iQOOYleinen

Tulossa taas uusi Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiirin saava puhelin – iQOO 10 -sarja julkaistaan 19. heinäkuuta

Teaser-kuva iQOO 10 -sarjasta.

Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri tulee kovaa tahtia yhä useampiin uutuuspuhelimiin, sillä jälleen yhden puhelimen julkaisuaika on vahvistettu. Jo aikaisemmin muun muassa Xiaomi 12S -sarjassa nähtiin kyseinen järjestelmäpiiri ja myös globaalisti julkaistuissa ROG Phone 6 -puhelimissa oli kyseinen järjestelmäpiiri.

Tänään myös kiinalainen iQOO on ilmoittanut julkaisevansa ensimmäiset Snapdragon 8+ Gen 1 -piirin saavat puhelimensa kotimarkkinoillaan 19. heinäkuuta. Huhujen mukaan mallisto tulee koostumaan ainakin kahdesta puhelimesta, jotka olisivat iQOO 10 sekä iQOO 10 Pro.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

iQOO on myös itse julkaissut ensimmäisen vihjailevan kuvan malliston toisesta puhelimesta. Kuva ei paljoa paljasta, mutta laitteessa on nähtävästi kaksisävyinen muotoilu, sillä siinä näkyy nahkakuviointi sekä hiilikuitukuviointi. Kuvassa on esillä hieman myös puhelimen kamera-aluetta, joka ulkonee muusta rungosta. iQOO:n odotetaan kertovat puhelimista vielä enemmän tietoja tulevina päivinä ennen julkaisua.

Kiinalainen televiranomainen Tenaa on jo aikaisemmin paljastanut iQOO 10 Pron tärkeimpiä teknisiä tietoja. Puhelimessa on muun muassa 6,78 tuuman kokoinen AMOLED-näyttöpaneeli, jossa odotetaan olevan QHD+ -tarkkuus, 120 hertsin virkistystaajuus sekä ultraäänisormenjälkilukija.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

iQOO 10 Prohon on odotettavissa myös kaksi 50 megapikselin kamerasensoria sekä yksi 14,6 megapikselin kamera. Odotettavasti 50 megapikselin kamerat ovat pää- ja ultralaajakulmakamerat ja 14,6 megapikselin kamera on telekamera 3x optisella zoomilla. Puhelimeen odotetaan myös 16 megapikselin tasoista etukameraa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuodot ovat kertoneet puhelimessa olevan 4550 milliampeeritunnin akku ja mahdollisesti maailman ensimmäinen 200 watin tehoinen pikalataus. Odotuksissa on myös 65 watin langaton pikalataus. Tehoista vastannee Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 16 gigatavua RAM-muistia sekä 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Perusversion teknisistä tiedoista ei ole vielä vuotoja, mutta sen odotetaan tarjoavan myös Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiirin.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:iQOO