XiaomiYleinen

Xiaomi ryhtyi vastatoimiin mustalle listalle joutumisen takia – haastoi Yhdysvallat oikeuteen

Xiaomin toimitusjohtaja Lei Jun / Kuva: Xiaomi

Tammikuun puolivälissä Yhdysvallat asetti kiinalaisen älypuhelinvalmistaja Xiaomin mustalle listalle, väittäen yrityksellä olevan yhteyksiä Kiinan armeijaan. Yhdysvallat asettivat Xiaomille sijoituskiellon, joka pakottaa amerikkalaiset sijoittajat luopumaan omistuksestaan mustalla listalla olevista yrityksistä. Nyt Xiaomi on ilmoittanut haastavansa Yhdysvallat oikeuteen koskien mustalle listalle joutumista.

Mustalle listalle joutumisen jälkeen Xiaomi julkaisi pörssitiedotteen, jossa kerrottiin yhtiön noudattaneen kaikkia lakeja niillä alueilla, joissa yhtiö harjoittaa liiketoimintaa. Lisäksi Xiaomin toimitusjohtaja Lei Jun korosti yhtiön tarjoavan tuotteita siviili- ja kaupalliseen käyttöön, eikä Xiaomi ole Kiinan armeijan omistuksessa, valvonnassa tai sidoksissa siihen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tänään Xiaomi on julkaissut toisen pörssitiedotteen, jossa kerrotaan yhtiön ryhtyvän vastatoimiin oikeusteitse. Xiaomi on nostanut kanteen Yhdysvaltojen Columbian piirikunnan käräjäoikeudessa Yhdysvaltojen puolustusministeriötä ja valtiovarainministeriötä vastaan viime perjantaina. Xiaomin tavoitteena on saada tuomioistuin julistamaan mustalle listalle asettaminen laittomaksi, jotta se kumottaisiin.

Xiaomin tuoreimman pörssitiedotteen voi lukea kokonaisuudessaan alapuolelta:

Vapaaehtoinen ilmoitus – oikeudenkäynti

Tämän ilmoituksen on antanut Xiaomi Corporation (”Yhtiö” yhdessä tytäryhtiöidensä, ”Ryhmä”) vapaaehtoisesti.

Tällä ilmoituksella viitataan Yhtiön 15. tammikuuta 2021 päivättyyn ilmoitukseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Liittyen Yhdysvaltojen puolustusministeriön tammikuun 14. päivänä 2021 (Itäinen normaaliaika) julkaisemaan tiedotteeseen, jossa Yhtiö lisättiin vuonna 1999 annetun maanpuolustuksen valtuutuslain (National Defense Authorization Act tai NDAA) pykälän 1237 määrittelemien yhteisöjen joukkoon, Yhtiö ilmoitti 15. päivänä tammikuuta 2021, että se aikoo ryhtyä asianmukaisin toimiin Yhtiön ja sen osakkeenomistajien etujen suojaamiseksi.

Yhtiö nosti asiasta kanteen Yhdysvaltojen Columbian piirikunnan käräjäoikeudessa Yhdysvaltojen puolustusministeriötä ja valtiovarainministeriötä vastaan 29. tammikuuta 2021 (itäinen normaaliaika). Yhtiö uskoo, että päätös sisällyttää Yhtiö NDAA-listalle ”Kiinan kommunistisena sotilasyrityksenä” Yhdysvaltojen puolustusministeriön ja valtiovarainministeriön toimesta (”päätös”) on virheellinen ja riistää yhtiöltä oikeudellisen menettelyn. Suojatakseen Yhtiön käyttäjien, yhteistyökumppaneiden, työntekijöiden ja osakkeenomistajien etuja maailmanlaajuisesti, Yhtiö vetosi tuomioistuimeen päätöksen julistamiseksi laittomaksi ja sen kumoamiseksi.

Yhtiö pitää osakkeenomistajat ja potentiaaliset sijoittajat ajan tasalla menettelyssä mahdollisesti tapahtuvasta olennaisesta kehityksestä ja ilmoittaa niistä tarvittaessa.

Lähde: Xiaomi pörssitiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Yhdysvaltain ainoa ase muita vastaan on pakotteet. Ylpeys ei anna periksi sille, että muu maailma voi tuottaa isompia yrityksiä kuin heillä on.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi