MicrosoftYleinen

Windows 11:n ensimmäinen suuri ominaisuuspäivitys nyt ladattavissa – useita parannuksia ja Android-tuki yhdellä markkina-alueella

Kellonaika näkyy nyt myös toisessa näytössä.

Microsoft on tänään ilmoittanut laittaneensa jakoon ensimmäisen suuren päivityksen Windows 11 -käyttöjärjestelmälle. Uutuuspäivitys tarjoaa muun muassa parannuksia tehtäväpalkkiin sekä tarjoaa Android-sovellustuen yhdellä markkina-alueella.

Windows 11:n uudessa suuressa ominaisuuspäivityksessä on miellyttäviä muutoksia tehtäväpalkkiin. Microsoft lisää mykistyksen ja mykistyksen poistamisen sekä mahdollisuuden näyttää kellonaika toisessa näytössä. Jatkossakin Microsoft pyrkii parantamaan tehtäväpalkin toimintaa ja palauttaa toimintoja, jotka puuttuivat Windows 11:n julkaisun yhteydessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päivityksessä paluun tekee myös tehtäväpalkin sää-widget, joka oli aikaisemmin Windows 10 -versiossa, mutta puuttui Windows 11 -versiosta. Microsoft tulee tarjoamaan myös uudelleen suunnitellut Notepad- ja Media Player -sovellukset, joista molemmat tulevat päivityksen jälkeen sisältämään tumman tilan ja paremman suunnittelun, joka vastaa paremmin Windows 11:n yleistä ilmettä.

Uusittu Media Player

Yksi suurimmista uudistuksista on Android-sovelluksien tuki, mutta siitä ei päästä nauttimaan Suomessa. Tätä ominaisuutta on mainostettu Windows 11 -käyttöjärjestelmän julkaisusta asti, mutta se on ollut vasta testivaiheessa ja päivityksen jälkeenkin käytössä vain Yhdysvalloissa. Microsoftin mukaan kyseessä on ominaisuuden julkinen esikatselu, joten Android-tuki on nähtävästi edelleen beetavaiheessa.

Android-sovellustuen ansiosta tietokoneille voidaan asentaa rajoitettu määrä sovelluksia Amazonin sovelluskaupasta. Microsoftin mukaan Android-sovellustuki tarjoaa tuhansia sovelluksia, joista tunnetuimpia ovat Audible, Kindle, Subway Surfers, Lords Mobile sekä Khan Academy Kids.

Uuden päivityksen pitäisi nyt olla saatavilla Windows 11 -käyttöjärjestelmälle Windows Updaten kautta.


Lähde: Microsoft

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Latasin jos voisin. En saa ladattua ees Windows 11 3vuotta vanhaan koneeseen.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft