ViikkokysymysYleinen

Viikkokysymys: Haluaisitko itse korjata puhelimesi, jos se olisi aikaisempaa helpompaa?

Älypuhelimien ja muiden elektroniikkalaitteiden korjaaminen omatoimisesti on ollut aina käytännössä mahdotonta, jos on halunnut säästää valmistajan tarjoaman takuun. Tähän on kuitenkin tulossa pian muutosta, sillä viime viikolla Apple ilmoitti iloisia uutisia laitteita itse korjaaville.

Apple tulee ensi vuodesta alkaen helpottamaan iPhone-puhelimien ja Mac-koneiden korjauksia. Käyttäjät pystyvät pian itse korjaamaan laitteensa. Kyseessä on merkittävä muutos Applelta, joka on yleisesti vastustanut korjauksia ja erityisesti kolmannen osapuolen korjauksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käyttäjät voivat itse tulevaisuudessa vaihtaa iPhone-puhelimien näytön, akun ja kameran Applen varaosilla, mutta muita vaihtoehtoja on tulossa myöhemmin tarjolle. Applen mukaan ohjelma on tarkoitettu vain yksityisille teknikoille, joilla on tietoja ja kokemusta elektronisten laitteiden korjaamisesta, mutta useimpien asiakkaiden pitäisi silti kääntyä ammattilaisten puoleen.

Lisäksi kiinalainen Xiaomi on mahdollisesti vastaamassa Applen avaukseen. Xiaomi on tällä viikolla vihjaillut tekevänsä mahdollisia helpotuksia puhelimien korjaamisessa. Jos Applen avaama trendi laajenee, niin myös tulevaisuudessa muilta valmistajilta saatetaan nähdä vastaavia helpotuksia.

Tällä kertaa viikkokysymyksessä tarkastellaan, kuinka moni SuomiMobiilin lukijoista haluaisi korjata itse puhelimensa, jos valmistaja antaa siihen mahdollisuuden. Anna äänesi alapuolella olevassa kyselyssä ja perustelut vastaukselle voi antaa kommenttikentässä.

Tämä äänestys on päättynyt (5 months)

Haluaisitko itse korjata puhelimesi, jos se olisi aikaisempaa helpompaa?

Kyllä korjaisin!
90.54%
En, antaisin ammattilaisten hoitaa.
9.46%
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Viikkokysymys