MicrosoftYleinen

Vahvistus tuli: Microsoft julkaisee Windows 11 -käyttöjärjestelmän 5. lokakuuta – luvassa ilmaisena päivityksenä tuetuille tietokoneille

Microsoft on tänään vahvistanut, että yhtiön hiljattain esittelemä Windows 11 -käyttöjärjestelmä tullaan julkaisemaan virallisesti 5. lokakuuta, eli reilun kuukauden päästä. Uusi käyttöjärjestelmä tulee olemaan saatavilla ilmaisena päivityksenä tuetuille Windows 10 -tietokoneille ja uusille laitteille, joissa on Windows 11 -käyttöjärjestelmä esiasennettuna.

Windows 11 esiteltiin ensimmäisen kerran kesäkuussa. Kyseessä on suuri päivitys, joka tuo selviä muutoksia ilmeeseen sekä käyttökokemukseen. Esimerkiksi aloitusvalikko ja tehtäväpalkki ovat keskitetty ja sovelluksien kulmat on pyöristetty. Lisäksi käyttöliittymä on selvästi modernimpi ja suorituskyvyn luvataan parantuvan. Tarkemmin Windows 11 -käyttöjärjestelmän uudistuksiin voi käydä tutustumassa aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ilmainen päivitysmahdollisuus Windows 11 -käyttöjärjestelmän lopulliseen versioon käynnistyy 5. lokakuuta, mutta päivityksen saatavuus tulee tapahtumaan vaiheittain. Uusille laitteille tullaan tarjoamaan päivitys ensiksi, jonka jälkeen Windows 11 tulee saataville nykyisille laitteille vuoden loppua kohden mentäessä. Microsoft odottaa kaikkien tuettujen laitteiden saavan Windows 11 -päivityksen vuoden 2022 puoliväliin mentäessä.

Microsoft on myös selventänyt Windows 11 -käyttöjärjestelmän vähimmäisvaatimuksia ja samalla kerrottiin Windows 11 -käyttöjärjestelmän asentamisen olevan mahdollista myös ei tuetuille laitteille ISO-tiedoston avulla. Tällöin tietokoneessa pitää olla 64-bittinen 1 GHz:n prosessori, jossa on vähintään kaksi ydintä. Tietokoneessa pitää olla myös 4 gigatavua RAM-muistia, 64 gigatavua tallennustilaa ja TPM 1.2 -piiri. Jos Windows 11 -version asentaa kiertotietä, niin se ei välttämättä saa käyttöoikeutta Windows Updateen tai edes suojauskorjauksiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos kuitenkin tietokone ei ole yhteensopiva Windows 11 -version kanssa, niin Microsoft tukee edelleen Windows 10 -käyttöjärjestelmää 14. lokakuuta 2025 asti. Ei ole kuitenkaan tiedossa, kuinka monta isompaa päivitystä Windows 10 tulee enää saamaan seuraavan neljän vuoden aikana. 21H2-päivitys saapuu Windows 10 -käyttöjärjestelmälle myöhemmin tänä vuonna.

Lähde: Microsoft

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft