AppleYleinen

Tunnettu Apple-vuotaja: Applen älypuhelinstrategia saattaa muuttua entistä härskimmäksi ensi vuoden iPhone 15 -puhelimien kanssa

iPhone 14

Apple ei ole kerennyt saamaan uusia iPhone 14 -sarjan puhelimiaan edes myyntiin asti, kun etenkin Appleen liittyvistä vuodoistaan tunnettu Ming-Chi Kuo on twiiteissään maininnut jo ensi vuoden iPhone 15 -sarjan.

Tämän vuoden iPhoneissa nähtiin aiempaa suurempia eroja iPhone 14- ja 14 Plus -mallien sekä parempien iPhone 14 Pro- ja 14 Pro Max -mallien välillä, kun perusmalleissa nähdään edelleen esimerkiksi näyttölovi ja tämän hetken trendeistä poiketen vanhahtava 60 hertsin näyttö. iPhone 14 Pro- ja 14 Pro Max -malleissa on tuotu 120 hertsin virkistystaajuuteen yltävän paneelin rinnalle esimerkiksi aina päällä oleva näyttö ja näyttöloven sijaan puhelimessa nähdään uudenlainen näyttölovesta eteenpäin viety ratkaisu Face ID -sensoreille ja etukameralle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuo kertoo twiiteissään, että hän uskoo Applen erottelevan ensi vuonna aiempaa radikaalimmin perusmallit paremmista Pro-malleista ja pyrkii tällä saamaan Pro-malleille edelleen enemmän ostajia. Tämän lisäksi Kuo esittää twiiteissään skenaarion siitä, että Apple voisi erotella myös Pro ja Pro Max -malleja toisistaan ensi vuoden iPhone 15 -sarjassa.

Mahdollisen strategiamuutoksen takana saattaa olla halu kasvattaa myyntivoittoja entisestään jo suhteellisen kypsillä älypuhelinmarkkinoilla, jossa varsinaiset innovaatiot ovat viime vuosina olleet hidastumaan päin kaikilla valmistajilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Applella saatetaan myös luottaa strategiamuutoksissa siihen, etteivät Android-valmistajat tule jatkossakaan kovin merkittävästi uhkaamaan Applen asemaa huippuluokan puhelinmarkkinoilla Applen tarjoaman ekosysteemin ja yhtiön brändiarvon takia. Android-valmistajat voivat kuitenkin saada Applelta osuuksia taittuvanäyttöisten laitteiden kautta, joihin Applella uskotaan olevan matkaa vielä jopa parin vuoden ajan.

Tässä vaiheessa twiiteissä esitettyihin skenaarioihin kannattaa luonnollisestikin suhtautua suuremmalla varauksella, sillä aikaa iPhone 15 -sarjan julkaisuun on vielä vuoden päivät.

Lähde: MacRumors

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple