ElisaNokiaYleinen

Elisa, Nokia ja Qualcomm ylsivät 8 gigabitin ennätysnopeuteen kaupallisessa 5G-verkossa Helsingissä

Elisa, Nokia ja Qualcomm ovat saavuttaneet 8 Gbps nopeuden kaupallisessa 5G-verkossa. Uusi ennätys saatiin Elisa Kulmassa Helsingissä. Elisan mukaan saavutuksen mahdollistanut ratkaisu on tulevaisuudessa myös asiakkaiden käytössä. 8 Gbps:n ennätysnopeus toteutettiin Elisan kaupallisessa 5G-verkossa, käyttäen 26 GHz:n taajuutta, Nokian radioverkkoteknologiaa ja Qualcommin teknologialla varustettua kahta päätelaitteita, jotka yhdessä saavuttivat samasta tukiasemasta 8 Gbps nopeuden.

Ratkaisu ennätyksen taustalla mahdollistaa ennen näkemättömän määrän kapasiteettia, useiden gigojen nopeuksia sekä minimaalisen viiveen yhdistelmän, jolla tulevaisuudessa toteutetaan 5G-palveluita asiakkaiden tarpeisiin. Ensimmäisten asiakastoteutusten arvioidaan olevan käytössä vuoden 2021 aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Elisa oli ensimmäinen operaattori Suomessa ja ensimmäisiä maailmassa, joka toi 5G:n asiakkailleen. Haluamme jatkaa tässä edelläkävijän roolissa ja kehittää 5G-teknologiaa eteenpäin. Nyt saavutettu 8 Gbps luo askelmerkit yhä monipuolisemmille 5G-palveluille, joita voimme jatkossa tarjota asiakkaillemme. Hyvänä esimerkkinä erilaiset privaattiverkkototeutukset sekä esimerkiksi verkon viipalointiin liittyvät palvelut”, Elisan Tuotanto-yksikön johtaja Sami Komulainen sanoo.

Ratkaisun käyttökohteita ovat esimerkiksi tehtaat, joissa etä- ja itseohjautuvien laitteiden käyttö yleistyy nopeasti. Myös terveydenhuollon ja lääketieteen saralla on kasvava tarve toteutuksille, joissa suuria, satojen megojen kokoisia tiedostoja, kuten magneetti- ja röntgenkuvia, pystytään lataamaan nopeasti hoitotoimenpiteiden arvioimiseksi. Ratkaisu mahdollistaa myös lisää kapasiteettia niin sanottuihin Fixed Wireless Access -palveluihin, joissa 5G on käytössä kodin tai liiketilan ensisijaisena yhteytenä. Yhtenä käyttökohteena ovat suuret tapahtumat, kuten stadionkonsertit, joihin voidaan luoda ennennäkemättömiä virtuaali- ja lisätyn todellisuuden maailmoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Olemme ylpeitä yhteistyöstä Elisan ja Qualcommin kanssa sekä tästä tärkeästä saavutuksesta, joka mahdollistaa hienoja 5G-kokemuksia käyttäjille. Tämä on jälleen uusi virstanpylväs 5G-palveluiden kehittämisessä ja osoitus Nokian 5G-ratkaisujen korkeasta laadusta”, Nokian Mobile Networks -liiketoimintayksikön johtaja Tommi Uitto kertoo.

”Yhdessä saavuttamamme ennätys on tärkeä askel 5G-millimetriaaltoteknologian hyödyntämisessä kaupallisessa käytössä. Saavutuksen taustalla on sekä tiivis yhteistyö Elisan ja Nokian kanssa että uraauurtava tutkimus- ja kehitystyö uuden sukupolven langattomien yhteyksien edistämiseksi. Jatkamme innolla uuden teknologian mahdollisuuksien valjastamista asiakkaiden hyödyksi alan johtavien toimijoiden kanssa”, Qualcommin EMEA-alueen johtaja Enrico Salvatori sanoo.

Lähde: Elisan lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Niin se kuuluukin, et Elisa ja Nokia tekee yhteistyötä eikä mikään hurri firma ja Nokia. Hurri firma voi tehdä yhteistyötä vaikka sit Huawein kanssa.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa