SamsungYleinen

Yllättääkö Samsung Galaxy A34 5G? Suorituskykytesti paljasti positiivisen yksityiskohdan teknisessä toteutuksessa

Samsung Galaxy A34 5G

Samsung on julkistamassa alkuvuoden aikana uusia Galaxy A -sarjan älypuhelimia, joista ensimmäinen nähtiin jo aivan vuoden alussa. Kyseessä oli Yhdysvalloissa esitelty Galaxy A14 5G, joka tulee Euroopassa myyntiin helmi-maaliskuussa. Tulossa on myös hieman kalliimmat Galaxy A34 5G- ja Galaxy A54 5G -puhelimet, jotka olivat tällä viikolla kuvavuotojen kohteena.

Galaxy A34 5G -puhelimesta on nyt saatu kuulla lisää mielenkiintoisia yksityiskohtia. Aikaisemmin huhut kertoivat puhelimen olevan pitkälti identtinen edeltäjänsä kanssa, mutta nähtävästi Euroopassa Samsung tulee tarjoamaan yllättävän teknisen erikoisuuden.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisemmin puhelimen suorituskyvystä on huhuttu vastaavan Samsungin kehittämän Exynos 1280 -järjestelmäpiirin, mutta nyt tämä tieto on kumottu. Jos on uskomista Geekbench-suorituskykytestin tietokantaan ilmestynyttä tulosta, niin Samsung luottaisi MediaTekin kehittämään järjestelmäpiiriin.

Galaxy A34 5G -puhelimen sisällä olisi Dimensity 1080 -järjestelmäpiiri, joka on suhteellisen tuore ja suunnattu keskihintaluokan puhelimille. Järjestelmäpiiri on valmistettu 6 nanometrin prosessilla ja siinä on kahdeksan ydintä. Geekbench paljastaa puhelimessa olevan myös 6 gigatavua RAM-muistia sekä Android 13 -käyttöjärjestelmä.

Galaxy A34 5G Geekbenchin tietokannassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Dimensity 1080 on teknisesti hieman parempi kuin aikaisemmin huhuttu Exynos 1280, joten pieni päivitys suorituskykyyn on aina positiivista. Exynos-järjestelmäpiirejä ei ole yleisestikään kehuttu kovin paljoa, joten vaihtaminen MediaTekin piiriin voi myös tällä osa-alueella olla virkistävää vaihtelua.

Galaxy A34 5G -puhelimen odotetaan olevan pitkälti samanlainen puhelin kuin edeltäjänsä. Samsung tulee huhujen mukaan tarjoamaan siinä 6,5 tuuman kokoisen AMOLED-näytön, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä 90 hertsin virkistystaajuus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimeen on tulossa 5000 milliampeeritunnin akku sekä 25 watin tehoinen langallinen pikalataus. Kamera-alueen kohokohtana odotetaan olevan 48 megapikselin pääkameran. Galaxy A34 5G saanee myös IP67-luokituksen mukaisen pölyn- ja vedenkestävyyden.

Julkaisua odotetaan Euroopan markkinoilla lähiviikkojen aikana.

Lähde: Geekbench

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung