SamsungYleinen

Vuoto: Samsungilta tulossa Galaxy Tab S8 Ultra -huipputabletti suurella 14,6 tuuman OLED-näytöllä

Samsung Galaxy Tab S7+

Samsungilta on totuttu näkemään uusi huippuluokan tabletti joka vuosi, mutta tänä vuonna luvassa saattaa olla peräti kolme uutta mielenkiintoista tablettia. Viime vuonna Samsung esitteli Galaxy Tab S7- ja Tab S7+ -tabletit, ja mallisto laajeni hiljattain keskihintaisella Galaxy Tab S7 FE 5G -mallilla. Samsungilta odotetaan tuoreimpien tietojen mukaan tänä vuonna myös Galaxy Tab S8 -malliston huipputabletteja, joista on nyt kuultu uusia tietoja.

Eteläkorealaiset lähteet ovat kertonut yksityiskohtaisempia tietoja tulevista Galaxy Tab S8 -sarjan tableteista, joita saattaa tällä kertaa olla luvassa jopa kolme kappaletta, joiden koodinimet ovat ”Basquiat1”, ”Basquiat2” ja ”Basquiat3”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Basquiat1 on malliston edullisin laite, eli todennäköisesti Galaxy Tab S8. Tabletissa on nähtävästi 11 tuuman kokoinen TFT-näyttöpaneeli, jossa on 120 hertsin virkistystaajuus. Tablettiin on odotettu myös 8000 milliampeeritunnin akkua sekä 45 watin tehokasta pikalatausta. Tehoista pitäisi olla vastaamassa seuraavan sukupolven tehokkain järjestelmäpiiri, mutta toistaiseksi ei ole tietoa saako laite Exynos- vai Snapdragon-järjestelmäpiirin. Tabletissa on tietojen mukaan myös 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Lähteiden mukaan tabletin yksi kohokohta on vain 0,63 senttimetriä paksu rakenne.

Basquiat2 on taasen seuraaja viime vuoden Galaxy Tab S7+ -mallille, joten kyseessä on todennäköisesti Galaxy Tab S8+. Tabletissa on kerrottu olevan suuri 12,4 tuuman OLED-näyttöpaneeli, jossa on myös 120 hertsin virkistystaajuus. Tablettiin odotetaan myös 10090 milliampeeritunnin jättiakkua ja tukea 45 watin pikalataukselle. Tehoista pitäisi vastata myös sama järjestelmäpiiri kuin muissakin malleissa, ja mukana on 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Samsungin on kerrottu tarjoavan laitteessa lisäksi näytönalaisen sormenjälkilukijan. Galaxy Tab S8+ tulee olemaan 575 gramman painoinen ja se on vain 0,57 senttimetriä paksu.

Malliston kärkimalli on kuitenkin Basquiat3, joka on nimeltään mahdollisesti Galaxy Tab S8 Ultra. Samsungin odotetaan tarjoavan laitteessa jättimäisen 14,6 tuuman OLED-näyttöpaneelin, jossa on 120 hertsin virkistystaajuus. Tabletissa on kerrottu olevan suuri 12000 milliampeeritunnin akku, joka tukee 45 watin pikalatausta. Lisäksi mukana on tietojen mukaan myös sama huippuluokan järjestelmäpiiri, 8 tai 12 gigatavua RAM-muistia sekä 128 tai 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Galaxy Tab S8 Ultran painoksi on kerrottu 650 grammaa ja paksuudeksi 0,55 senttimetriä.

Samsung tulee tarjoilemaan tietojen mukaan kaikissa malleissa myös tuen S Pen -kosketusnäyttökynälle. Galaxy Tab S8 -sarjan laitteet saavat myös neljä kaiutinta, 8 megapikselin etukamerat sekä 13 + 5 megapikselin takakamerat. Nähtävästi Galaxy Tab S8 Ultran etuosassa saatetaan nähdä kaksoiskamera, joka koostuu 16 megapikselin pääkamerasta sekä 5 megapikselin ultralaajakulmakamerasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikista tulevista tableteista on tarkoitus julkaista Wi-Fi-, LTE- ja 5G-versiot. Tietojen mukaan Galaxy Tab S8 olisi hinnaltaan noin 740 dollaria, Galaxy Tab S8+ vastaavasti 1120 dollaria ja Galaxy Tab S8 Ultra jopa 1320 dollaria. Samsungin odotetaan julkaisevan tabletit myöhemmin tämän vuoden aikana, mutta tarkkaa julkaisuajankohtaa ei vielä ole tiedossa.

Lähde: Twitter (Tron)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung