissa on mieli 30 milliampeeritunnin akku.

Testijakson aikana oli myös havaittavissa, että pakkanen vaikutti akunkestoon toisinaan jopa radikaalisti. Muutamassa miinusasteessa akku saattoi kulua reilussa tunnissa tyhjäksi, mikä oli varsin yllättävä havainto. Lisäksi jos taustamelun vaimennukselle ei ole oikeasti tarvetta, niin silloin sitä ei kannata käyttää, jos haluaa paremman akunkeston.

Kuulokkeiden kotelossa on kuitenkin suurempi 410 milliampeeritunnin kokoinen akku, jonka kerrotaan takaavan 20 tunnin musiikintoiston kuulokkeille. Kuulokkeet saadaan ladattua kotelolla muutaman kerran täyteen. Kuulokkeiden latausaika on noin yhden tunnin, joten kovin nopeasti 30 milliampeeritunnin akut eivät lataudu.

FreeBuds 3 -kuulokkeita voidaan ladata kotelossa olevan USB-C-tyypin latausliittimen kautta, minkä lisäksi kotelossa on tuki myös langattomalle lataukselle. Kuulokkeiden lataus onnistuu esimerkiksi puhelimen käänteisen langattoman latauksen avulla reissussa, minkä vuoksi henkilökohtaisesti tykkään langattoman latauksen läsnäolosta.

Yhteensopivuus ja sovellus

Huawei on suunnitellut FreeBuds 3 -kuulokkeet toimimaan erityisesti Android-puhelimien kanssa, joille on ladattavissa erillinen sovellus, jota ei valitettavasti iOS-laitteille löydy. Sovellus kantaa nimeä Huawei AI Life ja se tarjoaa muutamia säätömahdollisuuksia kuulokkeille.

Huawein omilla laitteilla FreeBuds 3 -kuulokkeet toimivat saumattomasti yhdessä sekä yhdistettäessä käyttöliittymään pompahtaa aina tiedot kuulokkeiden ja kotelon akunkestosta. Muilla Android-puhelimilla vastaavaa toiminnallisuutta ei ole, mutta samat tiedot löytyvät kuitenkin AI Life -sovelluksesta. Kuulokkeet yhdistyvät puhelimeen nopeasti kotelon kannen avatessa, joten myös muilla kuin Huawein puhelimilla yhdistäminen on nopeaa.

FreeBuds 3 -kuulokkeissa hyödynnetään Bluetooth 5.1 -yhteyttä sekä Kirin A1 -järjestelmäpiiri, jotka takaavat yhdessä vakaan sekä reaaliaikaisen yhteyden puhelimien kanssa. Testijakson aikana ei tullut kertaakaan vastaan ongelmia yhteyden kanssa, vaan kuulokkeet toimivat pätkimättä. Kuulokkeissa on myös erillinen korvan tunnistava sensori. Kun kuulokkeet otetaan pois korvilta, niin myös musiikin toistaminen siirtyy tauolle.

Huawei AI Life -sovellus mahdollistaa varsin pelkistetysti lisäominaisuuksia. Sovelluksen kautta on mahdollista päivittää kuulokkeiden ohjelmisto sekä muun muassa säätää aktiivisen taustamelun vaimennuksen asetuksia. Sovelluksessa on mahdollista lisäksi personoida FreeBuds 3 -kuulokkeiden tuplanapsautusominaisuus mieleisekseen. Kaksoisnapauttamalla on muun muassa mahdollista jatkaa musiikin toistoa tai laittaa se tauolle. Lisäksi on mahdollista herättää ääniavustaja tai kytkeä taustamelun vaimennus päälle tai pois päältä.

Kokonaisuudessaan Huawein tarjoama sovellus kuulokkeille on hyvin yksinkertainen ja selkeä, mutta valitettavasti hieman liian suppea. Lisäominaisuuksia ei suuremmin sovelluksesta löydy ja ainakin henkilökohtaisesti olisin halunnut nähdä esimerkiksi taajuuskorjaimen tai mahdollisuuden etsiä kuulokkeet kartalta. Useiden viikkojen testijakson aikana FreeBuds 3 -kuulokkeille tuli tarjolle muutamia päivityksiä, mutta mitään uusia ominaisuuksia kuulokkeet eivät valitettavasti saaneet. Todennäköisesti Huawei ei tule myöskään tulevaisuudessa laajentamaan kuulokkeiden säätö- tai ominaisuusvalikoimaa.

Yhteenveto FreeBuds 3 -kuulokkeista

Kokonaisuudessaan Huawei on pystynyt toteuttamaan tyylikkäät kuulokkeet hakemalla inspiraatiota nimeltä mainitsemattomalta kilpailijaltaan sekä samalla saanut mukaan viime hetken tuoreinta tekniikkaa. Alle 180 eurolla Huawei FreeBuds 3 -kuulokkeet tarjoavat mukavan äänenlaadun sekä miellyttävän ja yksinkertaisen käyttökokemuksen.

Aktiivinen taustamelun vaimennus on loistava lisäys avoimille kuulokkeille, sillä sen avulla taustamelua saadaan vähennettyä. Kuulokkeet toimivat yleisesti hyvin saumattomasti lukuisien Android-laitteiden kanssa, eikä äänentoistossa ollut havaittavissa viivettä tai katkeilua. Kuulokkeissa on kuitenkin jonkin verran huomioitavia seikkoja, ja pienillä parannuksilla Huawei olisi saanut kuulokkeista selvästi paremmatkin.

Kuulokkeiden akunkesto on varsin lyhyt, eikä AI Life tarjoa kovin suurta lisäarvoa kuulokkeiden käyttäjille. Henkilökohtaisesti olisin toivonut edes jonkinlaista taajuuskorjainta, jollainen löytyy monilta kilpailijoilta. AI Life -sovellus ei ole myöskään saatavilla iOS-laitteille, joten Applen käyttäjät eivät saa FreeBuds 3 -kuulokkeista irti täyttä potentiaalia.

Huawei FreeBuds 3 -kuulokkeita tarjoavat jälleenmyyjät sekä edullisimmat hinnat löytyvät kootusti Hintaseuranta.fi -palvelun kautta.

Hyvää

  • Toimiva aktiivinen taustamelun suodatus
  • Tyylikäs kotelo
  • Perushyvä äänentoisto
  • USB-C ja langaton lataus
  • Tuore Bluetooth 5.1 -yhteys ja Kirin A1 -piiri takaavat vakaan yhteyden puhelimen kanssa
  • IPX4-sertifioidut

Huomioitavaa

  • Kilpailijoita lyhyempi akunkesto
  • Varsin pelkistetyt lisäominaisuudet AI Life -sovelluksessa
  • Ei iOS-sovellusta
  • Kiiltävämuovinen rakenne naarmuuntuu
  • Apple AirPodien kaltainen muotoilu

Huawei FreeBuds 3 -kuulokkeiden tietoja:

  • Kotelon mitat: 60,9 x 21,8 mm
    • Paino: 48 g
  • Kuulokkeen mitat: 41,5 x 20,4 x 17,8 mm
    • Paino: 5,5 g
  • Kotelon akku: 410 mAh
  • Kuulokkeen akku: 30 mAh (4 tunnin akunkesto)
  • Lataus: USB-C-liitin ja langaton lataus (2W)
  • Yhteydet: Bluetooth 5.1
  • Elementti: 14 mm dynaaminen
  • Piiri: Huawei Kirin A1
  • Aktiivinen taustamelun suodatus: Kyllä
  • Vedenkestävyys: IPX4
  • Tuetut laitteet: Android-laitteet
  • Muuta: Kuulokkeissa tuplanapautusohjaus
  • Värit: Musta, punainen ja valkoinen
  • Hinta: 179 euroa

Samsung Galaxy Buds+

Samsung Galaxy Buds+ -kuulokkeiden myyntipakkauksessa on käyttöopas, 3 paria tulppia sekä USB-C-tyypin latauskaapeli.

Samsung Galaxy Buds+ -kuulokkeet ovat seuraajat viime vuoden Galaxy Buds -versioille. Samsung esitteli uudet Galaxy Buds+ -kuulokkeet helmikuussa Galaxy S20 -malliston puhelimien rinnalla ja niiden myynti alkoi Suomessa maaliskuussa. Uutuuskuulokkeiden hinta on 179 euroa ja Samsung on panostanut tällä kertaa parempaan akunkestoon sekä vaikuttavampaan äänentoistoon.

Galaxy Buds+ -kuulokkeet ovat yhteensopivat tällä kertaa Android-laitteiden ohella myös iOS-laitteiden kanssa, sillä Samsung on julkaissut myös Applen laitteille Galaxy Buds+ -sovelluksen. Akunkestoltaan kuulokkeet ovat markkinoiden kärkeä ja samalla äänenlaatu on AKG:n kanssa optimoitu niin, että kuulokkeiden pitäisi pystyä toistamaan laajalla skaalalla musiikin eri tasoja.

Muotoilu

Galaxy Buds+ -kuulokkeiden muotoilun osalta Samsung ei ole tehnyt radikaaleja muutoksia verrattuna viime vuoden Galaxy Buds -kuulokkeisiin. Saimme testattavaksi Samsungilta kiiltävän mustan väriset Galaxy Buds+ -kuulokkeet, mutta Suomessa myynnistä löytyy myös valkoiset ja siniset väriversiot.

Kuulokkeiden kotelo on siis kiiltävää muovia ja kotelo on myös kapselin muotoinen. Yleisesti kiiltävä rakenne ei ole mielestäni kovin hyvä vaihtoehto täyslangattomien kuulokkeiden koteloon, sillä kiiltävä muovi naarmuuntuu usein herkästi. Onneksi Galaxy Buds+ -kuulokkeiden kohdalla sai huomata, että kotelo ei naarmuuntunutkaan odotetulla tavalla, vaikka kotelo pyörii välillä repun pohjalla tai taskussa samaan aikaan avainten kanssa. Tuntuma kotelossa on hyvä, vaikka se päästää helposti myös häiritsevää natinaa. Kotelon ulkopuolella on nähtävillä ilmoitusvalo, USB-C-tyypin latausliitin sekä pohjasta löytyy tuki langattomalle lataukselle.

Kotelon kansi aukeaa varsin kätevästi myös yhdellä kädellä, minkä ansiosta käyttäminen on miellyttävää. Kotelon sisäpuolelta löytyy itse Galaxy Buds+ -kuulokkeet omista syvennyksistään. Sisäpuolella on myös latauspinnit kuulokkeille, joiden avulla kuulokkeet latautuvat heti koteloon laitettua. Sisäpuolella on myös ilmoitusvalo, joka ilmoittaa kuulokkeiden akun varauksesta. Itse kotelo on kooltaan 38,8 x 70,0 x 26,5 millimetriä ja painaa 39,6 grammaa, joten se on erittäin kompakti ja mahtuu pieneenkin taskuun.

Kuulokkeiden muotoiluun Samsung ei ole myöskään suuremmin kajonnut, vaan toteutus on tuttu viime vuoden versioista. Kuulokkeet on valmistettu kotelon tapaisesti kiiltävästä muovista ja kuulokkeiden yläreunassa on varsin laaja kosketuslevy. Suurin muutos on tällä kertaa tehty korvissa pysymiseen, sillä Galaxy Buds+ -kuulokkeet ovat varusteltuna niin sanotuilla siivekkeillä, jotka pitävät kuulokkeet paikallaan korvalehden tuella. Lisäksi tuttuun tapaan kuulokkeissa on silikoniset tulpat, joiden avulla ne asettuvat varsin miellyttävästi korviin. Samsung toimittaa kuulokkeiden mukana myös neljä erikokoista paria tulppia ja siivekkeitä, joista käyttäjä voi valita omiin korviin parhaiten istuvimmat.

Myöskään Galaxy Buds+ -kuulokkeiden kanssa ei tarvitse arastella veden tai hien kanssa, sillä Samsung on tehnyt kuulokkeista IPX2-roiskevesitiiviit. Minkäänlaista suoraa upotusta veteen ne eivät ole suunniteltu kestävän. Korvassa kuulokkeet tuntuvat lähes huomaamattomilta ja yksi kuuloke on myös varsin kompaktin kokoinen. Kuulokkeen mitat ovat 17,5 x 19,2 x 22,5 millimetriä ja painoa löytyy 6,3 grammaa. Samsung on mielestäni onnistunut toteuttamaan Galaxy Buds+ -kuulokkeet erinomaisesti ja niiden käyttömukavuus on omaa luokkaansa.

Äänenlaatu ja akunkesto

Samsungilla on vahva osaaminen kuulokkeiden tuottamisesta sekä muista äänilaitteista, minkä vuoksi myös Galaxy Buds+ -kuulokkeita kohtaan oli suuria odotuksia. Testijakson aikana Samsung myös pystyi lunastamaan odotukset, sillä Galaxy Buds+ -kuulokkeet tarjoavat erittäin hyvän äänenlaadun.

Galaxy Buds+ -kuulokkeissa on kaksisuuntainen dynaaminen kaiutin, joka tarjoaa entistä voimakkaamman äänentoiston. Kuulokkeissa on oma bassoelementti sekä erillinen diskanttielementti. Luonnollisesti Samsung on tehnyt tiivistä yhteistyötä AKG:n kanssa, joka on optimoinut äänet viimeisen päälle. Basson toisto on varsin vahva, mikä on ainakin bassosta tykkääville käyttäjille hyvä asia. Galaxy Buds+ -kuulokkeet hoitavat erinomaisesti myös keskitaajuudet sekä korkeat taajuudet, joiden ansiosta kuuntelukokemus on mukavan täyteläinen.

Aktiivista taustamelun vaimennusta ei valitettavasti Galaxy Buds+ -kuulokkeisiin ole saatu, mutta kuulokkeissa olevat tulpat eristävät ääntä yllättävän hyvin. Hyvin harvoissa tilanteissa taustamelu tuli kuulokkeiden läpi häiritsevästi, mutta tällaisissa tilanteissa kuuloke ei ollut kunnolla korvalla.

Kokonaisuudessaan Galaxy Buds+ -kuulokkeiden äänenlaatu on erittäin vaikuttava ja eri tyylisien musiikkilajien kuunteleminen on mielekästä, sillä kuuntelukokemus on aivan eri luokkaa kuin perusnappikuulokkeissa. Jos harkinnassa on Galaxy Buds+ -kuulokkeiden ostaminen, niin ainakaan äänenlaatuun ei voi pettyä.

Äänenlaadussa Samsung on parantanut myös puheluiden laatua päivitetyn mikrofonijärjestelmän avulla. Galaxy Buds+ -kuulokkeissa on jopa kolme mikrofonia, joista kaksi on ulkopuolella ja yksi on sisäpuolella.  Mikrofonien avulla pyritään vähentämään puheluissa taustahälyä, jotta puhelun vastaanottaja saisi paremmin selvää puhelusta. Testien perusteella puheluiden puhuminen Galaxy Buds+ -kuulokkeiden kautta on mielekästä, sillä mikrofonit tekevät tehtävänsä.

Galaxy Buds+ -kuulokkeissa Samsung on panostanut erityisen paljon akunkestoon, sillä kuulokkeet tarjoavat jopa 11 tunnin musiikin toiston yhdellä latauksella. Lisäksi myös kotelossa on lisävirtaa 11 tunniksi, joten kuulokkeet ja kotelo yhdessä tuottavat noin 22 tunnin akunkeston. Kotelolla on siis mahdollista ladata Galaxy Buds+ -kuulokkeet vähintään yhden kerran tyhjästä täyteen.

Kuulokkeet tukevat myös nopeampaa pikalatausta, sillä kolmen minuutin latauksella saadaan jopa 60 minuuttia akkua lisää. Itse koteloa ja kuulokkeita ladataan USB-C-latausliittimen kautta, mutta kotelossa on tuki myös langattomalle lataukselle. Galaxy Buds+ -kuulokkeet voi siis asettaa langattoman laturin päälle tai hyödyntää reissussa ollessa puhelimen kaksisuuntaista langatonta latausta. Langaton lataus on loistava lisäys Galaxy Buds+ -kuulokkeille.

Yhteensopivuus ja sovellus

Samsungilla on varsin tarkat yhteensopivuusvaatimukset Galaxy Buds+ -kuulokkeille, sillä tarvittava Galaxy Buds+ -sovellus on saatavilla vain tietyille laitteille. Samsungin mukaan kuulokkeet toimivat kaikilla Android-laitteilla, joissa on Android 5.0 tai uudempi sekä vähintään 1,5 gigatavua RAM-muistia. Apple-käyttäjillä täytyy olla iPhone 7 tai uudempi sekä vähintään iOS 10 -käyttöjärjestelmä.

Kuulokkeet yhdistyvät Bluetooth 5.0 -yhteyden avulla, joka takaa erittäin hyvän yhteyden puhelimen ja kuulokkeiden välillä. Testijakson aikana ei tullut yhtään tilannetta, jolloin kuulokkeet olisivat kadottaneet yhteyden tai lopettaneet musiikin toistamisen ilman selvää syytä. Galaxy Buds+ -kuulokkeet yhdistyvät erityisesti Samsungin omissa puhelimissa saumattomasti, sillä kuulokkeiden kotelo täytyy vain avata, minkä jälkeen ne yhdistyvät välittömästi puhelimeen.

Galaxy Buds+ -kuulokkeet ovat myös sen verran älykkäät vehkeet, että ne tunnistavat olevansa korvassa, aivan kuten Huaweinkin kuulokkeet. Kun kuuloke otetaan pois korvalta, se lopettaa musiikin toistamisen.

Tuttuun tyyliin Galaxy Buds+ -kuulokkeille suunniteltu mobiilisovellus tarjoaa mukavasti lisäominaisuuksia sekä säätömahdollisuuksia suoraan käyttäjälle. Sovelluksessa on heti nähtävillä kuulokkeiden ja kotelon akunvaraus, kun kuulokkeet on yhdistetty puhelimeen. Sovelluksen kautta on myös mahdollista päivittää kuulokkeiden ohjelmisto sekä säätää asetuksia käyttäjän mieltymyksien mukaisesti.

Galaxy Buds+ -kuulokkeiden kosketusalustoja varten Samsung on toteuttanut muutamia säätöjä. Molemmille kuulokkeille on mahdollista asettaa omat kosketustoiminnot, joita ovat esimerkiksi musiikin toiston pysäyttäminen tai jatkaminen. Kosketuslevyt on myös mahdollista ottaa kokonaisuudessaan pois käytöstä, jos niille ei ole todellista käyttöä tai ne tuottavat liian usein virhekosketuksia esimerkiksi korville asetellessa.

Yksi Galaxy Buds+ -kuulokkeiden parhaimmista ominaisuuksista on ympäristön äänien vahvistaminen, jonka ansiosta musiikkia pystyy kuuntelemaan normaalisti, mutta ihmisten puhetta vahvistetaan, jotta se kuuluu läpi. Ominaisuus on kätevä, sillä Galaxy Buds+ -kuulokkeet ovat varsin tiivisti korvilla, eikä välttämättä ole mahdollista kuulla puhetta hyvin ilman kuulokkeiden pois ottamista.

Samsung tarjoaa kuulokkeille myös taajuuskorjaimen, jossa on kuusi oletusasentoa (normaali, basson korostus, pehmeä, dynaaminen, selkeä ja diskanttikorostus). Taajuuskorjain on siis olemassa, mutta se ei ole yhtä kattava kuin esimerkiksi Jaybird Vista -kuulokkeissa. Henkilökohtaisesti olisin toivonut monipuolisempaa taajuuskorjainta, jossa käyttäjä olisi voinut itse tehdä tiloja oman mieltymyksen mukaisesti. Galaxy Buds+ -kuulokkeissa on valitettavasti tyydyttävä Samsungin ennalta määräämiin taajuuskorjaimiin.

Sovellukseen Samsung on myös tuonut ominaisuuksia kokeiltavaksi. Yksi käytännöllinen kokeiluominaisuus on äänenvoimakkuuden lisääminen napsauttamalla korvanapin reunaa. Kun ominaisuus on käytössä, niin vasemman kuulokkeen reunasta saadaan vähennettyä äänenvoimakkuutta ja oikean puolen kuulokkeesta lisättyä. Ominaisuus toimi pääasiassa aina varsin hyvin, vaikka toteuttelu vei hieman aikaa, sillä sormella piti napauttaa juuri oikeaan kohtaan kuulokkeen reunasta. Alapuolella on muutamia kuvakaappauksia Samsungin Galaxy Buds+ -sovelluksen käyttöliittymästä sekä ominaisuuksista.

Yhteenveto

Samsungilla on paljon kokemusta entuudestaan äänilaitteista sekä kuulokkeista, joten ei ole kovin suuri yllätys, että myös Galaxy Buds+ -kuulokkeet ovat erinomaiset. Kuulokkeiden selvä vahvuus löytyy pitkästä akunkestosta, jonka ansiosta kuulokkeet kestävät myös pidemmänkin lentoreissun tai junamatkan ilman välilatausta. Samsung on pystynyt tekemään kuulokkeista myös mukavan kompaktit ja pienen kokonsa ja painonsa ansiosta ne istuvat mukavasti korviin.

Kuulokkeiden vahvuuksia ovat myös laaja yhteensopivuus Android- ja iOS -laitteilla. Galaxy Buds+ on varusteltu myös erinomaisella äänenlaadulla, jonka ansiosta kuulokkeiden kautta on mielekästä kuunnella musiikkia useita tunteja putkeen. Henkilökohtaisesti tykästyin myös Samsungin varsin monipuoliseen sovellukseen sekä kuulokkeiden kosketusohjattavuuteen.

Galaxy Buds+ -kuulokkeet eivät kuitenkaan ole täydelliset, mutta verrattuna testattuihin kilpailijoihinsa niin kovin paljoa parannettavaa ei jäänyt. Suurin heikkous on mielestäni aktiivisen taustamelun vaimennuksen puuttuminen, sillä se olisi tarjonnut kuulokkeille selvän myyntivaltin. Galaxy Buds+ -kuulokkeet eivät myöskään tarjoa muun muassa Jaybird Vista -kuulokkeiden kaltaista monipuolista taajuuskorjainta, vaan nyt käyttäjien on tyydyttävä vain Samsungin kuuteen oletusarvoiseen taajuuskorjaimeen.

Samsung Galaxy Buds+ -kuulokkeita tarjoavat jälleenmyyjät sekä edullisimmat hinnat löytyvät kootusti Hintaseuranta.fi -palvelun kautta.

Hyvää

  • Erinomainen akunkesto
  • Mukavan kompakti toteutus
  • USB-C ja langaton lataus
  • Kuulokkeiden kosketuslevy toimiva ratkaisu
  • Android- ja iOS -yhteensopivat
  • Miellyttävä äänenlaatu
  • IPX2-roiskevesitiiviit

Huomioitavaa

  • Sovelluksen taajuuskorjain voisi olla monipuolisempi
  • Ei aktiivista taustamelun vaimennusta

Samsung Galaxy Buds+ tietoja:

  • Kotelon mitat: 38,8 x 70,0 x 26,5 mm
    • Paino: 39,6 g
  • Kuulokkeen mitat: 17,5 x 19,2 x 22,5 mm
    • Paino: 6,3 g
  • Kotelon akku: 270 mAh
  • Kuulokkeen akku: 85 mAh (11 tunnin akunkesto)
  • Lataus: USB-C-liitin ja langaton lataus
  • Yhteydet: Bluetooth 5.0
  • Elementti: 2-suuntainen dynaaminen basso + diskantti
  • Aktiivinen taustamelun suodatus: Ei
  • Mikrofoneja: 2 ulkona, 1 sisällä
  • Vedenkestävyys: IPX2-roiskevesitiivis
  • Tuetut laitteet: Android 5.0 tai uudempi, iPhone 7 ja iOS 10 tai uudemmat
  • Muuta: Kuulokkeissa kosketuslevy
  • Värit: Musta, sininen ja valkoinen
  • Hinta: 179 euroa

Jaybird Vista

Jaybird Vista -kuulokkeiden myyntipakkauksessa on käyttöopas, 3 paria tulppia sekä USB-C-tyypin latauskaapeli.

Täyslangattomat Jaybird Vista -nappikuulokkeet julkaistiin jo heinäkuussa 2019, mutta ne ovat edelleen täysin potentiaalinen valinta, sillä paranneltua versiota ei vielä ole tullut. Kuulokkeet maksavat Suomessa 189 euroa, joten ne ovat kalliimmat kuin Huawein ja Samsungin kilpailijat. Jaybird on panostanut kuulokkeissaan äänentoistoon sekä siihen, että ne olisivat erityisesti urheilijoille sopivat.

Vaikka kuulokkeet ovat kalliimmat kuin muut testissä käyneet, niin teknisesti Jaybird Vistat eivät ole millään tavalla poikkeavat. Eroavaisuuksia löytyy muun muassa ominaisuuksista, mutta tärkein osa-alue, äänenlaatu, on Vista-kuulokkeissa erittäin vaikuttava. Kuulokkeet saapuivat testiin mustassa väriversiossa, mutta tarjolla Suomessa on myös useita muista väriversioita, kuten vihreä, sininen ja valkoinen.

Muotoilu

Jaybird on varustellut Vista-kuulokkeet luonnollisesti kotelolla, joka on tyylikäs sekä viimeistellyn oloinen. Kotelo on valmistettu muovista, mutta ulkopinta on mattamusta, jonka ansiosta myös tuntuma on miellyttävä. Koteloon Jaybird on toteuttanut myös narusta tehdyn lenkin, jonka avulla kotelon saa pysymään mukavasti vaikka vyöllä roikkumassa tai jossain muussa kätevässä paikassa.

Kotelo pysyy kiinni magneettien avulla, minkä ansiosta kansi on helppo avata. Kotelon muotoilu on kuitenkin sellainen, että yhdellä kädellä sitä ei ole kovin helppo avata. Kotelo on sisäpuoleltaan virkistävän keltainen ja sisältä paljastuu myös kuulokkeille tarkoitetut kolot, joissa ne latautuvat latausliitäntöjen kautta. Sisäpuolella on myös yksi painike, jonka avulla ne kuulokkeet voidaan yhdistää uuteen laitteeseen.

Itse kuulokkeet ovat varsin tuttua Jaybirdiä, ja tällä kertaa niistä on myös saatu tehtyä aikaisempaa pienemmät. Kuulokkeiden päälipuolella on Jaybird-logo sekä painike, josta on mahdollista muun muassa pysäyttää musiikin toistaminen. Jaybird on tehnyt Vista-kuulokkeista tulpalliset. Silikoninen tulppa tiivistää kuulokkeen kunnolla, jotta äänentoisto olisi parempi. Erikoisesti Jaybird on yhdistänyt tulpat korvalehteen meneviin siivekkeisiin, joita kutsutaan silikonigeelityynyiksi. Näitä tyynyjä toimitetaan mukana kolme paria, jotka ovat eri kokoa, joten kuulokkeet istuvat hyvin monenlaisiin korviin. Kuulokkeet eivät ole korvassa siis pelkän tulpan avulla, vaan myös korvalehdestä tukea ottavat siivekkeet pitävät kuulokkeet paikallaan hyvin myös lenkillä.

Jaybird on tehnyt kuulokkeiden rakenteen pitäen silmällä kestävyyttä monenlaisessa käytössä. Vista-kuulokkeilla on IPX7-luokitus, joka tekee siitä vettä, pölyä ja hikeä hylkivän. Lisäksi Vista-kuulokkeet ovat MIL-STD810G-standardin mukaisesti pudotuksen kestävät. Jaybird Vista -kuulokkeiden kanssa ei siis tarvitse arastella vesisateessa tai muissakaan haastavissa tilanteissa.

Mukavan Vista-kuulokkeiden käytöstä tekee niiden keveys, sillä yksi kuuloke painaa vain kuusi grammaa. Toisinaan tuntui jopa, ettei kuulokkeet olisi korvilla, sillä ne olivat keveytensä ansiosta lähes huomaamattomat korvassa. Toki kuulokkeilla on jonkin verran kokoa, sillä yhden kuulokkeen mitat ovat 22 x 24 x 18 millimetriä, joten kuulokkeet tulevat selvästi ulos korvista. Kotelon mitat ovat 74 x 36,5 x 24 millimetriä. Kotelosta on saatu mukavan kompakti ja sen saa sujautettua taskuun lähes huomaamattomasti.

Äänenlaatu ja akunkesto

Jaybird Vista oli testin yllättäjä äänenlaadun osalta, sillä odotukset eivät suoranaisesti ollut yhtä korkealla kuin tunnetuimpien valmistajien kuulokkeiden kohdalla. Jaybird on kuitenkin pystynyt optimoimaan äänenlaadun erinomaiseksi ja erityisesti jos tykkää bassosta, niin silloin Vista on loistava valinta.

Kuulokkeissa on itsessään 6 millimetrin elementti, jonka luvataan tuottavan tarkkaa ääntä sekä vähemmän harmonista säröä. Kuulokkeiden toistoalue on 20 Hz – 20 kHz ja harmoninen kokonaissärö on vähemmän kuin 30 prosenttia. Jaybird Vista -kuulokkeiden äänenlaatu on erinomaisella tasolla ja monista biiseistä on mahdollista havaita sellaisia elementtejä, joihin ei ole aikaisemmin kiinnittänyt huomiota nappikuulokkeilla kuunnellessa. Äänenlaatu on ainakin allekirjoittaneen makuun täyteläinen sekä yksityiskohtainen, mikä tekee kuuntelukokemuksesta hyvin miellyttävän.

Äänen räätälöintiin Jaybird Vista -kuulokkeet ovat myös loistavat, sillä Jaybird antaa kilpailijoitaan monipuolisemmat säätömahdollisuudet. Jaybird-sovelluksessa on erillinen taajuuskorjain, jossa käyttäjä voi säätää basso-, keski- sekä korkeita taajuuksia oman mielensä mukaisesti. Sovelluksessa on myös ohjeistettu taajuuskorjaimen teko, jonka avulla taajuusalueet saadaan optimoitua juurikin käyttäjän omille korville sopiviksi. Lisäksi sovelluksesta löytyy valmiiksi säädettyjä taajuuskorjaimia, joista monet ovat erittäin vaikuttavia ja erilaisille musiikkityyleille on omat taajuuskorjaimet.

Siinä missä esimerkiksi Huawei FreeBuds 3 -kuulokkeissa on aktiivinen taustamelun suodatus, niin Jaybird Vista -kuulokkeissa ei sellaista ominaisuutta ole. Vaikka taustamelun vaimennusta ei löydy, niin kuulokkeiden läpi ei paljon pääse taustamelua ja se on erityisesti saumattomasti korviin istuvien tulppien ansiosta. Kuulokkeet eivät päästä läpi siis häiritsevää taustamelua esimerkiksi julkisissa paikoissa, junassa tai bussissa. Kuuntelukokemus on tältä osa-alueelta lähellä erinomaista.

Akunkesto on valmistajan mukaan kuulokkeissa 6 tuntia, joka todettiin myös testissä varsin realistiseksi lupaukseksi. Akunkesto on hyvällä tasolla ja akku kestää myös pidemmillä lenkeillä erinomaisesti. Jaybird on laittanut myös Vista-kuulokkeiden koteloon oman akkunsa, jonka avulla kuulokkeet saadaan ladattua tyhjästä täyteen ainakin kerran. Kotelossa akkua on kymmeneksi tunniksi. Kuulokkeita ladataan ainoastaan kotelossa olevan USB-C-tyypin latausliittimen kautta, eikä kotelossa ole tukea langattomalle lataukselle, kuten muissa testissä olleissa kuulokkeissa.

Jaybird on tuonut Vista-kuulokkeisiin myös pikalatauksen ja muun muassa 5 minuutin latauksella luvataan akkua lisää jopa tunniksi. Kokonaisuudessaan akkuratkaisu on varsin neutraali, sillä kuulokkeiden akunkesto ei ole markkinoiden kärkipäästä, mutta akkukotelon lisävirralla ja pikalatauksella akku kestää mukavasti kokonaisen päivän, jos kuulokkeiden käyttö on ahkeraa.

Yhteensopivuus ja sovellus

Jaybird Vista -kuulokkeet voidaan yhdistää puhelimeen erillisen Jaybird-sovelluksen avulla, joka on saatavilla Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille. Kuulokkeet on kuitenkin mahdollista yhdistää mihin tahansa Bluetooth-yhteydellä varusteltuun laitteeseen, mutta silloin käytettävissä ei ole Jaybird-sovelluksen tarjoavat toiminnallisuudet.

Vista-kuulokkeet käyttävät hyväkseen Bluetooth 5.0 -yhteyttä, jonka ansiosta yhteys on pääasiassa aina vakaa. Lisäksi Vista-kuulokkeet on varusteltuna Jaybirdin omalla JBS1-piirillä ja yhteystekniikalla, jonka pitäisi tarjota erityisesti vakaan yhteyden. Toisinaan oli kuitenkin havaittavissa pieniä yhteysongelmia, mutta ne olivat erittäin harvinaisia. Muutaman kerran muun muassa toisen kuulokkeen ääni katosi sekunniksi, mutta palasi kuitenkin takaisin. Toinen harvinainen ongelma oli, että kuulokkeet katkaisivat yhteyden puhelimeen noin kymmeneksi sekunniksi, jonka jälkeen ne yhdistyivät uudestaan puhelimeen. Yleisesti yhteys olisi puhelimesta riippumatta vakuuttava.

Jaybird-sovellus tuo kuulokkeisiin muutamia lisätoiminnallisuuksia, joita ovat muun muassa painikkeiden hallinta. Lisäksi sovelluksen kautta on mahdollista päivittää kuulokkeisiin uusin ohjelmisto sekä etsiä kuulokkeet, jos ne ovat päässeet hukkumaan. Sovelluksen kautta on mahdollista myös muokata taajuuskorjaimesta musiikin toistoa.

Sovellus myös ilmoittaa kuulokkeiden akunvarauksen reaaliajassa, mutta kotelon akunvaraus ei ole nähtävissä. Sovellus on käyttöliittymältään yksinkertainen ja se tarjoaa mukavasti lisäarvoa kuulokkeille. Henkilökohtainen suosikkiominaisuuteni oli juurikin monipuolinen taajuuskorjain sekä lukuisat eri musiikkityyleille optimoidut taajuuskorjaimet.

Jaybird-sovelluksessa on mahdollista muokata mitä kuulokkeiden painikkeista tapahtuu. Painikkeille on mahdollista aktivoida kolme erilaista tapahtumaa, jotka toteutetaan joko yhdellä painalluksella, kaksoispainalluksella tai pitkällä painalluksella. Painikkeista on mahdollista esimerkiksi pysäyttää tai jatkaa musiikin toistoa, avata Google Assistant, siirtyä seuraavaan kappaleeseen tai säätää äänenvoimakkuutta. Alapuolella on muutamia kuvakaappauksia Jaybird-sovelluksen käyttöliittymästä sekä ominaisuuksista.

Yhteenveto

Jaybird on mielestäni onnistunut hyvin Vista-kuulokkeidensa kanssa, sillä kyseessä on varsin tasapainoinen kokonaisuus. Kuulokkeet ovat kompaktin kokoiset sekä kevyet, joiden lisäksi myös äänenlaatu on saatu hyvälle tasolle. Äänenlaatu on hieman bassovoittoinen, mutta ainakin allekirjoittanut tykkää siitä erittäin paljon. Myöskään taustamelu ei tule kovin hyvin läpi tiivisti korvissa olevista kuulokkeista. Jaybird Vista -kuulokkeiden vahvuuksia ovat monipuolinen sovellus, vakaa yhteys puhelimen kanssa sekä IPX7-sertifioitu rakenne.

On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että todellista aktiivista taustamelun vaimennusta ei kuulokkeista löydy. Lisäksi kuulokkeet eivät tunnista korvassa olemista, kuten muut testissä olleet kuulokkeet. Tämän takia esimerkiksi musiikin toisto jatkuu, vaikka kuulokkeet ottaisi korvista. Kovin suuri puute ei ole kuitenkaan mielestäni kyseessä. Jaybird Vista -kuulokkeiden akunkesto on varsin tasavahva, mutta ei kuitenkaan kärkikastissa. Pikalataus on mukava ominaisuus, mutta kotelossa ei ole langatonta latausta, jota voidaan pitää yhtenä suurimmista puutteista.

Jaybird Vista -kuulokkeissa on myös tutut fyysiset painettavat nappulat, joista pystyy pysäyttämään tai jatkamaan musiikin toistamista. Mielestäni tämä toteutus ei ole kovin hyvä, sillä nappuloita täytyy painaa varsin kovaa, jolloin kuuloke myös survoutuu ikävästi syvemmälle korvaan. Esimerkiksi Samsung Galaxy Buds+ -kuulokkeiden kaltainen kosketuslevy voisi olla selvästi parempi ratkaisu.

Jaybird Vista -kuulokkeita tarjoavat jälleenmyyjät sekä edullisimmat hinnat löytyvät kootusti Hintaseuranta.fi -palvelun kautta.

Hyvää

  • Android- ja iOS -yhteensopiva
  • Kompakti toteutus
  • Hyvä akunkesto
  • Pääosin aina saumaton yhteys puhelimeen
  • Hyvä äänenlaatu ja tulpat vaimentavat mukavasti melua
  • IPX7-vedenkestävyys sekä MIL-STD810G -sertifioitu
  • USB-C-latausliitin kotelossa
  • Monipuolinen sovellus

Huomioitavaa

  • Ei korvan tunnistusta
  • Ei langatonta latausta
  • Kuulokkeiden painikkeet eivät kaikista mukavimmat
  • Ei aktiivista taustamelun vaimennusta

Jaybird Vista tietoja:

  • Kotelon mitat: 74 x 36,5 x 24 mm
  • Kuulokkeen mitat: 22 x 24 x 18 mm
    • Paino: 6 g
  • Kotelon akku: 10 tunnin akunkesto
  • Kuulokkeen akku: 6 tunnin akunkesto
  • Lataus: USB-C-liitin
  • Yhteydet: Bluetooth 5.0
  • Elementti: 6 mm dynaaminen
  • Piiri: JBS1
  • Aktiivinen taustamelun suodatus: Ei
  • Mikrofoneja: Yksi
  • Vedenkestävyys: IPX7 (MIL-STD810G)
  • Tuetut laitteet: Android tai iOS
  • Muuta: Kuulokkeissa painikeohjaus
  • Värit: Musta, vihreä, sininen ja valkoinen
  • Hinta: 189 euroa

Tasapainoinen kolmikko – kaikille jotain

Huawei FreeBuds 3, Samsung Galaxy Buds+ sekä Jaybird Vista ovat kaikki saman hintaluokan täyslangattomia kuulokkeita ja kaikki myös hieman erilaisia. Kaikilla kuulokeilla on omat vahvuutensa, mutta samalla mitään kriittisiä heikkouksia ei muihin verrattuna löytynyt. Kyseessä on siis erittäin tasapainoinen kolmikko, joista kaikki tarjoavat hyvän äänenlaadun sekä miellyttävän käyttömukavuuden.

Huawein uudet FreeBuds 3 -kuulokkeet tarjoavat muista testissä olleista kuulokkeista poiketen avoimen rakenteen, eli kuulokkeissa ei ole minkäänlaista tulppaa. Lisäksi Huawei on tuonut ainoana tarjolle aktiivisen taustamelun vaimennuksen, joka karsii häiritsevää taustamelua huomattavasti. Lisäksi kuulokkeiden suurin heikkous on muihin verrattuna heikko akunkesto, sillä akku kestää ainoastaan neljä tuntia yhdellä latauksella. FreeBuds 3 -kuulokkeet ovat erityisesti kuluttajille, jotka eivät tykkää käyttää tulpallisia kuulokkeita, vaan haluavat avoimet mallit. Hintaa kuulokkeilla on 179 euroa ja ne ovat tarjolla kolmessa värissä, jotka ovat musta, valkoinen ja punainen.

Samsung Galaxy Buds+ -kuulokkeet ovat taasen hyvin vahvoilla äänenlaatunsa osalta, sillä se on eri tasolla Huawein kuulokkeiden kanssa, mutta aika tasavahvoilla Jaybird Vista -kuulokkeiden äänenlaadun kanssa. Lisäksi Galaxy Buds+ -kuulokkeiden suurin vahvuus löytyy akunkestosta, joka on selvästi parempi kuin muissa testatuissa kuulokkeissa. Suurin heikkous kuulokkeissa on kuitenkin varsin rajalliset taajuuskorjaimen säätömahdollisuudet sekä lisäksi aktiivisen taustamelun vaimennuksen puuttumista voidaan pitää jopa yllättävänä heikkoutena. Suomessa Galaxy Buds+ -kuulokkeet maksavat 170 euroa ja ne ovat tarjolla kolmessa värissä, jotka ovat musta, vaaleansininen sekä valkoinen.

Jaybird Vista -kuulokkeet ovat taasen kolmikon varsinainen yllättäjä, sillä kovin suuria odotuksia ei kuulokkeita kohtaan ollut. Yllätys oli erityisesti äänenlaatu, joka on mukavan bassovoittoinen ja samalla myös erilaiset äänialueet tulevat selvästi esille. Äänenlaatua voisi verrata hyvin Galaxy Buds+ -kuulokkeiden äänenlaatuun, sillä suuria eroja ei tällaisen perustallaajan korva pysty erottamaan. Jaybird Vista -kuulokkeiden vahvuus on myös monipuolinen sovellus, josta pystyy taajuuskorjainta säätämään todella monipuolisesti. Vista-kuulokkeiden suurin heikkous on varmasti aktiivisen taustamelun vaimennuksen ja kotelon langattoman latauksen puuttuminen. Suomessa Jaybird Vista -kuulokkeet maksavat 189 euroa ja ne ovat saatavilla kolmessa värissä, jotka ovat musta, vihreä ja valkoinen.

Kuulokkeiden laittaminen paremmuusjärjestykseen on todella haastavaa. Ne ovat hieman erilaisia kuulokkeita hieman erilaisille kuluttajaryhmille. Henkilökohtaisesti valitsisin todennäköisesti päivittäiseen käyttöön Samsung Galaxy Buds+ -kuulokkeet erityisesti hyvän akunkeston ja äänenlaadun ansiosta. Lisäksi toisena vaihtoehtona olisi Jaybird Vistat, sillä ne on varusteltu hyvällä äänenlaadulla sekä monipuoliset säätömahdollisuudet ovat allekirjoittaneen mieleen. Viimeisenä listalta löytyisi Huawei FreeBuds 3 -kuulokkeet, sillä Applelta kopioitu muotoilu sekä kuulokkeiden tulpattomuus ei ole minun makuuni.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut