XiaomiYleinen

Xiaomille valtava voitto oikeudessa: Yhdysvallat poistaa yrityksen mustalta listalta

Xiaomin toimitusjohtaja Lei Jun / Kuva: Xiaomi

Vuoden 2021 tammikuussa kiinalainen älypuhelinvalmistaja Xiaomi asetettiin mustalle listalle Yhdysvalloissa, sillä yhtiöllä väitettiin olevan yhteyksiä Kiinan armeijaan. Kyseessä ei ollut kuitenkaan sama lista, jolle Huawei laitettiin muutama vuosi sitten, vaan Yhdysvallat yrittivät asettaa Xiaomille sijoituskiellon. Xiaomi valitti epäoikeudenmukaisesta kohtelusta haastamalla Yhdysvaltojen puolustusministeriön ja valtiovarainministeriön oikeuteen tammikuun lopulla. Jo maaliskuussa Xiaomi sai erävoiton oikeustaistelussa, sillä oikeus määräsi sijoituskiellon toimeenpanon keskeytyksestä.

Tuoreimpien tietojen mukaan Xiaomi ja Yhdysvaltain puolustusministeriö ovat päässeet asiassa sopuun eilen 11. toukokuuta. Julkaistujen asiakirjojen perusteella Yhdysvaltain hallitus ja Xiaomi ovat sopineet oikeudenkäynnin rauhanomaisesti ja molemmat olivat yhtä mieltä siitä, että Xiaomi on aiheellista poistaa armeijan mustalta listalta. Päätös tarkoittaa, että Xiaomi voitti oikeustaistelun Yhdysvaltoja vastaan, eikä Yhdysvallat enää rajoita Xiaomin toimintaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päätös Xiaomin asettamisesta mustalle listalle tehtiin Trumpin hallinnon alaisuudessa tammikuussa ja sijoitusrajoituksien oli määrä tulla voimaan maaliskuun puolivälissä. Maaliskuussa Xiaomi sai kuitenkin hyviä uutisia oikeudesta, sillä sijoituskiellon toimeenpano oli määrätty keskeytettäväksi. Jo tuolloin oikeus totesi Xiaomin todennäköisesti voittavan oikeudenkäynnin.

Xiaomi tai Yhdysvaltojen hallitus eivät ole kommentoineet asiaa millään tavalla.

Lähde: Bloomberg

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi