XiaomiYleinen

Xiaomi esittelee globaalisti uusia puhelimia 29. maaliskuuta – odotuksissa Mi 11 Ultra, Mi 11 Pro sekä Mi 11 Lite

Xiaomi on tänään vahvistanut järjestävänsä jälleen julkaisutilaisuuden ensi viikolla 29. maaliskuuta. Kyseessä on globaali julkaisutilaisuus, jossa odotetaan yhtiön kevään huippupuhelimia. Xiaomi on nimittänyt tilaisuutta mega-julkaisuksi, joka viitannee moniin julkaistaviin uutuuspuhelimiin. Odotuksien mukaan luvassa olisivat odotetut Mi 11 -malliston huippupuhelimet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jo aikaisemmin alkuvuonna yhtiö esitteli Mi 11 -perusmallin, mutta malliston on tiedetty laajentuvan kevään aikana Mi 11 Ultra-, Mi 11 Pro- ja Mi 11 Lite -älypuhelimilla. Xiaomi julkaisee uutuuspuhelimensa samaan aikaan myös kotimarkkinoillaan Kiinassa sekä myös Euroopassa.

Xiaomi Mi 11 Ultra

Xiaomi Mi 11 Ultra on Xiaomin tulevista puhelimista varmasti mielenkiintoisin, sillä se on malliston kärkimalli. Puhelimessa tiedetään olevan kehittyneet kamerat takaosassa, joiden rinnalla on myös pieni näyttöpaneeli. Tietojen mukaan Mi 1 Ultra tarjoaisi 6,8 tuuman neljältä reunalta kaartuva OLED-näyttöpaneeli, jossa on WQHD+ -tarkkuus ja 120 hertsin virkistystaajuus. Tehoista vastannee Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri ja puhelin on rakenteeltaan IP68-sertifioitu. Xiaomi tulee tarjoamaan puhelimessa myös tuoreimpia latausinnovaatioita, sillä Mi 11 Ultran tiedetään saavan 67 watin langallisen latauksen, 67 watin langattoman latauksen sekä 10 watin käänteisen langattoman latauksen.

Mi 11 Ultran takaosan kameran on odotettu koostuvan 50 megapikselin pääkamerasta, 48 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 48 megapikselin periskooppikamerasta. Kamerassa tiedetään olevan 120x zoomaus ja 120 mm polttovälillä varusteltu 5x optinen zoomikamera. Etuosan kameran tarkkuudeksi on huhuttu 20 megapikseliä.

Xiaomi Mi 11 Pron takakuori.

Xiaomi Mi 11 Pron odotetaan olevan hieman karsitumpi kuin Mi 11 Ultra, mutta silti parempi kuin Mi 11. Puhelimessa on todennäköisesti paremmat kamerat, mutta muuten toteutus on todennäköisesti hyvin lähellä perusversiota. Xiaomi Mi 11 Pron takakuori on nähty aikaisemmin kuvavuodossa, mutta juurikaan muuta laitteesta ei ole vielä vuotanut.

Xiaomi Mi 11 Lite

Kolmas odotetuista puhelimista on Mi 11 Lite, joka on vuotanut viime aikoina moneen kertaan. Kyseessä on keskihintainen puhelin, joka julkaistaan 4G- ja 5G -versiona. Vuotojen perusteella Xiaomi Mi 11 Lite tulee saamaan 6,55 tuuman AMOLED-näyttöpaneelin, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Akunkeston on huhuttu olevan 4150 milliampeeritunnin varassa ja sitä ladataan todennäköisesti 33 watin pikalatauksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen mitoiksi on jo viranomaistiedoissa ilmoitettu 160,53 x 75,72 x 6,81 millimetriä ja kyseessä on yksi markkinoiden ohuimmista 5G-puhelimista. Xiaomin odotetaan tarjoavan laitteen takaosassa kolmoiskameran, joka koostuu 64 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 5 megapikselin makrokamerasta.

Lähde: Twitter (Xiaomi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi