SamsungYleinen

Vuoto paljastaa Galaxy Z Fold 4- ja Galaxy Z Flip 4 -puhelimien suurimmat päivitykset – parempi näytönalainen kamera ja pienempi sarana

Samsung Galaxy Z Fold 4

Samsungin odotettu Unpacked-tilaisuus lähenee kovaa tahtia, sillä se järjestetään jo 10. elokuuta. Tilaisuudessa odotetaan taittuvanäyttöisiä Galaxy Z Fold 4- ja Galaxy Z Flip 4 -puhelimia, mutta myös Galaxy Watch 5 -sarjan älykelloja sekä Galaxy Buds 2 Pro -kuulokkeita. Nyt nettiin on vuodettu tarkempia tietoja Samsungin uusien puhelimien suurimmista päivityksistä verrattuna viime vuoden malleihin.

Galaxy Z Fold 4 -puhelimessa kerrotaan olevan aikaisempaa miellyttävämpi katselukokemus, sillä Samsung on parantanut näytönalaista etukameraa laitteen sisällä. Viime vuonna Samsung otti käyttöön näytönalaisen etukameran, mutta se oli vahvasti nähtävillä ja kuvien laatu oli todella heikko. Nyt Samsung on parantanut näytön pikselijärjestystä ja parantanut pikselitiheyttä. Kameran kohdalla on aikaisemman 94 pikseliä tuumaa kohden nyt 132 pikseliä tuumaa kohden.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tämän muutoksen ansiosta etukamera on aikaisempaa huomaamattomampi ja näyttö on sen kohdalla pitkälti samanlainen kuin muukin näyttö. Vuoto ei kuitenkaan paljasta, onko Samsung pystynyt parantamaan etukameran tuottamaa kuvanlaatua merkittävästi, sillä Galaxy Z Fold 3:n kohdalla laatu oli todella heikko.

Samsung Galaxy Z Fold 4

Galaxy Z Fold 4 -puhelimesta on kerrottu myös tietoja kameroista. Takaosan kolmoiskamera tulee koostumaan 50 megapikselin pääkamerasta, 12 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 10 megapikselin ”Space Zoom Lens” -telekamerasta. Tämän avulla pystytään tarjoamaan 3x optinen zoomaus ja 30x digitaalinen zoomaus. Puhelimen ulkopuolen näytössä on 10 megapikselin selfiekamera ja sisäpuolen näytössä on 4 megapikselin tasoinen näytönalainen etukamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuodon mukaan Samsung on parantanut muun muassa yökuvausta, sillä pääkamerassa on 23 prosenttia kirkkaammat pikselit. Videokuvausta on parannettu optisella kuvanvakautuksella sekä elektronisella vakautuksella. Vuodon mukaan Samsung tulee tarjoamaan Galaxy Z Fold 4 -puhelimelle myös uniikkeja kamerakokemuksia. Esimerkiksi näytön toisella puolella voidaan zoomata kuvaa ja toisella puolella on esikatselu siitä normaalissa koossa.

Samsung Galaxy Z Flip 4

Samaisessa vuodossa on paljastettu myös Galaxy Z Flip 4 -puhelimen muutamia suuria muutoksia. Samsung on pystynyt pienentämään saranan viemää aluetta puhelimen sisällä jopa 6 millimetrillä. Tämän ansiosta yhtiö on pystynyt laittamaan uutuuspuhelimeen 12 prosenttia suuremman akun, sillä akku on noussut 3300 milliampeeritunnista jopa 3700 milliampeerituntiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuotaneen kuvan perusteella Samsung kertoo Galaxy Z Flip 4 -puhelimen latautuvan yli 50 prosentin varaukseen vain 30 minuutissa 25 watin pikalatauksella. Tämä tarkoittaisi akkua olevan 6,5 tunniksi striimaamista varten sekä 2,5 tunniksi videokuvausta tai videopuheluita varten.

Tarkemmin Galaxy Z Fold 4 -puhelimeen voi tutustua aikaisemmista artikkeleistamme tämän linkin takaa ja Galaxy Z Flip 4 -puhelimeen vastaavasti tämän linkin takaa.

Samsung Galaxy Z Flip 4

Samsung Galaxy Z Fold 4

Lähde: Twitter (twiitit jo poistettu)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung