OnePlusYleinen

Yli 4 kuukautta myöhemmin: OnePlus 10 Pro sai vihdoin Android 13- ja OxygenOS 13 -päivityksen Suomessa

OnePlus 10 Pro

OnePlus 10 Pro -puhelimen käyttäjien kärsivällinen odotus on vihdoin ohi! OnePlussan viime vuoden tärkein lippulaivapuhelin on saanut nyt myös Suomessa Googlen tuoreimman Android 13 -käyttöjärjestelmän, jonka päällä hyrrää OxygenOS 13 -käyttöliittymä.

Puhelimelle aloitettiin niin sanotusti globaalisti Android 13 -päivityksen jakelu jo syyskuussa 2022, mutta Suomessa päivitystä on saatu odottaa tähän päivään asti. Viive päivityksen jakelun aloittamisen sekä todellisen saatavuuden välillä oli tällä kertaa 133 päivää, 4,33 kuukautta tai toisin sanoen 0,36 vuotta. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan… varmaa kuitenkin on, että OnePlussalla on selvästi varaa parantaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlussan uusi OxygenOS 13 -käyttöliittymä OnePlus 10 Prossa.

Suomessa jakoon saatu päivitys on versionumeroltaan C.25, vaikka valituilla markkinoilla jaetaan myös uudempaa versiota. Kyseessä on reilun 900 megatavun kokoinen päivitys. Päivityksen saatavuuden omassa OnePlus 10 Pro -puhelimessa voi käydä tarkistamassa menemällä: Asetukset > Tietoja laitteesta > Ajan tasalla.

OxygenOS 13 on OnePlussan kehittämä käyttöliittymä Googlen tuoreimmalle Android 13 -käyttöjärjestelmälle. Kyseessä on tuttuun tapaan lähes identtinen ohjelmisto Oppon uusimman ColorOS 13 -käyttöliittymän kanssa, sillä Oppo ja OnePlus jakavat saman koodipohjan. Uutuusversiossa on panostettu Aquamorphic-ideologiaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus kertoo virkistäneensä OxygenOS:n estetiikkaa, jotta se olisi tyyliltään rauhoittava, luonnollinen ja monipuolinen kuten vesi, mistä termi “aqua” johtuu. Sanan jälkimmäinen puolisko ”morphic” viittaa huipputeknologiseen tyyliin, joka näkyy minimalistisissa ikoneissa, animaatioissa sekä erilaisissa muodoissa ja tekstuureissa.

Kyseessä on raskaasti kustomoitu Android-versio, joka piilottaa alleen Googlen suunnitteleman puhtaan Androidin. OnePlus on pyrkinyt tuomaan ohjelmistoon paljon erilaisia toimintoja, jonka lisäksi OnePlus on luvannut palauttaa joitakin vanhasta OxygenOS-kokemuksesta tuttuja toimintoja uutuusversioon. Tarkemmin OxygenOS 13:n uudistuksiin voi käydä tutustumassa aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päivityksen muutokset:

Aquamorphic-muotoilu:

 • Lisää Aquamorphic-muotoilun teemavärit visuaalisen mukavuuden parantamiseksi.
 • Sovelletaan Aquamorphic-muotoilufilosofiaa animaatioihin niiden luonnollisemmaksi ja eloisemmaksi tekemiseksi.
 • Lisää aloitusnäyttöön maailmankello-widgetin, joka näyttää ajan eri aikavyöhykkeillä.
 • Päivitetään Quantum Animation Engine 4.0 -versioon, jossa on uusi käyttäytymisen tunnistustoiminto, joka tunnistaa monimutkaiset eleet ja tarjoaa optimoidun vuorovaikutuksen.
 • Käytetään animaatioihin todellisia fyysisiä liikkeitä, jotta ne näyttävät luonnollisemmilta ja intuitiivisemmilta.
 • Optimoi fontit parempaa luettavuutta varten.
 • Rikastaa ja optimoi kuvituksia sisällyttämällä monikulttuurisia elementtejä.

Tehokkuus:

 • Lisää Meeting Assistantin parantamaan kokousyhteyttä ja lisää vaihtoehdon tehdä ilmoituksista hienovaraisempia ja vähemmän häiritseviä.
 • Lisää suuret kansiot aloitusnäyttöön. Voit nyt avata sovelluksen suurennetussa kansiossa yhdellä napautuksella ja vaihtaa kansion sivuja pyyhkäisemällä.
 • Lisää median hallintapainikkeet ja optimoi pika-asetukset.
 • Lisää merkintätyökaluja kuvakaappauksen muokkaamiseen.
 • Lisää sivupalkin työkaluvalikon. Voit avata kelluvan ikkunan sovellusten sisällä sujuvan toiminnan varmistamiseksi.
 • Optimoi Shelf-toiminnon. Pyyhkäisemällä aloitusnäytöstä alaspäin tulee oletusarvoisesti näkyviin Shelf.

Saumaton yhteenliittäminen:

 • Optimoi kuulokkeiden liitettävyyden tarjotakseen saumattoman kokemuksen.

Personointi:

 • Optimoi Bitmojin tarjoamaan enemmän Always-on-Display-animaatioita.
 • Optimoi Insight Always-on-Display-kellotaulun, jossa on käytettävissä personoidummat Always-on-Display-asetukset.
 • Optimoi Canvas Always-on-Display-näytön, jossa on enemmän piirustustyökaluja sekä viivavärejä.

Turvallisuus ja tietosuoja:

 • Lisää automaattisen pikselöintiominaisuuden chat-kuvakaappauksiin. Järjestelmä pystyy tunnistamaan ja pikselöimään automaattisesti profiilikuvat ja näyttönimet chat-kuvakaappauksessa yksityisyyden suojaamiseksi.
 • Lisää leikepöydän tietojen säännöllisen tyhjennyksen yksityisyyden suojaamiseksi.
 • Optimoi yksityisen tallelokeron. Advanced Encryption Standard (AES) -standardia käytetään kaikkien tiedostojen salaamiseen yksityisten tiedostojen turvallisuuden parantamiseksi.

Terveys ja digitaalinen hyvinvointi:

 • Lisää Kid Space -tilan, joka tarjoaa näytön aikarajoituksen, ympäristön valomuistutuksia ja silmiä suojaavia näyttöominaisuuksia.

Suorituskyvyn optimointi:

 • Lisää Dynamic Computing Engine -ominaisuuden, joka parantaa järjestelmän nopeutta, vakautta, akunkestoa ja sovelluskokemuksia.
 • Optimoi Dolby Sound -tehosteet parannetulla tilaäänikentän havainnoinnilla ja tarkemmalla äänilähteellä.

Pelikokemus:

 • Päivitetään HyperBoost GPA 4.0 -versioon, joka vakauttaa kehystaajuutta sekä tasapainottaa suorituskyvyn ja virrankulutuksen avainskenaarioissa.

Järjestelmä (parannukset C.25-versiossa):

 • Pitää sisällä Googlen joulukuussa 2022 julkaisemat tietoturvakorjaukset.
 • Parantaa järjestelmän vakautta ja suorituskykyä.
 • Korjaa ongelman, jossa Silmien mukavuus tila ei välttämättä toiminut.
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

7 Kommenttia

 1. En osta Oneplus puhelimia. Niiden päivitys on hyvin epäselvää tai niitä ei tule ollenkaan. En luota siihen että päivitykset ovat jopa vuoden myöhässä. Ja yksi ongelma Oneplus on kiinalainen ja en halua ostaa made in china

  1. Osta Samsung. Made in korea. Osa jopa kiinassa.
   Itellä op11 ja kyllä nuo päivitykset tulee aika lailla heti kun communityn puolella tekstiä että jaossa uusi päivitys. Ja toisekseen mikä kiire jollain Android versiolla on?. Meinaan kuka oikeasti NÄHNYT enää edes mullistavia uudistuksia?.
   OnePlus on INTIAN markkinoille tehty. Esim nyt siellä puhelimet jo kesällä oxygenos 14 monessa mallissa. Meillä talvi Suomessa eikä ensimmäistäkään versiota. Edes OnePlus openissa tai OnePlus 11 ”leikkilippulaivoissa”

 2. No eipä ole näkynyt päivitystä missään edelleenkään onko se kadonnut Kiinaan?

  1. Kyllä ennen oli oneplussa sentään jollain lailla päivitysten kanssa siedettävällä tasolla. Nyt SANON suoraan että boikotoikaa tuota firmaa. Ei ole mitään järkeä heidän päivityslupauksissaan. Tänne tuovat myyntiin puhelimia jopa usean sadan euron hinnalla. Sitten saat kaiken myöhemmin kun satasen Samsungin. Harkitkaa ihmiset ja ostakaa ihan muualta merkiltä puhelimet
   OnePlus on nykyään INDIAN ONLY

 3. Nämä tuntuu jakavan päivityksiä jotenkin laite kerrallaan , esimerkiksi meillä täällä kotona kaksi samanlaista oneplussaa toiseen tuli reilu 1kk sitten ja toiseen ei ollenkaan. Sit mulla olisi pitänyt olla jo viime vuoden puolella päivitys vaan silti 24.2.2023 näyttää mulle viimeksi 3kk sitten päivitetty. OnePlus on jotenkin UNOHTANUT MEIDÄT TÄÄLLÄ SUOMESSA TÄYSIN. ennen kannatti jopa olla one plus nopeiden yms päivitysten vuoksi nykyisin mennyt ihan metsään koko touhu.

 4. Siis 4kk tämän artikkelin jälkeen? Ei näy päivitystä… Uusi Samsung tuli just. Voisi heittää tämä Oneplussan pettymyksen seinään..

 5. Ei ole vieläkään saapunut Suomeen , itsellä puhelin nord 2T ja tammikuun suojalla Androidi 12.1 kyllä hyvin futaa nää oneplussa päivitykset. Google puhuu jo Android 15 ja me odotellaan jo vanhaa päivitystä.

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus