ArvostelutHuaweiYleinen

Testissä Huawei Watch GT 3 SE – tuttu kello aikaisempaa edullisemmin

Huawei Watch GT 3 SE

Huawei Watch GT 3 SE on yksi uusimmista Huawein älykelloista, joka tarjoaa tuttuja toimintoja aikaisempaa edullisemmin. Älykello laajentaa jo entuudestaan laajaa mallistoa, johon on kuulunut tyyliin keskittyvät Watch GT 3– ja Watch GT 3 Pro -älykellot. Huawei on erikoisesti tuonut SE-mallin tähän mallistoon, vaikka kyse on pääosin vain karsitummasta Huawei Watch GT Runner -kellosta.

Älykellossa on panostettu keveyteen, sillä Huawei Watch GT 3 SE:n painoksi on ilmoitettu 35,6 grammaa. Kellossa on pyöreä 1,43 tuuman AMOLED-näyttöpaneeli, jota on suojaamassa Gorilla Glass -lasipinta. Laitteessa on HarmonyOS-käyttöjärjestelmä, kahden viikon akunkesto sekä langaton lataus. Mukana on myös muista älykelloista tutut terveys- ja urheilutoiminnot.

Suomessa Huawei Watch GT 3 SE on tullut myyntiin marraskuussa 2022. Laitteen suositushinta on 199 euroa ja tarjolla on kaksi väriversiota, jotka ovat musta Graphite Black sekä vihreä Wilderness Green.

Tässä artikkelissa tulemme tutustumaan Huawei Watch GT 3 SE -älykelloon muutaman viikon aktiivisen käytön perusteella. Artikkelissa tarkastelemme älykellon ominaisuuksia, rakennetta sekä yleistä käyttökokemusta. Alapuolella on vielä listattuna älykellon tärkeimmät ominaisuudet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Watch GT 3 SE

 • Näyttö: 1,43 tuumaa, AMOLED (466 x 466), tukee kosketusta
 • RAM-muisti: 32 megatavua
 • Tallennustila: 4 gigatavua
 • Yhteydet: Bluetooth 5.2
 • Akku: 451 milliampeerituntia (ei irrotettava)
 • Lataus: 10 watin langaton lataus (laturi toimitetaan mukana)
 • Käyttöjärjestelmä: HarmonyOS 3.0 (LiteOS)
 • Sensorit: GPS, kiihtyvyysanturi, gyroskooppi, valoanturi, ilmanpaineanturi, lämpösensori, sykeanturi, SpO2
 • Mitat: 46,4 x 46,4 x 11 millimetriä
 • Paino: 35,6 grammaa (ilman ranneketta)
 • Valmistusmateriaalit: Polymeerikuitu / silikoniranneke
 • Vedenkestävyys: 5 ATM
 • Värit: Musta ja vihreä
 • Tuetut laitteet: HarmonyOS 2+, Android 6.0+ tai iOS 9.0+
 • Hinta: 199 euroa

Myyntipakkaus

Huawei Watch GT 3 SE:n myyntipakkauksen sisältö.

Huawei toimittaa älykellon perinteisessä vaaleassa myyntipakkauksessa, jota koristaa kuva laitteesta. Myyntipakkausta avatessa ensimmäisenä esille tulee itse Huawei Watch GT 3 SE -älykello omasta syvennyksestään. Pahvitasanteen alapuolelta löytyy kaksi lokeroa, joista toisesta löytyy pikakäyttöopas ja takuutietoja. Toisesta löytyy langaton laturi. Älykellon mukana toimitetaan siis kaikki, mitä voikin odottaa saavansa, joten yllätyksiä ei ole tarjolla.

Kevyt rakenne

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Watch GT 3 SE perustuu pitkälti Watch GT Runneriin, jonka takia rakenteessa on paljon samoja elementtejä. Uutuusversiossa on jälleen panostettu kevyeen toteutukseen ja materiaalit eivät ole yhtä laadukkaita kuin muissa Watch GT 3 -sarjan kelloissa.

Kellon tärkein rakennusmateriaali on polymeerikuitu, joka on kevyt ja kestävä materiaali. Kelloon on laitettu myös titaaniseoksesta valmistettu kruunupainike. Rannekkeen Huawei on valmistanut antibakteerisesta silikonista, jonka on luvattu takaavan miellyttävän käyttömukavuuden esimerkiksi juostessa.

Huawein mukaan Watch GT 3 SE painaa ainoastaan 35,6 grammaa, joka on hieman jopa Watch GT Runneria vähemmän. Kello tuntui erittäin kevyeltä ja miellyttävältä pitää verrattuna useisiin muihin Huawein kelloihin. Huawei on ilmoittanut mitoiksi 46,4 x 46,4 x 11 millimetriä, joten kyseessä ei ole kuitenkaan kaikista kompaktein älykello.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ulkoisesti Watch GT 3 SE on lähes identtinen Watch GT Runnerin kanssa. Kellon näyttölasi on pienessä syvennyksessään, jotta se ei ole aina ottamassa ensimmäisenä osumaa. Kellon kehyksenä on numerot viiden minuutin välillä, joka helpottaa kellonajan lukemista. Huawei ei ole pyrkinyt tekemään kellosta mitään saumatonta tai erityisen tyylikästä, vaan se on juuri sellainen, mitä sporttikellolta voikin odottaa.

Kellon rakenne on mattapintainen ja yleisilmeeltään kulmikas. Huawei on laittanut kellon oikeaan reunaan aikaisemmistakin kelloista tutun kruunupainikkeen. Kyseessä on pyöreä ja keltaisella ympyrällä varusteltu yksityiskohta. Painikkeessa on pitoa parantavia uria. Huawei Watch GT 3 SE:n oikeassa kyljessä on kruunupainikkeen ohella ohjelmoitava pikapainike. Oletusarvoisesti painikkeesta päästään käsiksi urheilutiloihin ja aloittamaan nopeasti harjoituksen. Kellon oikeaan kylkeen on asetettuna myös kaiutin.

Vasemmassa kyljessä on ainoastaan reikä mikrofonia varten. Takaosaltaan kello on pääsiassa tuttua polymeerikuitua, mutta keskiosassa on ergonomisesti suunniteltu hieman ulkoneva ”2,5D-kupoli”, joka on päällystetty kiillotetulla kaarevalla muovilla. Ulkonevassa alueessa on optinen sykesensori. Takaosaan on laitettu tuttuun tyyliin myös vaadittavia sertifiointitietoja pienellä präntillä.

Huawei Watch GT 3 SE -kellosta on tehty 5 ATM -luokituksen mukaisesti vedenkestävä. Kellon kanssa voi mennä ilman pelkoa hajoamisesta esimerkiksi suihkuun tai uimaan, sillä se kestää vettä aina 50 metrin syvyyteen asti. Myöskään hien ei pitäisi vaikuttaa millään tavalla älykellon toimintaan. Testijakson aikana kelloa pidettiin ranteessa lähes jatkuvasti ja se altistui vedelle päivittäin, eikä se vaikuttanut käyttöön.

Testijakson aikana kelloon ei tullut merkittäviä kulumisen jälkiä, vaan se pysyi yllättävän hyvänä. Näyttöä on Huawein mukaan suojaamassa Gorilla Glass -lasipinta, mutta mitään tarkkaa versiotietoa ei annettu. Lasi tuntui kuitenkin kestävän hyvin, eikä testijakson aikana siihen tullut merkittäviä naarmuja. Monissa älykelloissa Huawei on käyttänyt safiirilasia, joten perinteisemmän lasin voidaan olettaa naarmuuntuvan selvästi herkemmin.

Kellon mukana tuleva silikoninen ranneke ei ole kaikista paras, vaan se on melko perinteinen. Rannekkeella on suuri vaikutus siihen, miten kello asettuu ranteeseen ja onko sitä miellyttävää käyttää. Itse koin rannekkeen hieman hiostavan käytössä ja toisinaan se tuntui ahdistavalta. Kyseessä ei ole yhtä hyvin viimeistelty ranneke kuin monissa muissa Huawein kelloissa. Huawei on suunnitellut Watch GT 3 SE:n onneksi niin, että ranneke on itse vaihdettavissa. Jos ei halua käyttää mukana tulevaa ranneketta, niin kelloon voi asettaa monia muita 22 millimetrin levyisiä rannekkeita.

Teknisesti erittäin tuttua

Teknisesti Huawei Watch GT 3 SE on myös lähes identtinen Huawei Watch GT Runnerin kanssa, joka oli myös täysin odotettavissa. Huawei luottaa siis jo hyviksi todettuihin ratkaisuihin, vaikka toki muutoskin olisi toisinaan hyvästä.

Näytön osalta Huawei luottaa tuttuun toteutukseen, sillä Huawei Watch GT 3 SE -kellossa on kookas 1,43 tuuman kokoinen pyöreä AMOLED-näyttö. Näytön tarkkuus yltää 466 x 466 pikselin tasolle, joten tarjolla on kiitettävät 326 pikseliä tuumaa kohden. AMOLED-tekniikan ansiosta näyttö toistaa värit laadukkaasti ja samalla näytössä musta näyttää oikeasti mustalta.

Näytön kirkkautta Huawei ei ole erikseen ilmoittanut, mutta testijakson aikana näytöstä tuntui saavan kiitettävästi selvää myös kirkkaassa auringonvalossa. Älykello tukee myös automaattista kirkkautta. Näytön kirkkaus vaihtuu automaattisesti olosuhteiden mukaan sisäänrakennetun ympäristövalosensorin avulla. Huawei Watch GT 3 SE:n käyttäjä pystyy lisäksi säätämään näytön kirkkautta oman mielensä mukaan kellon asetuksien kautta.

Huawei Watch GT 3 SE tukee lisäksi always-on-display-toimintoa. Ominaisuuden avulla kellonaika saadaan näkyviin sammutetulle näytölle jatkuvasti. Kaikissa esiasennetuissa kellotauluissa on omat Always-on-display-kellotaulunsa, joten käyttäjän ei tarvitse sitä aina erikseen päättää.

Yksi karsittu ominaisuus Watch GT 3 SE -älykellossa koskee kruunupainiketta. Muissa Watch GT 3 -sarjan kellossa ja Watch GT Runner -kellossa nähtiin pyöritystä tukeva kruunupainike, mutta sitä ei Watch GT 3 SE ole saanut. Kruunupainike pyörii, mutta sillä ei pysty ohjaamaan laitteen käyttöliittymää. Itseä kyseisen ominaisuuden puute hieman hämmästytti, sillä olen tykännyt siitä useissa muissa kelloissa. Nyt laitteen ohjaus on täysin kosketusnäytön ja painettavien sivupainikkeiden varassa.

Huawei ei ole kertonut kovin tarkasti älykellon teknisistä ominaisuuksista. Odotettavasti kellon sisältä löytyy virtapihi ARM Core-M -järjestelmäpiiri, joka on nähty monissa muissakin Huawein kelloissa. Mitään kovin erikoista suorituskykyä ei kellolta kannata odottaa, mutta mielestäni Huawei on saanut esimerkiksi käyttöliittymän optimoitua sulavaksi. Kello toimi jatkuvasti hyvin ja käyttöliittymässä on helppo liikkua.

Kellossa on tuki Bluetooth 5.2 -yhteydelle, jolla kello voidaan yhdistää puhelimeen. Valitettavasti mitään verkkoyhteyksiä, kuten mobiili- tai Wi-Fi-verkkoja ei kellosta löydy, vaan niistä Huawei on päättänyt karsia verrattaessa esimerkiksi kalliimpiin Watch 3 -sarjan kelloihin. Huawei Watch GT 3 SE -kelloon on laitettu 32 megatavua RAM-muistia sekä 4 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Kelloon on mahdollista siirtää musiikkia tai kuvia, mutta kovin paljoa ei 4 gigatavuun mahdu.

Jos haluaa puhua puheluita Watch GT 3 SE -kellon kautta, niin silloin tarjolla on kyllä Bluetooth-yhteyden ylitse tapahtuvat puhelut. Kellossa on sisäänrakennettu kaiutin ja mikrofoni, jotka yhdessä mahdollistavat puheluihin vastaamisen. Henkilökohtaisesti en suuremmin välitä kellon kautta puhumisesta, mutta toki siitäkin voi olla tietyissä tilanteissa hyötyä, esimerkiksi jos ei pysty ottamaan puhelinta pois taskusta.

Akunkeston osalta Huawei Watch GT 3 SE on kuin monet muut Huawein kellot. Huawei on saanut ahdettua kellon sisälle 451 milliampeeritunnin kokoisen akun. Akunkeston on luvattu olevan tyypillisessä käytössä 14 päivää, eli kaksi viikkoa. Akunkesto voi kuitenkin vaihdella selvästi käytön mukaan, sillä raskaassa käytössä Huawei lupaa 7 päivän mittaisen akunkeston.

Huawein mukaan raskaaksi käytöksi lasketaan, jos kelloa käytetään viikossa Bluetooth-puheluihin 30 minuutin ajan, toistetaan musiikkia 30 minuutin ajan, GPS on päällä harjoituksissa 270 minuuttia ja kaikki muut seurantaominaisuudet käytössä. Huawein mukaan GPS:n yhtäjaksoisen päällä olon aikana akku kestää noin 20 tuntia.

Mielestäni akunkesto oli Watch GT 3 SE:n kohdalla samanlainen kuin Watch GT Runnerissa, eli olin erittäin iloinen akunkestosta. Yleisesti omalla käytöllä akunkesto tuntui olevan noin 10 päivää, jos kellossa oli kaikki mittaustoiminnot päällä jatkuvasti ja harjoituksia oli viikossa käytössä noin 3 tuntia. Itse arvostan pitkää akunkestoa älykelloissa, ja sen takia tykkään käyttää Huawein kelloja. Kelloa ei tarvitse joka päivä olla lataamassa, vaan kellon terveyden seurantaominaisuuksista saadaan kaikki hyöty irti.

Huawei Watch GT 3 SE -kelloa ladataan mukana toimitettavalla langattomalla latausalustalla. Tuettuna on 10 watin tehoinen lataus, joka on ollut aikaisemmissakin Huawein älykelloissa. Lataus tuntui olevan perustasolla, eli se ei ollut mitenkään nopea, eikä myöskään liian hidas.

Tuki langattomalle lataukselle helpottaa myös Huawei Watch GT 3 SE -älykellon lataamista, sillä aina ei tarvitse käyttää kellolle suunniteltua laturia. Kelloa voidaan ladata lähes kaikilla langattomilla latausalustoilla, mutta tarvittaessa voi hyödyntää myös älypuhelimien käänteisen langattoman latauksen ominaisuutta.

Terveys- ja urheiluominaisuudet

Huawei Watch GT 3 SE ei eroa merkittävästi Watch GT Runnerin terveys- tai urheiluominaisuuksista, vaan mukana on monet samat toteutukset. Huawein älykelloissa on viime vuosina ollut vahvasti läsnä myös Suomessa tehty kehitystyö, joka nähdään myös uutuuskellossa.

Esimerkiksi kellossa oleva TruSport-algoritmi on kehitetty Suomessa ja se vastaa muun muassa käyttäjän fyysisen aktiivisuuden ja harjoittelun seurannasta. Harjoittelun seurannan ohella TruSport-algoritmi määrittelee yksilölliset, käyttäjän kuntoon perustuvat dynaamiset harjoittelualueet, ja laskee harjoittelun aiheuttaman kuormituksen ja harjoitusvaikutuksen sekä reaaliaikaisen suorituskyvyn ja palautumisajan erilaisista harjoitustyypeistä.

Huawei Watch GT 3 SE hyödyntää viittä satelliittijärjestelmää, jotka ovat GPS, Beidou, GLONASS, Galileo ja QZSS. GPS-yhteydet tuntuivat toimivan testijakson aikana luotettavasti, eikä samanlaisia ongelmia havaittu kuin muutamissa Huawein kelloissa. Edelleen GPS:n löytäminen ja paikantaminen ennen harjoitusta oli kohtuullisen hidasta, mutta parannusta siihenkin oli hieman tullut. Sisäänrakennetun GPS:n ansiosta kello osaa opastaa esimerkiksi takaisin lähtöpaikkaan tutulla ”reitti takaisin” -toiminnolla harjoituksien aikana.

Huawei on laittanut kelloon lisäksi TruSeen 5.0+ -tekniikan, jonka avulla kehittyneempien sensoreiden avulla pystytään mittaamaan sykettä ja sen tarkkuutta aikaisempaa paremmin. Sykkeen mittaamista on kerrottu parannetun erityisesti harjoituksen aikana. Sykeanturia on kehitetty eteenpäin, sillä aikaisemmin neljän fotodiodin avulla mitattu syke on vaihtunut kahdeksaan fotodiodiin.

TruSeen 5.0+ -tekniikka ei paranna Huawein mukaan vain sykemittauksen tarkkuutta ja luotettavuutta, sillä sen luvataan parantavan myös veren happipitoisuuden mittaamista (SpO2). Veren happipitoisuuden mittaamisen on kerrottu parantuneen 5 prosentilla, ja samalla tarkkuus on hyvä myös erilaisissa olosuhteissa ja lämpötiloissa.

Tuettuna on myös Huawein monesti kehutut sykkeen mittaus, happisaturaation mittaus, unen seuranta sekä stressin mittaus. Itselle varmasti tärkein ominaisuus älykelloissa on unen seuranta, joka on Huawei Watch GT 3 SE -kellossa mielestäni hyvällä tasolla. Kello pystyy erittelemään unen eri tasoja, joita ovat syvä uni, kevyt uni, REM-uni sekä herääminen. Huawein mukaan kello seuraa nukkuessa sykettä, analysoi hengitystä sekä antaa arvosanan unesta. Lisäksi kattava ja tarkka diagnoosi unesta on nähtävissä Huawei Health -sovelluksen kautta.

Happisaturaation mittaus on nähty jo monissa Huawein älykelloissa, joten kyseessä ei ole mikään uusi ominaisuus Watch GT 3 SE:n kohdalla älykello pystyy mittaamaan happisaturaatiota (SpO2) automaattisesti, joten päivän mittaan kello mittaa sen useaan kertaan ja luo tiedoista selkeän kaavion. Stressinseuranta on mielenkiintoinen ominaisuus, sillä se kertoo omasta stressitasosta tarkasti.

Juoksijoita ja aktiivisia urheilijoita ajatellen Huawei on tuonut uutuuskelloon RAI-juoksukyvykkyysarvion (Running Ability Index). RAI-indeksi auttaa arvioimaan käyttäjän juoksukyvykkyyden, sykehistorian, juoksutahdin, matkan, juoksutiheyden ja muiden monitahoisten datapisteiden avulla. RAI-indeksissä on muutamia eri tasoja, ja sen avulla pystyy seuraamaan paremmin omaa juoksukuntoa.

Huawei Watch GT 3 SE osaa myös ilmoittaa harjoittelukuorman viikkotasolla. Sen tarkoituksena on avustaa käyttäjää valitsemaan sopivan ajan levolle sekä harjoituksille. Älykello osaa myös kertoa palautumisajan harjoituksien jälkeen, mutta myös VO2Max-arvon ja paljon muuta.

Kyseessä on siis jälleen monipuolinen älykello, joka tarjoaa paljon erilaisia ominaisuuksia. Verrattuna esimerkiksi Watch GT Runner -versioon on kuitenkin muutamia eroavaisuuksia havaittavissa. Watch GT 3 SE ei tue esimerkiksi ihon lämpötilan mittaamista tai älykästä juoksuvalmentajaa. Lähtökohdat Huawei Watch GT 3 SE:n kohdalla ovat kuitenkin samat ja ominaisuudet riittävät varmasti peruskäyttäjien ja urheilijoiden tarpeisiin.

Käyttöjärjestelmä ja Huawei Health

Huawei on tuonut ensimmäistä kertaa HarmonyOS 3.0 -version älykelloon globaaleilla markkinoilla Watch GT 3 SE:n kohdalla. Vaikka kyseessä on hyppäys HarmonyOS 2.1 -versiosta, niin käytännössä mikään ei ole muuttunut. Ainakaan itse en löytänyt kellosta merkittävästi mitään uutta, vaan kellossa on sama tuttu LiteOS-kokemus kuin monissa muissakin Huawein kelloissa.

HarmonyOS tarjoaa käyttöliittymän, joka on monipuolinen sekä yhtenevämpi älypuhelimien käyttökokemuksen kanssa. Kellotaulusta vasemmalla pyyhkäistäessä saadaan widgettien näkymä, joka voidaan kustomoida käyttäjän tottumuksien mukaan. Itse olin laittanut kelloon esille aktiivisuustiedot, sykkeen, SpO2:n ja säätiedot. Kun kellotaulusta pyyhkäistään oikealle, saadaan esille näkymä, josta nähdään nopeasti sää sekä voidaan hallita musiikkia.

Kun kellotaulusta pyyhkäistään ylöspäin, saadaan esille ilmoitusnäkymä. Kelloon saadaan puhelimen ilmoitukset esille, ja vihdoin Huawei on saanut tarjottua tuen myös viesteihin vastaamiseen suoraan kellosta. Toki tarjolla on ainoastaan pikavastaukset suosituissa pikaviestipalveluissa, joita ovat mm. WhatsApp, Facebook Messenger sekä Telegram. Kyseessä on uusi ominaisuus, joka on ollut Huawein kelloissa vasta muutaman kuukauden ajan.

Kellotaulusta alaspäin pyyhkäistäessä esille saadaan pikavalintanäkymä, jossa on kahdeksan pikavalintaa, akun tila sekä päivämäärä. Sovellusvalikko saadaan auki kellon ylemmästä painikkeesta, jossa sovelluskuvakkeen rinnalla on myös sovelluksen nimi. HarmonyOS-käyttöjärjestelmän asetusvalikko on pitkälti samanlainen kuin Huawein älypuhelimissa. Asetuksista voidaan hallita Bluetooth-yhteyttä, kellotauluja, näytön kirkkautta, ääniä, PIN-koodia, treeniasetuksia sekä paljon muuta.

Huawei on asentanut kelloon monta omaa sovellusta, kuten musiikki, sää, sekuntikello, kompassi sekä taskulamppu. Jos on älykellon tehokäyttäjä, niin silloin sovelluksista on varmasti hyötyä, mutta itselleni monestakaan sovelluksesta ei ollut suuremmin iloa. Huawei on saanut kelloon myös tuen kolmannen osapuolen sovelluksille, sillä puhelimen kautta kelloon voidaan asentaa eri sovelluksia AppGallery-sovelluskaupan kautta. Sovellusvalikoima ei ole kuitenkaan kovinkaan laaja, ja monet sovellukset ovat turhia.

HarmonyOS 3 tuntui toimivan Huawei Watch GT 3 SE -älykellossa yllättävän hyvin ja Huawei oli onnistunut tekemään kokemuksesta mielestäni jopa aikaisempaa sulavamman. En kuitenkaan saanut kaikkia luvattuja ohjelmistollisia ominaisuuksia toimimaan testilaitteella. Yksi näistä oli muotokuvakellotaulu, jota pitäisi itse pystyä kustomoimaan ja muokkaamaan syvyyttä. Huawein mukaan ominaisuus tulee päivityksen myötä, mutta ainakaan vielä en sitä löytänyt.

Vaikka kyse on ohjelmiston osalta karsitummasta älykellosta kuin monet Samsungin tai Applen kellot, niin Huawei on keskittynyt vahvasti terveys- ja urheilupuoleen, jotka ovat Huaweilla markkinoiden kärkeä. Itselle Huawei Watch GT 3 SE:n tarjoamat ominaisuudet olivat riittävät, enkä ainakaan vaadi kellolta juurikaan enempää.

Huawei Health on edelleen sovellus, joka kerää yhteen paikkaan kellon avulla kerätyt tiedot. Huawei Health on sovelluksena erittäin kattava ja monipuolinen, ja se kokoaa yhteen loogisesti tiedot näytettäväksi käyttäjälle. Sovellus toimii kuten aikaisemmillakin Huawein älykelloilla, eikä se ole kokenut suurempia muutoksia.

Sovellus on ladattavissa kaikille Android-puhelimille, joissa on Android 6.0 tai uudempi sekä Applen laitteille, joissa on iOS 9.0 tai uudempi. Lisäksi sovellus on ladattavissa luonnollisesti Huawein omalle Androidiin perustuvalle HarmonyOS 2 -käyttöjärjestelmälle, mutta siihen perustuvia puhelimia ei virallisesti ole Suomessa myynnissä. Huawei Health toimii siis monissa älypuhelimissa, joten yhteensopivuus tuskin koituu ongelmaksi.

Health on sovellus, johon saadaan koottua yhteen paikkaan kaikki älykelloista kerätyt tiedot, kuten syke, uni, harjoitushistoria, askeleet sekä kaikki muut tiedot, mitä kello ikinä kerääkään. Sovelluksen kautta voidaan hallita myös Huawei Watch GT 3 SE -kelloa, muun muassa ottamalla käyttöön tiettyjä seurantatiloja, vaihtamalla kellotaulua sekä muokkaamalla muutamia asetuksia. Sovelluksen kautta onnistuu myös kellon päivittäminen ja asetuksien hallinta.

Huawei Health -sovelluksen yksi uusista ominaisuuksista on ”terveysyhteisö”, joka mahdollistaa esimerkiksi perheenjäsenten lisäämisen yhteisöön. Käyttäjien välillä voidaan jakaa toistensa terveystietoja, kuten liikuttua matkaa, sykettä, verenhappipitoisuutta, unen määrää tai stressitasoa. Huawei Health mahdollistaa nykyisin myös tietojen synkronoinnin esimerkiksi Stravan kanssa.

Henkilökohtaisesti tykkään Huawei Health -sovelluksesta, sillä se on yksinkertainen sekä tarjoaa kaikki omaan käyttööni tarvittavat ominaisuudet. Lisäksi käyttöliittymä on selkeä ja antaa kerralla kaikki tarvittavat tiedot. Esimerkiksi urheilusuorituksista saadaan näkyviin tarkemmat yksityiskohdat, unenlaatua pystyy itse analysoimaan mielenkiintoisen grafiikan avulla ja samalla sykekäyrä tallentuu tarkasti.

Monipuolinen älykello perustoiminnoilla

Huawei Watch GT 3 SE on tasavahva uutuuskello, joka laajentaa Huawein tarjontaa entisestään. Kyseessä on peruskäyttäjälle sopiva älykello, jossa on monipuoliset terveys- ja urheilutoiminnot. Vaikka laitteessa on paljon samaa Watch GT Runnerin kanssa, niin tällä kertaa Huawei on karsinut joistakin juoksijoille suunnatuista ominaisuuksista.

Testijakso osoitti Huawei Watch GT 3 SE -älykellon olevan pitkälti sitä, mitä voikin odottaa. Itse tykkäsin kellon kevyestä rakenteesta sekä vedenkestävästä viimeistelystä. Lisäksi kellon näytön todettiin olevan miellyttävä ja akunkesto oli erittäin hyvä. Älykellossa on lisäksi tuki Bluetooth-puheluille, erittäin kattavat terveys- ja urheilutoiminnot ja monta muuta vahvuutta. Vahvuutena voidaan pitää lisäksi tukea Android- ja iOS-laitteille.

Huawei Watch GT 3 SE:n kohdalla on myös tuttu ongelmat. Huawein tarjoaman AppGallery-sovelluskaupan valikoima on todella suppea, eikä mitään suosittuja sovelluksia ole tarjolla. Huawei Watch GT 3 SE ei tarjoa myöskään tukea mobiilimaksamiselle. Rakenteessa Huawei oli hieman karsinut rannekkeessa, joka tuntui nyt toisinaan hiostavan. Itseäni hämmästyttänyt puute oli pyöritettävä kruunupainike, joka on nähty muissa Watch GT 3 -sarjan älykelloissa.

Omassa hintaluokassaan kellolle on jo haastajia, mutta lopulta kyseessä on teknisesti sama laite kuin esimerkiksi Huawei Watch Fit 2. Potentiaalisien ostajien on siis vain päätettävä haluaako pyöreän vai suorakulmaisen kellon. Huawei Watch Fit 2 on myös hieman edullisempi ja kattavan arvostelun siitä voi lukea tämän linkin takaa.

Suomessa Huawei Watch GT 3 SE tuli myyntiin marraskuun lopulla. Hintaa laitteella on uutena 199 euroa ja tarjolla on kaksi väriversiota, jotka ovat musta ja vihreä. Älykelloa tarjoavat jälleenmyyjät ja edullisimmat hinnat ovat esillä Hintaseurannan listauksessa alapuolella.

Hyvää

 • Erittäin kevyt rakenne
 • 5ATM-luokituksen mukaisesti vedenkestävä
 • Tarkka AMOLED-näyttö
 • Lähes kahden viikon akunkesto + langaton lataus
 • Tuki Bluetooth-puheluille
 • Monipuoliset urheilu- ja terveystoiminnot
 • Seuraa sykettä, unta, stressiä ja veren happipitoisuutta
 • Toimii Android- ja iOS-puhelimien kanssa

Huonoa

 • Kolmannen osapuolen sovellusvalikoima on suppea
 • Ei tukea mobiilimaksamiselle
 • Ranneke tuntui toisinaan hiostavan käytössä
 • Ei tukea pyöritettävälle kruunupainikkeelle

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

 1. Hei, toimiko sinulla unenmittaus tässä hyvin? Mitä tuossa sinulla on yksi kuva siitä niin alussa on vain viivaa. Minulle kävi sama, että puoli yötä näyttää tasaista kevytuniviivaa ja sitten herää loppuyön mittaamaan unta oikeasti. Edellisessä huawein aktiivisuusrannekkeessa mittaus toimi taasen moitteettomasti. Muuten kello toimiikin sitten hyvin ja tarkasti.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut