MotorolaYleinen

Vuoto: Motorolalta tulossa todellinen lippulaiva 200 megapikselin kameralla, 125 watin pikalatauksella ja julkaisemattomalla Snapdragon-huippupiirillä

Motorola Moto G200 on yksi tuoreimmista huippupuhelimista.

Motorola julkaisi viime vuoden lopulla kotimarkkinoillaan Kiinassa uuden Motorola Edge X30 -huippupuhelimen, joka oli yhtiön ensimmäinen Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiriin perustuva laite. Puhelinta odotetaan globaalisti myyntiin Motorola Edge 30 Pro -nimellä, mutta tämän lisäksi Motorola kehittää kovaa tahtia vieläkin parempaa lippulaivapuhelinta. Puhelimen koodinimi on Motorola ”Frontier”.

Puhelimesta on vuotanut tarkkoja yksityiskohtia saksalaisen Techniknews.net-sivuston lähteiden kautta. Motorola Frontier tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen huippupuhelin, jos nyt vuotaneet tiedot pitävät paikkansa. Toistaiseksi kuvia ei ole vuotanut, mutta puhelinta odotetaankin markkinoille vasta tämän vuoden toisella puoliskolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorolan kerrotaan tarjoavan puhelimessa Qualcommin seuraavan sukupolven Snapdragon-järjestelmäpiirin, jonka koodinumero on ”SM8475”. Toistaiseksi järjestelmäpiiristä ei ole tarkkoja tietoja, mutta kyseessä pitäisi olla seuraaja tällä hetkellä tuoreimmalla Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirille, jonka koodinumero on ”SM8450”. Puhelimessa pitäisi olla myös 6,67 tuuman kokoinen kaartuva POLED-näyttöpaneeli, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä 144 hertsin virkistystaajuus.

Motorola Edge X30 saattaa tulla globaalisti myyntiin Motorola Edge 30 Pro -nimellä.

Kameroiden osalta kyseessä on todella mielenkiintoinen laite. Motorola tulee hyödyntämään erittäin tarkkaa 200 megapikselin kamerasensoria, joka perustuu Samsungin uusimpaan HP1-sensoriin. Kyseessä saattaa olla maailman ensimmäinen älypuhelin 200 megapikselin kameralla. Lisäksi Motorola tarjoaa puhelimessa 50 megapikselin ultralaajakulmakameran sekä 12 megapikselin tasoisen telekameran. Etukameran osalta tarjolla on 60 megapikselin tasoinen sensori. Megapikseleitä ei Motorola Frontier -puhelimesta puutu. Vuodon mukaan etukamerassa pitäisi olla tuki myös Snapdragonin uudelle ”Always on” -toiminnolle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos nämä tekniset tiedot eivät vielä saaneet kiinnostusta heräämään, niin Motorola tulee tarjoilemaan uusia innovaatioita myös latausratkaisujen kanssa. Puhelimessa kerrotaan olevan tuki erittäin tehokkaalle 125 watin langalliselle pikalataukselle USB-C-liittimen kautta. Lisäksi Motorola tulee tarjoamaan 50 watin tasoisen langattoman latauksen. Akun koosta ei valitettavasti vielä ole tarkkoja tietoja olemassa. Puhelimeen voidaan odottaa myös Android 12 -käyttöjärjestelmää, 8 tai 12 gigatavua RAM-muistia sekä 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Muita tietoja ei valitettavasti ole vielä olemassa, eikä julkaisuajasta ole tietoja. Todennäköisesti seuraavan sukupolven Snapdragon-järjestelmäpiiri julkaistaan vasta vuoden kolmannella neljänneksellä, joten nyt paljastunutta laitetta ei kannata odottaa ennen sitä.

Lähde: Techniknews.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Ei ihan megapikseleitä sentään tarjoa langaton lataus! 😄

    1. Kyllä sielläkin megapikseleitä voi olla! 🙂

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola