HMDNokiaYleinen

Uusi Nokia-puhelin paljastui viranomaistiedoista – vahvistus muutamalle mielenkiintoiselle yksityiskohdalle

Vuotanut kuva Nokia G50 -puhelimesta.

Yhdysvaltain telehallintovirasto FCC on julkaissut tietokantaansa tietoja toistaiseksi julkaisemattomasta Nokia-älypuhelimesta. Tuttuun tapaan mitään kovin mullistavaa ei tiedoista paljastu, mutta joitakin tiedonmurusia saadaan irti lukuisista julkaistuista tiedostoista.

Tulevan Nokia-puhelimen mallikoodi on TA-1374, mutta se tunnetaan myös mallikoodilla N1374DL. Puhelimen sertifiointitiedot paljastavat, että laite tarjoaisi 5G-yhteydet, Bluetooth 5.1 -tuen, NFC:n ja FM-radion. Akku tulee olemaan kooltaan 4370 milliampeerituntia, joka on pitkälti samaa kokoluokkaa kuin Nokia X20 -puhelimessa. Tiedot paljastavat tuettuna olevan jopa 24 watin tehoinen pikalataus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tiedostoista paljastuu puhelimen kehyksien viivapiirros, josta voidaan päätellä myös muutamia yksityiskohtia. Puhelimen oikeassa kyljessä on äänenvoimakkuuspainikkeet sekä virtapainike, johon on integroitu sormenjälkilukija. Vasemmassa kyljessä on Google Assistant -painike. Lisäksi puhelimen alareunassa voidaan nähdä olevan kaiutin, USB-C-liitin sekä kuulokeliitin.

Kyseessä saattaa olla jokin versio Nokia G50 -puhelimesta, joka nähtiin virallisessa vuodossa jo HMD Globalin toimesta viime viikolla. Lisäksi HMD Globalilta on odotettu Nokia G300 -puhelinta, joten kyseessä saattaa olla myös hieman parempi Nokia G -malliston uutuuslaite. HMD Globalilta on odotettu myös Nokia X100 -puhelinta, joka saattaa olla pitkästä aikaa huippuluokan Nokia-puhelin.

Lähde: Nokiamob.net, FCC (TA-1374)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD