WhatsAppYleinen

Myös Suomessa leviämään lähtenyt tieto oli valetta – WhatsApp ei lakkaa toimimasta valituilla puhelimilla vuodenvaihteessa

WhatsAppin logo

WhatsApp on erittäin suosittu pikaviestipalvelu ympäri maailmaa. Viime päivinä netissä on lähtenyt leviämään tietoa siitä, että WhatsApp on tiputtamassa tuen useilta Android-puhelimilta vuodenvaihteessa.

Muun muassa GizChina raportoi tuen loppuvan noin 50 puhelimelta, ja sama tieto lähti leviämään myös Suomessa Alma Median lehdissä, joita ovat muun muassa Kauppalehti, Mikrobitti, Talouselämä sekä Tivi. Tieto oli kuitenkin täysin väärä, eikä pitänyt paikkaansa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alkuperäisen raportin mukaan WhatsApp poistaisi tuen Android 4.1 -versioon perustuvilta laitteilta. Listattuja laitteita oli noin 50 kappaletta, mutta luettelo oli hyvin satunnainen. Listaukseen ei siis ole mitään uskomista. Jos WhatsApp tiputtaisi tuen Android 4.1 -versiolta, niin listaus kattaisi useita satoja puhelinmalleja.

Muutoksia WhatsAppin vähimmäisvaatimuksiin ei ole tehty.

WhatsAppin tukisivustolla todetaan edelleen, että sovellus vaatii toimiakseen Android 4.1 tai sitä uudemman version. Muutoksia tähän asiaan ei ole tulossa ja vähimmäisvaatimukset pysyvät ennallaan myös vuoden vaihtuessa. Muutoksia saattaa kuitenkin tulla myöhemmin, mutta ainakaan tällä hetkellä sellaisesta ei ole kerrottu. WhatsApp tiputtaa toisinaan tuettujen listalta pois vanhempia Android- ja iOS-versioita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

WhatsApp on muokannut tuettujen käyttöjärjestelmien listausta viimeksi 24. lokakuuta 2022, jolloin tuki päättyi iOS 10- ja iOS 11 -käyttöjärjestelmään perustuvilta puhelimilta. Tällä hetkellä minimivaatimus on iOS 12 -versio.

Leviämään lähtenyt tieto oli siis virheellinen ja Android 4.1 -käyttöjärjestelmään perustuvilla puhelimilla WhatsAppin käyttö jatkuu myös vuonna 2023. Eli myös 1. tammikuuta 2023 WhatsApp toimii kaikilla samoilla puhelimilla kuin tällä hetkelläkin. Asiaa on vielä vahvistanut myös WhatsAppin muutoksista hyvin perillä oleva WABetaInfo-käyttäjä Twitterissä.


Lähde: Xatakandroid.com (espanjaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:WhatsApp