AppleYleinen

Vuotaja: Applen ensi vuoden iPhone-puhelimissa saatetaan nähdä osittain pyöristetty muotoilu

Apple iPhone 14 Pro

Huhut Applen ensi vuoden iPhone 15 -sarjan älypuhelimista ovat liikkeellä hyvissä ajoin ennen ensi syksyn julkaisua. Aiemmin tänä syksynä Apple itse on kertonut siirtyvänsä Lighning-portista USB-C-porttiin. Apple-analyytikkona tunnettu Ming-Chi Kuo veikkaa, että USB-C-portti nähdään jo ensi vuoden iPhone 15 -sarjassa.

Toinen suuri muutos iPhoneissa olisi, että fyysiset painikkeet, eli äänenvoimakkuuspainikkeet sekä virtapainike muuttuisivat ensi vuoden iPhone 15 Pro -malleissa kiinteäksi osaksi runkoa. Perusmalleissa painikkeet säilyisivät edelleen fyysisinä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt ShrimpApplePro niminen Twitter-käyttäjä on kertonut Twitter-tilillään, että Applelta oltaisiin näkemässä ensi vuoden puhelimissa hieman uudistettu muotoilu. Tulevassa iPhone 15 -sarjassa nähtävä muotoilu voisi olla tuttua viime vuoden 14 ja 16 tuumaisista MacBook Pro -tietokoneista ja puhelimet voisivat noudattaa MacBookkien alareunojen pyöreämpää muotoilua.

Edelliset kolme sukupolvea, eli iPhone 12-, 13- ja 14 -malleissa on nähty suorakulmainen laatikkomainen muotoilu, joita ennen muotoilu oli pitkään pyöristetty. Nyt vuorossa olisi siis tasareunaisen sekä pyöreämmän muotoilun yhdistäminen. Lopputulos voisi näyttää samalta kuin Applen vuonna 2013 julkaisema iPhone 5C -puhelin. Kyseisessä mallissa puhelimen alareuna oli pyöristetty kohti takakuorta. Vastaavasti yläreuna oli tasainen näytön kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensi vuoden iPhonen toteutus voisi näyttää tältä. Kuva: ShrimpApplePro niminen Twitter-tili

Muotoilun lisäksi ShrimpApplePro jatkaa, että titaanista valmistettu iPhone-puhelin on mahdollinen, mutta ei vielä varmaa. Huhu titaanista valmistetusta iPhone-puhelimesta ei ole uusi, vaan jo syyskuussa huhut titaanista valmistetusta iPhone 15 -sarjan puhelimesta lähtivät liikkeelle. Tästä huolimatta Applelta nähdään ShrimpApplePron mukaan edelleen myös ruostumattomasta teräksestä valmistettu iPhone.

Titaanin etuna olisi se, että materiaali on ruostumatonta terästä kevyempää ja samalla kestävämpää. Titaanin lisäksi puhelimessa nähtäisiin myös lasipinnoitusta. Todennäköisesti titaanista valmistettu iPhone olisi nimeltään iPhone 15 Ultra. Applen on huhuiltu muuttavan ensi vuonna perus- ja Pro-mallien eroja entisestään ja tuovan Ultra malliin entistä enemmän muutoksia. Tällaisia muutoksia voisi olla esimerkiksi periskooppikamera, jolla mahdollistetaan iPhone-puhelimen kameralle entistä parempi zoomaus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Titaanista valmistettu iPhone olisi Applen ensimmäinen kerta, kun titaania käytetään materiaalina iPhonessa. Apple on käyttänyt aiemmin titaania Apple Watch -kellojen materiaalina ja esimerkiksi Apple Watch Ultra on valmistettu titaanista. Edullisempaan Apple Watch 8 -älykelloon on valittavissa tilaamisen yhteydessä titaaninen kehys.

Huhut puhuvat myös siitä, että tulevaisuudessa myös iPad-tableteissa sekä MacBook-tietokoneissa nähtäisiin materiaalina titaania. Applen kerrotaan tutkineen titaanikoteloiden käyttökelpoisuutta kyseisten laitteiden valmistamisessa.

Lähde: ShimpApplePron Twitter-tili, MacRumors

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple