XiaomiYleinen

Xiaomi 12 Litestä julkaistiin ensimmäiset live-vuotokuvat – tällaisesta puhelimesta on kyse

Xiaomi 12 Lite

Xiaomi on julkaissut toistaiseksi Xiaomi 12 -mallistoon huippupuhelimia, mutta yhtiöltä on huhuttu myös uutta keskihintaluokkaan sijoittuvaa Xiaomi 12 Lite -puhelinta. Kyseessä olisi seuraaja viime vuonna julkaistuille Xiaomi Mi 11 Lite– ja Xiaomi 11 Lite NE -puhelimille. Tänään kiinalaiseen Weibo-palveluun on ladattu ensimmäisiä live-vuotokuvia, jotka paljastavat toistaiseksi julkaisemattoman puhelimen.

Vuotokuvat paljastavat puhelimen muotoilun lähes kokonaisuudessaan. Takaosassa on samaa ilmettä malliston muiden puhelimien kanssa, joten puhelin on helppo tunnistaa Xiaomi 12 -sarjan laitteeksi. Kamera-alue on laatikkomainen ja siinä on kolme kamerasensoria sekä LED-salamavalo. Kameroiden rinnalla on myös teksti 108MP, jolla viitataan pääkameran tarkkuuteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Etuosassa nähdään näyttöpaneeli, jossa on kohtuullisen kapeat kehykset. Näytön yläreunassa on keskitetysti etukameraa varten tehty reikä. Xiaomi 12 Liten oikeassa reunassa on virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet. Todennäköisesti Xiaomi on integroinut sormenjälkilukijan näyttöön, sillä virtapainike näyttää varsin normaalilta.

Xiaomi 12 Lite -puhelin on ollut myös vuotojen kohteena aikaisemmin, jonka takia tekniset tiedot ovat jo pääosin tiedossa. Puhelimeen on tulossa todennäköisesti Snapdragon 778G+ -järjestelmäpiiri, 8 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Xiaomi 12 Liteen on odotettavissa lisäksi Android 12 -käyttöjärjestelmä yhdessä MIUI 13 -käyttöliittymän kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen näytön odotetaan perustuvan OLED-tekniikkaan ja siinä on Full HD+ -tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Akunkesto saattaa olla 5000 milliampeeritunnin akun varassa ja lataus tapahtunee 67 watin teholla. Puhelimessa on odotettu olevan tuki Dolby Vision -tekniikalle sekä stereokaiuttimet.

Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, milloin Xiaomi 12 Lite tullaan julkaisemaan. Julkaisu saattaa kuitenkin tapahtua lähiviikkojen aikana. Xiaomilta on odotettu myös uutta huippuluokan Xiaomi 12 Ultra -puhelinta, mutta sen julkaisua odotetaan vasta touko-kesäkuussa.

Lähde: Twitter

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi