GoogleYleinen

Tuleva Google Pixel Watch -älykello esillä lukuisissa vuodoissa ennen julkaisua

Google Pixel Watch

Google on ilmoittanut aiemmin julkistavansa 6. lokakuuta uuden Pixel Watch -älykellon yhdessä uusien Pixel 7 -älypuhelimien kanssa. Google itse on pohjustanut kellon julkaisua jo keväällä, kun yhtiö paljasti kellon ulkonäön jo tuolloin. Kaikkia tietoja kellosta ei kuitenkaan tuolloin paljastettu. Nyt 9to5Google-sivusto on useamman artikkelin voimin koonnut viime hetken paljastuksia liittyen tulevaan Pixel Watch -älykelloon.

SnoopyTech-nimisen Twitter-käyttäjän vuotamasta videosta saadaan lisätietoja kellon ulkonäöstä ja esimerkiksi kellon paksuudesta. Mainosvideolla näkyy Pixel Watchiin tuleva pyöreä kruunupainike, jolla kelloa pystytään hallitsemaan. Videolta käy myös ilmi kellon hyvinkin kaareva näytön muotoilu. Videolta käy ilmi, että käyttäjä voi tarkkailla terveystietojaan Fitbitin sovelluksen kautta ja käyttäjä saa kellolta ilmoituksia esimerkiksi täytetyistä liikuntatavoitteista. Pixel Watch -kellolla pystyy maksamaan ostoksia, navigoimaan paikasta toiseen kartan avulla ja hallitsemaan kodin älylaitteita Google Assistantin avustuksella.

Vuodetulta videolta selviää, että Pixel Watch -älykellosta on tulossa saataville kolme erilaista värivaihtoehtoa, joita ei kuitenkaan videolta käy ilmi. Aikaisempien vuotojen mukaan kaikki värit ovat kuitenkin jo ennestään tiedossa. Kello on tulossa saataville mattamustana, hopeisena ja kultaisena.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toisesta artikkelista käy ilmi esimerkiksi Pixel Watchin akunkesto, joka tulee materiaalien mukaan olemaan 24 tuntia. Kellon pakkauksen mukana tullaan toimittamaan USB-C-latauskaapeli, joka yhdistyy kellon takapuolelle magneetin avulla. Pakkauksen mukana toimitetaan myös pari eri kokoista ranneketta, josta käyttäjä voi valita itselleen sopivamman. Menetelmä on menneinä vuosina ollut tuttua Googlen nykyisin omistaman Fitbitin kautta, jolla oli tapana pakata mukaan isompi- ja pienikokoisempi rannekevaihtoehto.

Muista kuvista käy ilmi Pixel Watch -kellon Fitbit-integraatio ja kelloon tuleva SOS-sovellus. Pixel Watchin näyttöä suojaa materiaalien mukaan Corningin Gorilla Glass -lasi.

Pixel Watchin rannekkeet ja kellotaulut

Kolmannessa artikkelissa on esillä Pixel Watch -kellolle useita eri rannekevaihtoehtoja ja kellotauluja. Kuvat on alkujaan vuodettu tunnetun OneLeaksin toimesta Slashleaks-nimiselle sivustolle.

Artikkelissa näkyy myös Amazonin verkkokaupassa esillä oleva Pixel Watch, jolla on hintaa 356,79 euroa. Tuotesivu on sittemmin otettu alas Saksan Amazonista. Pixel Watch -kello on kuitenkin mitä ilmeisemmin tulossa ennakkotilattavaksi Amazon-verkkokauppaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Amazonin sivuilta otetusta kuvankaappauksesta käy ilmi, että joillakin alueilla Pixel Watch -kellon ennakkotilaajat saavat Fitbit Premium -palvelun kuudeksi kuukaudeksi käyttöönsä veloituksetta. Amazon-sivuston mukaan kellossa on myös 5ATM-luokitus vedenkestävyydelle.

Kellon mukana saataville tulevat rannekevaihtoehdot.

Pixel Watchille tulee saataville kolme erilaista rannekemateriaalia, jotka ovat silikoni, nahka sekä kudottu kangastyylinen ranneke. Silikoni rannekkeet ovat tulossa vuodon mukaan saataville mustana, vihreänä, vaaleanvihreänä sekä luonnonvalkoisena. Kudotut kangastyyliset rannekkeet ovat väritykseltään punainen, musta ja vihreä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nahkaiset rannekkeet ovat tulossa saataville mustana, oranssina sekä harmaana. Näiden alapuolella on vielä kaksi muuta nahkaranneketta, jotka saattavat tyyliltään ja materiaaliltaan olla hieman erilaisia verrattuna edellä mainittuihin kolmeen. Nämä kaksi nahkaranneketta ovat väritykseltään musta ja tummanvihreä.

Rannekekokoelman alapuolelta paljastuu kuvat seitsemästä erilaisesta kellotaulusta, joita Pixel Watch -kellosta tulee löytymään. Alapuolella on kuva kyseisistä kellotauluista.

Artikkelissa mukana olevista kuvista käy myös ilmi muun muassa, että Pixel Watch tulee saamaan EKG-tuen. Kuvista paljastuu myös Pixel Watchin hätäpuhelun ulkoasu ja Google Pixel -puhelimien kanssa yhteensopiva Fast Pair -tila, jolla kellon ja puhelimen voi yhdistää.

Google Pixel -kello tullaan siis julkaisemaan yhdessä uusien Pixel 7 -puhelimien kanssa tämän viikon torstaina, eli 6. lokakuuta. Tuolloin on odotettavissa, että Google esittelee myös Google Pixel Buds -nappikuulokkeet laajemmin.

Google on mitä ilmeisimmin tuomassa tuotteitaan ensikertaa virallisesti myyntiin myös Pohjoismaihin, kuten Tanska, Norja ja Ruotsi. Suomea ei kuitenkaan ole ollut tähän mennessä listattuna eikä Suomeen olla lähetetty kutsuja lanseeraustapahtumaan.

Lähde: 9To5Google (1), (2), (3)

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google