HMDNokiaYleinen

HMD Globalin ja ZEISSin yhteistyö on nyt ohi – Nokia-puhelimiin ei jatkossa ZEISS-brändäystä

Nokia 8 oli HMD Globalin ensimmäinen ZEISS-brändätty puhelin.

Mobiilimaailmassa kameravalmistajien sekä älypuhelinbrändien yhteistyöt ovat yleistyneet nopealla tahdilla, mutta erityisesti ZEISS ja Nokia ovat olleet tässä suhteessa pioneereja. Vuosia sitten Nokia ja ZEISS olivat osoitus laadukkaista kameroista, mutta Nokia-brändin värikkään historian jälkeen yhteistyö brändien välillä on vähentynyt.

Nykyisin Nokia-puhelimista vastaa suomalainen HMD Global, joka on lisensoinut Nokia-brändin käytettäväksi tableteissa, peruspuhelimissa sekä älypuhelimissa. Vuonna 2017 HMD Global ja ZEISS ilmoittivat yhteistyöstä, jonka ansiosta ZEISS saatiin takaisin Nokia-puhelimiin. Ensimmäinen yhteistyön tuloksena syntynyt puhelin oli Nokia 8, jonka jälkeen ZEISS nähtiin esimerkiksi erikoisella kameralla varustellussa Nokia 9 PureView -puhelimessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Global ja ZEISS solmivat yhteistyön vuonna 2017.

Valitettavasti HMD Globalin ja ZEISS:in yhteistyö oli melkoinen pannukakku, eikä tuloksena syntynyt minkäänlaista kamerainnovointia. HMD Global käytti puhelimissaan ZEISS-brändiä vain markkinointitarkoituksiin, sillä se nähtiin myös varsin heikoilla kameroilla varusteissa Nokia X10- ja Nokia X20 -puhelimissa vuonna 2021. ZEISS-brändättyjä puhelimia on nähty sittemmin myös Sonylta ja Vivolta, joten ZEISS on lähtenyt viime vuosina etsimään vaihtoehtoisia kumppaneita.

Nokiamob.net on nyt huomannut, ettei Nokia Mobile, eli HMD Global ole enää mukana ZEISS:n yhteistyökumppaneiden sivustolla. Tällä hetkellä sivustolla on listattuna vain Sony ja Vivo puhelinvalmistajien osalta. ZEISS on antanut myös kommentin asiasta, joka vahvisti yhteistyön HMD Globalin kanssa loppuneen vuonna 2021.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Pitkän ja menestyksekkään yhteistyön jälkeen ZEISS ja HMD Global ovat vuonna 2021 sopineet keskenään, etteivät jatka ei-yksinomaista kumppanuuttaan, joka sisälsi Nokia-merkkisten älypuhelimien kuvantamistekniikoiden yhteistyön ZEISS:in kanssa konsultti- ja kehityskumppanina”, kommentoi ZEISS Nokiamob.net-sivustolle.

Nokia 9 PureView

Tämä tarkoittaa siis sitä, ettei HMD Global ole jatkanut ZEISS:n kanssa yhteistyötä, jonka takia tulevissa Nokia-puhelimissa ei ole ZEISS-brändäystä. Siinä missä Nokia ja ZEISS yhdessä tarkoittivat aikoinaan laadukkaita kamerakokemuksia, niin HMD Globalin alaisuudessa Nokia-puhelimiin ei ole onnistuttu saamaan suurempia kamerainnovaatioita, jotka olisivat kilpailleet tämän hetken suurimpien puhelinmerkkien kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Global on keskittynyt viime vuosina vain edullisempiin puhelimiin, jonka takia yhteistyö kamerainnovaatioiden osalta on jäänyt samalla taka-alalle. HMD Globalilta on odotettu tänä vuonna vielä uusia Nokia X -sarjan älypuhelimia, mutta nähtävästi mitään ZEISS-brändin arvoista kameraratkaisua ei kannata puhelimiin odottaa. IFA-messuilla syyskuun alussa HMD Global järjestää tilaisuuden, jossa saatetaan nähdä uudet puhelimet.

Lähde: Nokiamob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD