MotorolaXiaomiYleinen

Xiaomi Civi 4 Pro ja Motorola Moto X50 Ultra saavat Qualcommin uusimman Snapdragon 8s Gen 3 -järjestelmäpiirin

Qualcomm julkisti tänään uuden Snapdragon 8s Gen 3 -järjestelmäpiirin, joka on suunnattu edullisempiin huipputason älypuhelimiin. Julkaisun aikaan kerrottiin siihen perustuvia puhelimia tulevan markkinoille lähikuukausina, ja nyt muun muassa Xiaomi ja Motorola vahvistivat tulevien puhelimien nimet.

Xiaomi kertoo julkaisevansa pian Civi 4 Pron, joka on ensimmäinen pro-puhelin Civi-malliston historiassa. Odotettavasti mallistoon saadaan myös Civi 4, mutta sen järjestelmäpiiristä ei ole tietoa. Yleensä Civi-puhelimissa on käytetty Snapdragon 7 -sarjan piirejä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorola on myös vahvistanut, että yhtiön jo aikaisemmin vihjailema Moto X50 Ultra tulee samaan Snapdragon 8s Gen 3 -järjestelmäpiirin. Tarkkaa julkaisupäivää puhelimelle ei kerrottu, mutta sen kerrotaan lukeutuvan ensimmäisen aallon puhelimiin, jotka piirin saavat. Odotettavasti julkaisu olisi siis hyvin pian.

Globaaleilla markkinoilla Motorola valmistautuu julkaisemaan Edge 50 -malliston puhelimet, ja erityisesti Edge 50 Pro on ollut otsikoissa. Toistaiseksi ei ole vahvuutta sille, onko Edge 50 Pro ja Moto X50 Ultra sama laite, mutta huhujen mukaan niin voisi olla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Omalta osaltaan Snapdragon 8s Gen 3 -järjestelmäpiirin käytön ovat vahvistaneet myös Xiaomin alabrändi Redmi. Myös iQOO Z9 -puhelimessa tullaan näkemään sama piiri.

Snapdragon 8s Gen 3 on valmistettu 4 nanometrin prosessilla ja siinä on kahdeksan ydintä. Tehokkain ydin toimii 3,0 GHz:n taajuudella ja se perustuu Cortex-X4-versioon. Tämän lisäksi mukana neljä 2,8 GHz:n taajuudella toimivaa Cortex-A720-ydintä sekä kolme 2,0 GHz:n taajuudella toimivaa Cortex-A520-ydintä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Piirissä on myös Adreno 735 -grafiikkaprosessori ja sen kerrotaan tulevan 24 gigatavuun asti LPDDR5x-RAM-muistia sekä UFS 4.0 -tallennustilaa. Tuettuna on myös USB 3.1 Gen 2 USB-C-liittimen kautta. Lisätietoja Snapdragon 8s Gen 3 -piiristä voi lukea aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Lähde: Weibo 1, 2 (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola