OnePlusYleinen

Vuotaja paljasti OnePlus 11 -puhelimen tarkat tiedot ja uusia kuvia – OnePlus karsii jälleen vedenkestävästä rakenteesta

OnePlus 11 ja OnePlus Buds Pro 2

OnePlus 11 tullaan julkistamaan Kiinassa jo 4. tammikuuta, mutta globaaleilla markkinoilla vasta 7. helmikuuta. Puhelimesta on vuodettu jo aikaisemmin lähes kaikki tiedot ja OnePlus on itse paljastanut tarkat tuotekuvat. Nyt kuitenkin laadukkaista vuodoistaan tunnettu vuotaja Evan Blass on julkistanut lisää kuvia ja tarkan listauksen teknisistä tiedoista.

Kuvat paljastavat puhelimesta tällä kertaa hieman lisää. Joukossa on muun muassa kuva OnePlus 11:n myyntipakkauksen sisällöstä. Pakkaus tulee olemaan tuttu punainen, jossa on numero ”11” ja ulkopuolelta tulee esille yhteistyö Hasselbladin kanssa. Myyntipakkauksessa on itse puhelin, musta suojakuori, SIM-korttiluukun avaustyökalu, laturi, USB-kaapeli sekä OnePlus-tarroja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Listaus teknisistä tiedoista paljastaa myös muutaman mielenkiintoisen yksityiskohdan. Puhelimessa on Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri, 12 tai 16 gigatavua LPDDR5X-RAM-muistia sekä 256 tai 512 gigatavua sisäistä UFS 4.0 -tallennustilaa. OnePlus 11 tulee saamaan 5000 milliampeeritunnin akun sekä 100 watin tehoisen pikalatauksen.

OnePlus 11 -puhelimen näyttö tulee olemaan kooltaan 6,7 tuumaa ja se perustuu kaartuvaan E4 AMOLED -tekniikkaan. Näytössä on korkea 3216 x 1440 pikselin tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Käyttöjärjestelmäksi ilmoitetaan ColorOS 13, jonka pohjalla toimii todennäköisesti Android 13.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita on takaosassa kolme kappaletta, joista tärkein on Sony IMX890 -sensoriin perustuva 50 megapikselin pääkamera. Lisäksi vuoto kertoo toisen kameran olevan 48 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä kolmantena on 32 megapikselin telekamera. Etuosaan tullaan samaan 16 megapikselin kamera selfiekuvia varten.

Vuoto paljastaa OnePlus 11:n tarjoavan X-akselisen värinämoottorin sekä NFC-yhteyden. Puhelimen painoksi kerrotaan 205 grammaa. Lisäksi väriversiot ovat musta ja vihreä, joista on nähty aikaisemminkin vuotoja. Listauksen perusteella laitteessa käytetään jo iäkästä Gorilla Glass 5 -lasiversiota.

Mielenkiintoinen yksityiskohta rakenteessa on IP54-luokitus, eli puhelin olisi vain roiskevedenkestävä. OnePlus tarjosi OnePlus 9 Prossa aikoinaan paremman IP68-luokituksen, mutta siitä karsittiin jo OnePlus 10 Prossa. Nyt OnePlus 11 ei saa parannusta vedenkestävyyteen, joka on hyvin erikoista lippulaivatason älypuhelimessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus tulee julkistamaan uutuuspuhelimen kaverina myös OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeet, joista Evan Blass on julkistanut myös kuvia. Uutena tietona on kolmas väriversio, joka on valkoinen. Aikaisemmin kuvat ovat paljastaneet kuulokkeet vihreänä ja mustana.

Kuvien joukossa on tuttu myyntipakkauskuva, joka paljastaa OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeiden mukana tulevat tarvikkeet. Kuulokkeiden rinnalla on USB-C-kaapeli, eri kokoisia silikonitulppia sekä pikakäyttöopas.

OnePlus Buds Pro 2 -kuulokkeista on nähty jo aikaisemminkin vuotoja ja myös tekniset ominaisuudet ovat olleet pitkään tiedossa. Tarkemmin kuulokkeisiin voi tutustua aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

OnePlus 11:n tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,7 tuumaa, LTPO E4 AMOLED, QHD+ (3216×1440), 120 Hz
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
 • RAM-muisti: 12 tai 16 gigatavua (LPDDR5x)
 • Tallennustila: 256 tai 512 gigatavua (UFS 4.0)
 • Kamerat: Kolmoiskamera + salama / Hasselblad
  • Pääkamera: 50 megapikseliä (Sony IMX890)
  • Ultralaajakulmakamera: 48 megapikseliä
  • Telekamera: 32 megapikseliä
 • Etukamera: 16megapikseliä
 • Akku: 5000 milliampeerituntia,
  • Lataus: langallinen 100 watin SuperVOOC-lataus
 • Käyttöjärjestelmä: ColorOS 13 ja Android 13
  • Päivityslupaus: 4 + 5 vuotta
 • Mitat: ?
 • Muuta: Stereokaiuttimet, Hasselblad-kamerat, Bluetooth 5.3, NFC
 • Värit: Mustaja vihreä

Lähde: Twitter (Evan Blass)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

 1. IP-luokituksen voisi poistaa kokonaan ei-ammattikäyttöön tarkoitetuista puhelimista. Ei tuo mitään lisäarvoa, kun kestävät kuitenkin sen mitä tarvii.

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus