GoogleYleinen

Google Pixel 7 -puhelimet laajan vuodon kohteena ennen julkaisua – tällaisia uutuudet ovat kokonaisuudessaan

Pixel 7 ja Pixel 7 Pro

Pixel 7- ja 7 Pro -puhelimet tullaan julkaisemaan Googlen toimesta tämän viikon perjantaina yhdessä Pixel Watch -älykellon ja Google Pixel Buds -kuulokkeiden kanssa tämän viikon torstaina 6. lokakuuta. Tässä vaiheessa tulevista puhelimista tiedetään lähes kaikki ja 9to5Google-sivusto onkin koonnut muutamaan artikkeliin tiedot tulevista Pixel-puhelimista.

Tulevat päivitykset ovat tänä vuonna varsin minimaalisia esimerkiksi viime vuoteen verrattuna, kun ulkonäkökään ei ole juurikaan muuttumassa. Suurimmat uudistukset nähdään oletettavasti kameroissa, joista paljastui tietoja jo heinäkuussa Kuba Wojciechowski -nimisen vuotajan kautta, vaikka Google yritti peitellä tietoja tulevien Pixel-puhelimien kameroista. Google on paljastanut sekä Pixel 7- että Pixel 7 Pro -puhelimien ulkonäön jo toukokuussa, joten ulkoasussa ei ole mitään uutta, mitä ei ennestään jo tiedettäisi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt 9to5Googlen julkaisemissa artikkeleissa esitellään muun muassa Pixel 7:n ja 7 Pron kameroiden ominaisuuksia, kuten makrokuvaustilaa ja Super Res Zoom -ominaisuutta, josta sivusto on saanut tietoja Twitteristä tutun _SnoopyTech_-nimisen käyttäjän jakaman videon kautta. Videolla esitellään myös Googlen Lens-kääntäjää, jolla on mahdollista kääntää tekstiä vaivattomasti kameran avulla, eikä tekstiä tarvitse alkaa esimerkiksi Google-kääntäjään kirjoittamaan.

Google on myös itse julkaissut omalle YouTube-kanavalleen mainosvideon, jolla pohjustettiin jo ennakkoon torstain julkaisutilaisuutta. Myös Googlen julkaisemalla mainosvideolla esitellään Pixel 7 Pro -puhelimen makrokuvaustilaa ja Super Res Zoom -ominaisuutta. Google Pixel 7 -puhelimet saavat myös kameraominaisuuden, jolla kuvasta pystyy poistamaan esimerkiksi taustalla olevia esineitä, joita kuvaan ei haluta sisällyttää.

Pixel 7- ja 7 Pro -puhelimien tekniset tiedot.

Vuotaneiden teknisten tietojen osalta lista on pitkälti aikaisempien vuotojen kaltainen. Pixel 7 Pro tulee saamaan 6.7 tuuman kokoisen QHD+ -tarkkuuteen yltävän näytön, joka tukee 120 hertsin virkistystaajuutta. Pienempi Pixel 7 saa Full HD+ tarkkuuteen yltävän näytön, joka tukee 90 hertsin virkistystaajuutta.

Molemmat puhelimet ovat saamassa Googlen oman Tensor G2 -järjestelmäpiirin, jonka kaverina on 8 tai 12 gigatavua RAM-muistia sekä 128 tai 256 gigatavua tallennustilaa. Molemmista puhelimista löytyy langallisen latauksen lisäksi myös langaton lataus. Puhelimet ovat vesi- ja pölytiiviitä IP68-luokituksen mukaisesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pixel 7 Pron pääkameran tarkkuus on 50 megapikseliä, jonka rinnalla on 50 megapikselin telekamera 5x optisella zoomilla. Puhelimeen on saatu lisäksi 12 megapikselin ultralaajakulmakamera, jossa on automaattitarkennus. Etukameran tarkkuus on 10,8 megapikseliä ja kamera kykenee 4K videokuvaukseen.

Pixel 7 Pron kameranominaisuuksiksi on listattu vuodossa makrokuvaus korkean resoluution 30-kertainen zoomaus, joka on toteutettu hybrid zoomilla, eli kuva zoomataan sekä digitaalisesti että optisesti. Listauksessa mainitaan myös Real Tone- sekä Movie Motion Blur -ominaisuudet. Google Pixel 7 Pron hinnan on veikattu olevan noin 899 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pienemmän Pixel 7 -puhelimen pääkamerana toimii 50 megapikselin laajakulmakamera, jonka kaverina on 12 megapikselin ultralaajakulmakamera. Etukameran tarkkuus on 10,8 megapikseliä ja kamera kykenee 4K videokuvaukseen. Kameraominaisuuksiksi on listattuna 8-kertainen zoomaus, Real Tone sekä Movie Motion Blur.

Tunnettu vuotaja Roland Quandt on twiitannut, että joissakin maissa Pixel 7 Pron ennakkotilaajat saisivat kaupan päälle Pixel Watch -älykellon, jonka arvon on arveltu olevan noin 400 euroa. Pixel 7 -puhelimen ennakkoitilaajat puolestaan voisivat saada kaupanpäällisiksi uudet Pixel Buds Pro -kuulokkeet, jotka maksavat 220 euroa.

Lähde: 9To5Google (1), (2), (3)

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google