AppleYleinen

Vuotaja: Applelta saatetaan nähdä sittenkin AMOLED-näytöllä varustettu iPhone SE ensi vuonna

3. sukupolven Applen iPhone SE.

Viimeisten kuukausien aikana on uutisoitu Applen epävarmuuksista edullista iPhone SE -puhelinta kohtaan. Vielä marraskuussa Applella ei ollut varmuutta siitä, millainen iPhone SE -puhelimesta tarkalleen ottaen tehtäisiin. Tammikuun alussa puolestaan uutisoitiin siitä, että Apple olisi toistaiseksi hautaamassa iPhone SE -sarjan.

Nyt luotettavana pidetty Apple-analyytikko Ming-Chi Kuo on kertonut Twitter-tilillään, että Apple on jälleen suunnittelemassa uuden sukupolven iPhone SE -puhelinta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuon mukaan seuraava iPhone SE rakentuisi iPhone 14 -puhelimen runkoon ja puhelin saisi 6,1 tuumaisen AMOLED-näytön. Kyseessä olisi ensimmäinen OLED-paneelilla varustettu iPhone SE -puhelin, kun tähän asti SE-sarjassa on nähty LCD-paneeleita. Näyttöpaneelit Applelle valmistaisi BOE.

Lisäksi iPhone SE -puhelimessa Apple käyttäisi omaa 5G-peruskaistasirua, joka olisi valmistettu 4 nanometrin viivanleveydellä. 5G-siru tukisi ainoastaan Sub6-taajuutta ilman mmWave-tukea. Seuraava iPhone SE olisi ikään kuin koekaniini kyseiselle 5G-sirulle. Tällöin ongelmat eivät ulottuisi kalliimpiin ja Applelle tuottoisampiin malleihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Applen omat 5G-sirut voitaisiin tämän jälkeen nähdä lippulaivamalleissa vuonna 2024. Tällä hetkellä sirun suurimmat tekniset haasteet liittyvät mmWave- sekä satelliittiviestintään. Sirun pitäisi tukea kyseisiä tekniikoita, jotta se olisi käyttökelpoinen esimerkiksi kalliimmissa iPhone Pro -malleissa.

Kuon mukaan iPhone SE -puhelimen tuotanto alkaisi vuoden päästä, eli vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla.

Lähde: Kuon Twitter-tili

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple