AndroidXiaomiYleinen

Vuoto: Xiaomi kehittää kahta Android One -puhelinta, joissa on sormenjälkilukija näytössä

Xiaomi Mi A2 ja Mi A2 Lite.

Xiaomi on kehittämässä kahta uutta Android One -käyttöjärjestelmään pohjautuvaa älypuhelinta, asiasta raportoi XDA-Developers.com -sivusto. Tietojen mukaan tulevien puhelimien koodinimet olisivat ”bamboo_sprout” ja ”cosmos_sprout”. Lisäksi on paljastunut ”pyxis” -koodinimen omaava älypuhelin.

Sivusto arvelee, että ”pyxis” -koodiniminen puhelin voisi olla Kiinassa julkaistava seuraaja Mi 6X -puhelimelle. Viime vuonna Mi 6X oli sama puhelin kuin Euroopassa myyntiin tuotu Mi A2 -puhelin. Luonnollisesti ”pyxis” voisi siis olla sama puhelin kuin ”bamboo_sprout” tai ”cosmos_sprout”, jotka ovat tarkoitettu Euroopan markkinoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mielenkiintoinen tieto kaikista kolmesta puhelimesta on se, että niissä on näytönalainen sormenjälkilukija. Kyseessä olisivat siis Xiaomin ensimmäiset Android One -puhelimet uudenlaisella sormenjälkilukijalla. Tietojen mukaan puhelimissa olisi myöskin 32 megapikselin etukamerat, mutta takakameroista ei ole toistaiseksi minkäänlaista tietoa.

Toistaiseksi ei ole tarkka tietoa, mitä järjestelmäpiiriä Xiaomi tulee käyttämään tulevissa Android One -älypuhelimissa, mutta jo nyt on lähes varmaa, ettei mikään kolmesta paljastuneesta laitteesta tule saamaan Qualcommin tehokkainta Snapdragon 855 -järjestelmäpiiriä. Todennäköisesti Xiaomi tulee jatkamaan Android One -tuotemallistoaan edelleen keskihintaluokan laitteilla. Viime vuonna Mi A2 -puhelimessa oli Snapdragon 660 -järjestelmäpiiri, joten tulevassa laitteessa saatettaisiin nähdä Snapdragon 675 -järjestelmäpiiri.

Xiaomi on aikaisemmin julkaissut Mi A1-, Mi A2- ja Mi A2 Lite -puhelimet, joissa on ollut Android One -käyttöjärjestelmä, joten tulevat puhelimet voivat luonnollisesti olla Mi A3 ja Mi A3 Lite, mutta mitään varmaa virallisista mallinimistä ei toistaiseksi ole. XDA-Developers.com -sivusto on löytänyt myös aikaisemmin ”orchid_sprout” -koodinimisen puhelimen, joka olisi luonnollisesti Android One -laite, mutta sivusto kertoo, että Xiaomi on saattanut lopettaa tämän puhelimen kehittämisen.

Xiaomi julkaisi Mi A2 -puhelimet Euroopassa viime vuonna heinäkuun lopussa, joten todennäköisesti tulevia Android One -puhelimia saadaan vielä muutama kuukausi odotella.

Lähde: XDA-Developers.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android