HuaweiViikkokysymysYleinen

Viikkokysymys: Kiinnostaako Huawein kehittämä HarmonyOS-käyttöjärjestelmä?

Viikkokysymyksen aika on täällä taas ja tällä kertaa aihe koskee Huawein kehittämää HarmonyOS-käyttöjärjestelmää. HarmonyOS on nähty Suomessa ainoastaan uusissa Watch 3 -sarjan älykelloissa, mutta se on saatavilla valikoiduilla markkinoilla tableteille, älytelevisioille, IoT-laitteille sekä Kiinassa erityisesti älypuhelimille.

HarmonyOS on Huawein kehittämä käyttöjärjestelmä, joka on suunnattu monille laitteille. Tableteilla ja puhelimilla se perustuu pitkälti Googlen avoimen lähdekoodin Androidiin, mutta mukaan on tuotu Huawein omia teknologioita ja toteutuksia. Huawein mukaan HarmonyOS on mikrokerneliin perustuva käyttöjärjestelmä. Uusi käyttöjärjestelmä tukee monipuolisesti erilaisia tuotteita, kuten älypuhelimia, älykaiuttimia, tietokoneita, älykelloja, langattomia kuulokkeita, autoja sekä tabletteja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomessa HarmonyOS-käyttöjärjestelmää ei todennäköisesti kannata odottaa puhelimille kovinkaan nopeasti, sillä Huawei julkaisi globaaleille markkinoille Android-pohjaisen EMUI 12 -käyttöliittymän. Huawei on vahvistanut suunnittelevansa uusien älytelevisioiden tuomista HarmonyOS-käyttöjärjestelmällä myös Pohjoismaihin, jonka lisäksi käyttöjärjestelmä nähdään osana älykelloja ja tabletteja.

Tällä kertaa viikkokysymyksessä koitetaan saada selvyys siihen, kiinnostaako HarmonyOS-käyttöjärjestelmä SuomiMobiilin lukijoita. Anna äänesi alapuolella olevassa kyselyssä.

Tämä äänestys on päättynyt (2 years)

Kiinnostaako Huawein kehittämä HarmonyOS-käyttöjärjestelmä?

Kyllä kiinnostaa!
60.71%
Ei kiinnosta, pysyttelen Android- tai iOS-käyttöjärjestelmässä.
39.29%
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei